Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2012, 08:14:09
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
Sunt botezat, deci intrebarea ta nu are rost. A pune premiza ca botezul meu este valid sau invalid depinde de multe lucruri, intre altele fiind pus intr-un raspuns anterior al meu:
Ești botezat prin întreită scufundare în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh de un preot ortodox? Dacă nu, vorbim discuții degeaba.
Citat:
De a nu sti toate detaliile canonului ortodox - nefiind ortodox - si sa intreb daca un lucru e posibil sau nu?
Nu e posibil și nici nu văd cum ar fi tu refuzând botezul. E clar că nu ai nici un gând (cel puțin la acest moment) să te lepezi de rătăcirile (in)sectare.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 08:29:22
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ești botezat prin întreită scufundare în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh de un preot ortodox? Dacă nu, vorbim discuții degeaba.
Nu e posibil și nici nu văd cum ar fi tu refuzând botezul. E clar că nu ai nici un gând (cel puțin la acest moment) să te lepezi de rătăcirile (in)sectare.
Draga Dragos,
Daca preotul ortodox ar fi etiopian ortodox s-ar aplica definitia de a fi botezat? Chiar daca ei nu au o Biblie "canonica", si considera Chivotul Legii ca fiind cel mai important lucru in Crestinatate, langa Bathsheba si ful ei ce a adus Chivotul din primul templu al lui Solomon, "dovedind" ca ei sunt cea mai importanta crestinatate deoarece ei au Chivotul Legii in Axum?
Lasand la o parte "credinta" ta ca sunt botezat sau nu, atacul la persoana nu iti este garantat, este fara bun simt. Ce sunt rataciri insectare? Se pare ca prea multe circuite nu prea merg in a forma o fraza corecta. Daca e a face ironie, eu unul nu am gustat gluma, iar daca tu crezi ca asta ar ajuta pe cineva sa "se intoarca" la "dreapta credinta", cu siguranta este unul din cele mai improbabile feluri de a ajunge vreodata ortodox.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 08:45:06
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Bine dragă sectarule.
Ți-am înțeles punctul de vedere.
Mă rog pentru sufletele voastre!
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 08:53:20
Banned

Implicit

Citat:
Bine dragă sectarule. (...)
Si n-ai avut curtoazia sa raspunzi la intrebarea ca biserica etiopiana, sau vechii credinciosi sunt secte in ortodoxie? Nu de alta ca ti-am raspuns la intrebarile tale:
Citat:
Scutește-mă te rog de predici d'astea sfornăitoare și sforăitoare, că la mine nu ține.
Caută mai întâi să-ți răspunzi la ultimele mele două întrebări din postul meu anterior.
Nu erau predici erau intrebari
Iti multumesc ca ai sa te rogi pentru mine, sper ca sa te rogi pentru binele nostru, ca eu unul nu inteleg contextul, si este bine sa fie clarificat.
In rest iti doresc toate bune!
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 09:12:24
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si n-ai avut curtoazia sa raspunzi la intrebarea ca biserica etiopiana, sau vechii credinciosi sunt secte in ortodoxie?
Vezi că duhul tău este unul de dihonie și nu de pace?
Biserica de care amintești este schismatică, nu este sectară. E o mică-mare diferență. Sper s-o deslușești și s-o înțelegi. Chiar și așa, schismatici, botezul lor e altceva decât botezul pe care zici că l-ai primit. Chiar așa: cum s-a făcut?
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 09:40:28
Banned

