Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2012, 19:26:24
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu mai aveam sperante ca ceea ce expui tu nu este de fapt "marea descoperire" din sec. XX, ecumenismul. In cazul asta ai cam descoperit roata, conceptia aceasta a fost descoperita de protestanti mai intai. Dar poate ca nu e asa, am inteles eu gresit.
Iti rescriu acelasi mesaj cu bolduirile de rigoare, in speranta ca vei intelege ca intre ceea ce expun eu si ecumenism nu exista nici o legatura, ecumenismul fiind o alta "imparatie" a veacului acestuia, (ca si Vaticanul si Constantinopolul).

Eu nu stiu ce intelege fiecare prin "ortodoxie", dar daca prin "crestinism" intelegem toti acelasi lucru atunci unirea credintei se refera la aderearea la crestinism.

[....]
Eu am replicat ca m-am lamurit cu religia si cu biserica, iar el mi-a raspuns: <Dar eu nu te-am trimis la biserica, eu ti-am urat sa il descoperi pe Hristos.>"

[...]
La un moment s-a ivit ocazia sa le spun ceva in genul: <<Numai Dumnezeu stie Adevarul.>> Si acum, atentie la raspunsul pe care ei l-au dat : <Ba nu. Ortodoxia este adevarul.>" Si va spun ca, asistand la aproape 2 ore de teologhisire intre ei, sunt convins ca intre ortodoxia mea si ortodoxia lor e o mare diferenta.

Sau, pasajul urmator te-a facut sa ma consideri ecumenist!...
Tragedia omenirii vine din aceea ca sunt destui cei care fac negot cu Harul lui Dumnezeu si cauta sa detina monopolul cunoasterii pentru "castig urat". Din cauza unora ca acestia sunt toate dezbinarile si galceava.

Sau sa fie faptul ca mi-ai trunchiat mesajul si ai scos pasaje din context, ca sa demonstrezi ceva ce nu exista? Urat! Foarte urat!
Despre ochiul rau care vede cele rele, ai auzit?

Last edited by leonte; 14.11.2012 at 19:30:34.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15