![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru tine Dragos, poti sa imi spui ca acesti credinciosi sunt secta in ortodoxie sau nu? http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Bel...atriarch_Nikon Deoarece ei au fost ce era BO in zona noastra acum 4 secole. Faceau crucea cu 2 degete, scriau Isus cu un I, si foarte probabil noi faceam la fel. E Biserica Rusa, ortodoxie sau nu pentru tine? Este biserica etiopiana? Citat:
Legat de a fi ortodoxie sau nu, si a accepta botezul altor credinte ce sunt crestine, este practicat in tari vestice (una in care traiesc), de exemplu aici 10 biserici diferite isi accepta una alteia botezul (in Germania): http://www.lutheranworld.org/lwf/ind...f-baptism.html A considera ca sotia mea are un nivel de credinte mutual suficient de mare cat sa nu fie relevanta o conversie in nici o directie, mi se pare normal intr-o casatorie. A cauta sa facem casatoria religios e cel putin in optiunea de a cauta, fara a ofensa ceilalti ce cred diferit. |
|
||||
|
||||
![]()
Scutește-mă te rog de predici d'astea sfornăitoare și sforăitoare, că la mine nu ține.
Caută mai întâi să-ți răspunzi la ultimele mele două întrebări din postul meu anterior.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Legat de secte si culte, am pus in primul post, ca prefer sa nu zic ca sunt sectant sau membru a unui cult, deoarece aceste cuvinte inseamna altceva: Citat:
Citat:
Last edited by Ciprian Mustiata; 23.11.2012 at 08:07:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca preotul ortodox ar fi etiopian ortodox s-ar aplica definitia de a fi botezat? Chiar daca ei nu au o Biblie "canonica", si considera Chivotul Legii ca fiind cel mai important lucru in Crestinatate, langa Bathsheba si ful ei ce a adus Chivotul din primul templu al lui Solomon, "dovedind" ca ei sunt cea mai importanta crestinatate deoarece ei au Chivotul Legii in Axum? Lasand la o parte "credinta" ta ca sunt botezat sau nu, atacul la persoana nu iti este garantat, este fara bun simt. Ce sunt rataciri insectare? Se pare ca prea multe circuite nu prea merg in a forma o fraza corecta. Daca e a face ironie, eu unul nu am gustat gluma, iar daca tu crezi ca asta ar ajuta pe cineva sa "se intoarca" la "dreapta credinta", cu siguranta este unul din cele mai improbabile feluri de a ajunge vreodata ortodox. |
|
||||
|
||||
![]()
Bine dragă sectarule.
Ți-am înțeles punctul de vedere. Mă rog pentru sufletele voastre!
|
|||
|
|||
![]()
Si n-ai avut curtoazia sa raspunzi la intrebarea ca biserica etiopiana, sau vechii credinciosi sunt secte in ortodoxie? Nu de alta ca ti-am raspuns la intrebarile tale:
Citat:
![]() Iti multumesc ca ai sa te rogi pentru mine, sper ca sa te rogi pentru binele nostru, ca eu unul nu inteleg contextul, si este bine sa fie clarificat. In rest iti doresc toate bune! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu a zis Hristos ,"mergeti si propovaduiti Evanghelia la neamuri" ? Nu a zis Hristos "Multi de la rasarit si de la Apus vor sta la masa cu Avraam"? Iar sf.Pavel a spus ca ratacirea evreilor s-a facut spre miluirea neamurilor. Casatoria ,chiar daca o faceti nu are valoare ,e ca si cum ati sta necununati ,in special pentru ea care este ortodoxa se socoteste ca desfranare. Citeste Noul Testament ortodox si vei vedea diferentele ,vezi daca voi impliniti ce spune Hristos referitor la botez ,spovedanie ,impartasanie ,milostenie ,modul de a trai ,cum se raporteaza Hristos la pacat ,etc Episcopul nu va da dispensa ,e un mod de a se eschiva al preotului. Last edited by anita; 23.11.2012 at 10:10:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asta am zis in exactitate: "(cu siguranta ce intelegem azi ca ortodoxie e ceva din secolul VIII sau IX, dupa ce a fost "rafinata" de cateva ori, in consilii ecumenice). " Cu siguranta Sf. Andrei nu a avut conceptele de consilii ecumenice, precum Crezul, iar crestinatatea lui era diferita de ortodoxia ce o intelegem azi. In rest, ai dreptate, asta a zis Hristos si Pavel, si sunt complet de acord cu tine ca si idee ca ei ca ce ei au zis este complet adevarat. Pot sa iti citez carti de scolari precum Craig Evans (desi e protestant) ce au putut gasi primele referinte la ortodoxie (cel putin la nivel de manuscrise) complet definite abia in secolul IV. Pana atunci el a numit crestinatatea ca "proto"-ortodoxie si era impreuna cu alte miscari in crestinatate precum gnostici, diosetici, si altii. Multumesc de clarificarile despre nunta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica ortodoxa sunt credinciosii iar cap al bisericii este Hristos ,nu Papa ,cum declara catolicii .De aici se vede ratacirea catolica. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt fobiile voastre? | Bast-et | Intrebari utilizatori | 69 | 27.03.2017 20:23:33 |
nunta mixta | monicaelena | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 286 | 22.09.2014 09:52:40 |
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 11 | 07.06.2012 09:49:48 |
|