Implicit

Citat:
Vezi că duhul tău este unul de dihonie și nu de pace?
Biserica de care amintești este schismatică, nu este sectară. E o mică-mare diferență. Sper s-o deslușești și s-o înțelegi. Chiar și așa, schismatici, botezul lor e altceva decât botezul pe care zici că l-ai primit. Chiar așa: cum s-a făcut?
Nu, am zis ca a folosi cuvantul "sectar", cand sunt dintr-o biserica ce are mai multi membri decat multe biserici ortodoxe: "In 2002, there were over 100 million Baptists and Baptistic group members worldwide and over 33 million in North America." deci este clar ca nu e secta, deoarece secta se "traduce" asa:
Citat:
A sect is a group with distinctive religious, political or philosophical beliefs. Although in past it was mostly used to refer to religious groups, it has since expanded and in modern culture can refer to any organization that breaks away from a larger one to follow a different set of rules and principles. The term is occasionally used in a malicious way to suggest the broken-off group follows a more negative path than the original. The historical usage of the term sect in Christendom has had pejorative connotations, referring to a group or movement with heretical beliefs or practices that deviate from those of groups considered orthodox.
Si se descrie inca o data aici:
Citat:
In Christianity
The historical usage of the term sect in Christendom has had pejorative connotations, referring to a group or movement with heretical beliefs or practices that deviate from those of groups considered orthodox.
Deci nu este nici o diferenta intre schismatici si sectanti, din motive de autoritate, cand sunt doctrine ce difera ca si punct de separatie, si in toate cazurile care ti le-am dat, sunt documentate ca au avut diferiti ani de separatie, precum http://en.wikipedia.org/wiki/Council_of_Chalcedon sau reformele din 1666 ale Patriarhului Nikon.
Daca folosesti schismatic ca nu e peiorativ si sectant pentru protestant, ca e peiorativ, si crezi ca tu esti corect si cam am "duh de dihonie" gresesti, zic ca este incorect sa folosesti atac la pozitia celuilalt folosind un fapt ce e irelevant in nume.

Daca vrei sa folosesti ca o secta, e in sens de cult, te rog sa imi demonstrezi ca asta e ceea ce fac baptistii (sau orice alta denominatie neo-protestanta, probabil excluzand unele extreme, cum ar fi Scientologia sau poate Martorii lui Iehova, ce nu-i sustin):
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Cult#The_study_of_cults
Citat:
Studies have identified a number of key steps in coercive persuasion:[17][18]

People are put in physically or emotionally distressing situations;
Their problems are reduced to one simple explanation, which is repeatedly emphasized;
They receive what seems to be unconditional love, acceptance, and attention from a charismatic leader or group;
They get a new identity based on the group;
They are subject to entrapment (isolation from friends, relatives and the mainstream culture) and their access to information is severely controlled.
Iar legat de botez, e un "Red Herring", adica: http://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring , nu aduce nimic ca si argument, separa discutia intr-o ramura ce are nevoie de un nou fir de discutii. Nu este nici relevant cum este facut, nici daca e facut de 3 ori, nici daca e facut de un preot ortodox, deoarece nu are legatura cu raspunsul la intrebarile legate de nunta. Daca vrei sa ataci ca botezul (la baptisti) ca e corect sau nu dupa Sfanta Traditie, Sfintele Taine, creaza un topic separat, si discuta asta cu cei interesati, eu unul nu-s.
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 09:51:09
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Dacă tu vrei să te amăgești, cine sunt eu să te împiedic?

Ai auzit de "mulți da' proști"? Fără intenția de jigni pe cineva!
Crezi că are vreo relevanță numărul rătăciților relativ la Adevăr? Ți se pare că o minciună spusă de mai mulți baptiști sectari se transformă în adevăr?
Doamne, ai milă de sufletele lor!+++
Reply With Quote
Vechi 23.11.2012, 10:13:17
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Si n-ai avut curtoazia sa raspunzi la intrebarea ca biserica etiopiana, sau vechii credinciosi sunt secte in ortodoxie? Nu de alta ca ti-am raspuns la intrebarile tale:

Nu erau predici erau intrebari
Iti multumesc ca ai sa te rogi pentru mine, sper ca sa te rogi pentru binele nostru, ca eu unul nu inteleg contextul, si este bine sa fie clarificat.
In rest iti doresc toate bune!
Nu stiu daca biserica etiopiana e schismatica sau nu ,coptii in schimb stiu ca sunt.
Daca ei te cununa ,asta nu inseamna ca au dreptate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt fobiile voastre? Bast-et Intrebari utilizatori 69 27.03.2017 20:23:33
nunta mixta monicaelena Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 286 22.09.2014 09:52:40
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme VladCat Spiritualitatea ortodoxa 11 07.06.2012 09:49:48