Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2012, 10:18:52
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu crezi că ce spun ei, adică că circumferința Pământului este de 40.075 km, dar crezi că sunt avioane care zboară cu 10Mach, lucruri tot de ei relatate. Interesant... Apropo cum pleci dintr-un punct și ajungi în același punct, urmând o traiectorie dreaptă?
Păi dragul meu frate păcălit de explicaționiștii ce calculează jmecherește,
păi eu ți-am arătat cum am calculat,
am luat o hartă dată de ei, am calculat traseul unui avion pe ruta București, NewZork, Saporo, București, sau chiar pe ecuator dacă vrei și mi-a dat aproximativ 26000km. Din care rezultă, folosind modelul lor sferic, o rază a pământului de 4141km fix. Tu n-ai decât să crezi teoria bombării la ecuator și turtirii la poli intr-asemenea hal ca să dea ce scrie pe Wiki căci voi și așa credeți tot ce debitează explicaționmiștii gLumii. Păi cu armele lor le-am demonstrat absurdul, precum David a tăiat capul lui Goliat cu sabia lui Goliat tot așa Domnul i-a făcut de râsul gLumii cu sabia lor, căci de la El știu tot ce știu și mai este și scris în scripturi.

Citat:
Bună tactica, când nu mai ai argumente apelezi la jigniri. Frumos ar fi din partea ta să nu te mai legi de avatar, nu are nici o legătură cu discuția noastră, nimeni nu a adus în discuție sfințenia cuiva. Puțin respect din partea ta nu ar strica, mai ales că te ții creștin ortodox.
Dragul meu, dacă un sfat prietenesc îl socotești o jignire, și dacă eu știu și folosesc sfaturile sfântului tău din avatar asta nu e dovada că-l iubesc trăind conform cu vorbele lui cele mari? Eu am șapcă și-mi păzesc Capul!

Citat:
La așa cap, așa căciulă.
Căciula este dovada smereniei căci ferești pe aproape de un cap plat și păcătos și mândru respectându-i sfințenia Domnului Său, adică a Domnului sfântului din avatarul tău.

Citat:
ps: dacă nu ești în stare să purtăm o discuție normală propun să încheiem aici
Poți să închei discuția în orice clipă, dar măcar nu te mai da victima jignirilor mele, acum după ce neuronii tăi în care pâlpâie duhul s-au rușinat de felul în care porți discuții pe net. Eu m-am bucurat să stau de vorbă cu tine deși Domnul meu ar fi trebuit să se simtă jignit, însă El răbdând insolențele m-a împrătășit și pe mine până acolo încât să te iert și să mă bucur de palmele cu care m-ai mângâiat și de flegmele cu care m-ai batjocurit socotindu-mă prost, sau ironizând că-ți spun basme cu moș Gerilă sau că nu știu ce-s alea flapsuri sau că n-am mers cu avionul sau că n-am ținut seama de aer, de electromagnetism, de ceață sau alți factori invocați de parcă aș fi atât de prost la învățăturâ încât vin din obscurantismul medieval sau din idolatria păgână.

Deci dragul meu, și eu cunosc toate științele gLumii, dar asta nu înseamnă că le aprob. Și nu le aprob căci sunt false și idolești, lăudăroase și eretice... deci n-am cum să le cred pe ele. Eu cred pe Adevărul despre care mărturisesc toate scripturile și toate proorociile de la întemeierea Lumii și până azi.

Iar dacă te-am supărat pe nedrept atunci te rog să mă ierți căci nu eu sunt infailibil ci Dumnezeu chiar dacă el nu pretinde asta și nu se dă terorist și dictator ca toți regii cei nerușinați ai gLumii.

