![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Lintea verde trebuie pusă în apă vreo cîteva ore pînă se umflă, dar nu 24 de ore ca fasolea.
Pe perioada verii noi am înlocuit apa în care fierbe lintea cu sucul de roșii și gogșari făcut la blender. Oricum, cantitatea de lichid trebuie să fie de trei ori mai mare decît cea de boabe (numai la orez e 1 / 4). Se pune apa la fiert și imediat se adaugă lintea, după care se lasă cam 15 minute. Între timp poți adăuga ceapa mărunțită, chiar și ciuperci, după gust, și la urmă sarea (de mină sau de mare, fără iod). Se prepară mujdeiul care se face cu puțină apă și ulei de măsline și care se amestecă cu lintea după ce s-a oprit focul. La urmă se adaugă pătrunjel cît vrei. Mămăligă sper că știi să faci. :) De mestecat, vorba lui bunicu', de 101 ori! Aici trebuie să răspundă nevastă-mea. Eu știu doar de unde să cumpăr borșul și rețeta aproximativă observată de la distanță...
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Borș îți recomand să ți-l prepari tu...îți dau rețeta dacă vrei. |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai auzit de vorba aia, că sfinții sînt sarea lumii? Sarea nu e rea dacă nu depășește 1 gram la litru de sînge pe zi, deci un om are voie să mănînce cel mult o linguriță rasă de sare într-o zi. Citat:
Ai mai jos rețeta de borș cu fasole: Ingrediente (pentru 10 litri de bors): - 1 kg de fasole - 4-5 cepe mari - 4-5 morcovi - 2-3 radacini de patrunjel - 1 capatana de telina - 1 legatura de marar - 1 legatura de frunze de patrunjel - frunzele de telina, daca exista - 250 de grame de taitei din faina de grau integral - 2 rosii - 3 ardei sau gogosari - 1-1,5 litri de bors - cimbru - sare - Fasolea se inmoaie in apa timp de 24 de ore, apoi se pune la fiert pentru aproximativ doua ore. Cand este aproape fiarta se schimba apa si se mai lasa la fiert inca aproximativ o ora, cu o cantitate de apa potrivita. (Se gusta periodic.) - Separat, ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel si de telina se curata de coaja, se taie marunt sau se dau pe razatoare si se fierb inabusit, cu foarte putina apa. - Se paseaza impreuna (la blender, de exemplu) rosiile si ardeii/gogosarii - daca nu e sezon, se foloseste bulion de casa sau rosii pasate din magazin, dar sa nu contina decat rosii si sare. - Se fierb taiteii (integrali) in putina apa, dupa timpul indicat pe ambalaj (aproximativ 4-5 minute). - Se toaca marunt mararul si frunzele de telina si de patrunjel. - Cand fasolea este fiarta se adauga peste ea fiertura de morcov, ceapa, patrunjel si telina, precum si borsul incalzit putin in prealabil (nu fiert). - Se opreste focul si se adauga sosul de rosii, taiteii si verdeata, precum si cimbru si sare dupa gust. - Se mananca impreuna cu mamaliga. Pofta buna!
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Eu știam de faptul că sarea pământului sunt preoții, monahii, iar când sarea pământului se strică sfârșitul nu e departe.
Citat:
ps: mulțumesc pentru rețetă |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce ne pot invata alte religii? | andreicozia | Alte Religii | 86 | 27.01.2012 13:20:03 |
iaurtul de soia si fermentii lactici | margarret | Postul | 47 | 18.03.2011 11:56:56 |
Ura pentru alte credinte | yawn_life | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 133 | 26.11.2009 09:54:10 |
alte religii | ralluka | Alte Religii | 5 | 26.02.2009 04:44:40 |
Alte ganduri... | 14carol06 | Generalitati | 0 | 06.02.2009 15:29:58 |
|