Last edited by vsovivivi; 09.11.2012 at 10:24:10.
Vechi 09.11.2012, 10:21:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Argumente biblice:
VT:
Soarele se oprește și luna se oprește la rugăciunea lui Iosua: "Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor." Ceea ce lasă de înțeles că:
- fie Pămîntul e plat și aștrii se rotesc deasupra lui
- fie Pămîntul e un geoid static, iar soarele și luna împreună cu toate stelele și planetele se învîrt în jurul său după modelul prezentat pe http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...stronomie.html .
De fapt nu e un argument nici pentru geocentrism, in primul rand e vorba de relatarea unor oameni, nu e o revelatie directa, ca in Facerea. Si in al doilea rand e o si o forma de exprimare "a stat soarele", sau a ramas soarele la amiaza.
Vechi 09.11.2012, 10:50:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De fapt nu e un argument nici pentru geocentrism, in primul rand e vorba de relatarea unor oameni, nu e o revelatie directa, ca in Facerea. Si in al doilea rand e o si o forma de exprimare "a stat soarele", sau a ramas soarele la amiaza.
La fel și Facerea este relatată de Moise așa cum i-a fost revelată de Dumnezeu. Dar asta nu-i oprește pe cei din zilele noastre să o interpreteze cum au ei chef, mai mult alegoric decît așa cum e scris acolo negru pe alb. Ceea ce-i face pe respectivii necredincioși Bibliei și credincioși științei mincinoase a veacului de acum.

Tu pe ce variantă mergi, Cătălin? Crezi Lui Dumnezeu prin Moise și Iosua și ceilalți sau nu? Au răsărit florile pe Pămînt înaintea creerii Soarelui sau a încurcat Moise ordinea primelor șapte Zile? Sau o fi vreo altă formă de exprimare omenească și asta... Pentru că dacă Soarele a fost făcut după ce Pămîntul a fost acoperit cu vegetație, atunci se năruiește toată știința cu care sîntem acum îndoctrinați, iar asta include modelul sistemului solar pe care-l știm cu toții de la școală.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 09.11.2012, 11:24:26
Senior Member

Implicit

Citat:
La fel și Facerea este relatată de Moise așa cum i-a fost revelată de Dumnezeu. Dar asta nu-i oprește pe cei din zilele noastre să o interpreteze cum au ei chef, mai mult alegoric decît așa cum e scris acolo negru pe alb. Ceea ce-i face pe respectivii necredincioși Bibliei și credincioși științei mincinoase a veacului de acum.

Tu pe ce variantă mergi, Cătălin? Crezi Lui Dumnezeu prin Moise și Iosua și ceilalți sau nu? Au răsărit florile pe Pămînt înaintea creerii Soarelui sau a încurcat Moise ordinea primelor șapte Zile? Sau o fi vreo altă formă de exprimare omenească și asta... Pentru că dacă Soarele a fost făcut după ce Pămîntul a fost acoperit cu vegetație, atunci se năruiește toată știința cu care sîntem acum îndoctrinați, iar asta include modelul sistemului solar pe care-l știm cu toții de la școală.
Asta spuneam, ca nu e acelasi lucru ca in Facerea. Am scris un mesaj la un alt topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=152
Despre pamant plat oricum nu e vorba in Biblie, doar de geocentrism poate fi o discutie, cu privire la acest pasaj.
In Facerea e o revelatie directa, e normal ca o scrie Moise, ca el a avut-o, toate revelatiile sunt scrise sau relatate.
In Cartea lui Iosua Navi nu e o revelatie directa, sunt relatate cuvintele lui Iosua si evenimentele de atunci: "a strigat Iosua către Domnul și a zis înaintea Israeliților: "Stai, soare, deasupra Ghibeonului, și tu, lună, oprește-te deasupra văii Aialon!" Deci nu Domnul i-a zis lui Iosua, ca in cazul Facerii.
Pe langa faptul ca e o forma de exprimare, Iosua oricum nu avea de unde sa stie ca pamantul se invarteste, ar fi fost ciudat doar daca zicea ca sa nu se mai roteasca pamantul, ar fi insemnat ca Biblia ar fi fost completata in timpurile moderne.
Am citit ca Galilei in disputa cu catolicii ar fi aratat si el ca pasajul acesta nu infirma heliocentrismul, din punct de vedere teologic. Uite si un articol pe tema asta, scris de cineva: http://alexcurbet.wordpress.com/2010...-jumate-de-zi/
"Dacă ziua a stat în loc înseamnă că Soarele s-a oprit pe bolta cerească." Deci e ceva corect, oricum nu scrie cum s-a intamplat, ce fenomen a fost, putem doar sa presupunem.
Tot legat de forma de exprimare, chiar si azi spunem ca soarele rasare si soarele apune. :))
Vechi 09.11.2012, 11:37:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Argumente biblice:
VT:
Soarele se oprește și luna se oprește la rugăciunea lui Iosua: "Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor."
Cu ocazia asta am gasit ceva foarte surprinzator intr-un comentariu din link-ul dat mai sus: http://alexcurbet.wordpress.com/2010.../#comment-5122
Se pare ca exista si dovezi stiintifice ca ziua aceea a fost mai lunga decat una normala (o zi dubla). "14. Și n-a mai fost nici înainte, nici după aceea, o astfel de zi în care Domnul să asculte așa glasul omului;"
Citez din mesaj:

"Biblia nu este manual de știință, dar ea spune adevărul. Și noi cei de astăzi, care suntem așa de familiari cu mișcarea de rotație și de revoluție a pământului, noi care știm precis că nu soarele se învârtește în jurul pământului, totuși folosim expresii contrare științei, ca: “soarele răsare la”., “soarele apune la”., “răsărit de soare la mare”, “apus de soare”, etc. Chiar și astronomii uzitează asemenea expresii. Orice copil îi poate înfrunta spunându-le: “Nu-i adevărat, ci pământul s-a învârtit”. Și totuși acesta este limbajul pe care îl folosim, deși nu e în acord cu știința. Atunci de ce să mustrăm pe Iosua, când el folosește un limbaj ca al nostru? Textul biblic ne spune că soarele s-a oprit. În original “oprește-te” are și sensul “stai liniștit”. Noi am zice că e același lucru să te oprești sau să stai liniștit. Și totuși există o deosebire."

"Una este confirmarea istorică. Herodot, istoricul grec care a trăit cu 480 ani înainte de Cristos, ne spune că preoții egipteni i-au arătat o descriere a unei zile lungi. Scrierile vechi chineze la fel vorbesc de o zi lungă în timpul domniei împăratului Yeo, care a fost contemporan cu Iosua. Pe la începutul secolului al XX-lea, amiralul Palmer a descoperit în Mexico un document, care spune ca soarele s-a oprit pentru aproape o zi întreagă în anul “celor șapte iepuri”, care corespunde cu anul în care Iosua a cucerit Canaanul. La acestea, adăugați Cartea Dreptului, scrisă în Palestina."

"Alta este confirmarea matematică. Anumiți astronomi au cercetat pe bază de calcule să vadă dacă a fost sau nu o zi mai lungă, așa cum spune Biblia. Astfel, profesorul Totten din America a făcut calcule astronomice pe care le-a publicat. El a demonstrat că în istoria lumii a fost introdusă a zi, care nu este alta decât ziua dublă a lui Iosua. Cercetătorul W.Maunders de la Observatorul Regal Greenwich, de asemenea a publicat un studiu asupra aceluiași subiect; și prin calcule a stabilit nu numai data, ci și timpul zilei când senzaționalul fenomen a avut loc."
"O a treia confirmarea electronică. Dl.Harold Hill, președintele Companiei Curtis Engine din Baltimore, Md. și consultant în programul spațial, a relatat următoarele: "“Cred că unul din cele mai uimitoare lucruri pe care le are Dumnezeu pentru noi azi, s-a petrecut recent cu astronauții și bărbații de știință spațială la Green Belt, Maryland. Ei controlează cum va fi poziția soarelui, a lunii, a planetelor în spațiu peste o sută de ani, peste o mie de ani. Noi trebuie să cunoaștem aceste date, ca să nu lansăm un satelit și să se izbească de ceva și astfel să fie scos din orbită. Noi trebuie să fixăm orbita în funcție de viața satelitului și de poziția planetelor, ca să nu fie dată peste cap lucrarea. Cu ajutorul calculatorului electronic măsurau veacurile înainte și înapoi. Deodată s-au oprit. Calculatorul a stopat și a dat un semnal roșu, ceea ce însemna că e o greșală, ori la informațiile introduse în el, ori la rezultatele comparate cu standardele. Au fost chemați specialiștii să vadă dacă e bun calculatorul. Aceștia l-au controlat și au spus: “E perfect”. Șeful operațiunilor I.B.M. a întrebat: “Care-i necazul?” – “Am găsit că e o zi lipsă în scurgerea vremii”. Toți au dat din cap. Tăcere.
“Din grup, unul mai religios a zis: “Știți, pe când eram în Școala Duminicală, ni s-a spus despre o oprire a soarelui”. Ceialalți nu l-au crezut, dar nu aveau alt răspuns. Astfel au zis: “Arată-ne!” I-au adus o Biblie și el a căutat la Iosua 10:12-14 și a citit textul … Aici e ziua lipsă. Au mers cu calculatorul la vremea arătată și au găsit-o, dar nu era destul. Timpul scurs care lipsea, găsit pe vremea lui Iosua era numai 23 ore și 20 minute, nu o zi întreagă. Au citit iarăși Biblia și ea le-a spus: “…aproape o zi întreagă”.
Vechi 09.11.2012, 17:11:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Poți să închei discuția în orice clipă, dar măcar nu te mai da victima jignirilor mele, acum după ce neuronii tăi în care pâlpâie duhul s-au rușinat de felul în care porți discuții pe net.
Te pricepi bine la răstălmăcit. Eu te-am rugat să încetezi cu atacuri de tot felul care nu au nici o legătură cu discuția noastră. Dacă nu ești în stare să porți o discuție normală, te-am rugat să încetezi, dar văd că pricepi tare greu.
Vechi 09.11.2012, 17:13:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Florine, aștept mult așteptata poza.
Vechi 09.11.2012, 17:22:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Florine, aștept mult așteptata poza.
Despre ce vorbești?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 09.11.2012, 20:39:04
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ți-am cerut o o poză cu întreg Pământul din care să reiese teoria PP, cee ce ai postat tu sunt doar niște speculații, frânturi din Pământ. De asemnea mai aștept o tâlcuire a unui Sfânt la ceea tu ai adus ca argument biblic în favoarea teoriei PP.

ps: pe pagina 86 la postul cu nr 858, mi-ai rămas dator, eu încă mai aștept.

Last edited by ovidiu b.; 09.11.2012 at 20:44:16.
Vechi 09.11.2012, 21:57:26
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cu ocazia asta am gasit ceva foarte surprinzator intr-un comentariu din link-ul dat mai sus: http://alexcurbet.wordpress.com/2010.../#comment-5122
Se pare ca exista si dovezi stiintifice ca ziua aceea a fost mai lunga decat una normala (o zi dubla). "14. Și n-a mai fost nici înainte, nici după aceea, o astfel de zi în care Domnul să asculte așa glasul omului;"
Citez din mesaj:

"Biblia nu este manual de știință, dar ea spune adevărul. Și noi cei de astăzi, care suntem așa de familiari cu mișcarea de rotație și de revoluție a pământului, noi care știm precis că nu soarele se învârtește în jurul pământului, totuși folosim expresii contrare științei, ca: “soarele răsare la”., “soarele apune la”., “răsărit de soare la mare”, “apus de soare”, etc. Chiar și astronomii uzitează asemenea expresii. Orice copil îi poate înfrunta spunându-le: “Nu-i adevărat, ci pământul s-a învârtit”. Și totuși acesta este limbajul pe care îl folosim, deși nu e în acord cu știința. Atunci de ce să mustrăm pe Iosua, când el folosește un limbaj ca al nostru? Textul biblic ne spune că soarele s-a oprit. În original “oprește-te” are și sensul “stai liniștit”. Noi am zice că e același lucru să te oprești sau să stai liniștit. Și totuși există o deosebire."

"Una este confirmarea istorică. Herodot, istoricul grec care a trăit cu 480 ani înainte de Cristos, ne spune că preoții egipteni i-au arătat o descriere a unei zile lungi. Scrierile vechi chineze la fel vorbesc de o zi lungă în timpul domniei împăratului Yeo, care a fost contemporan cu Iosua. Pe la începutul secolului al XX-lea, amiralul Palmer a descoperit în Mexico un document, care spune ca soarele s-a oprit pentru aproape o zi întreagă în anul “celor șapte iepuri”, care corespunde cu anul în care Iosua a cucerit Canaanul. La acestea, adăugați Cartea Dreptului, scrisă în Palestina."

"Alta este confirmarea matematică. Anumiți astronomi au cercetat pe bază de calcule să vadă dacă a fost sau nu o zi mai lungă, așa cum spune Biblia. Astfel, profesorul Totten din America a făcut calcule astronomice pe care le-a publicat. El a demonstrat că în istoria lumii a fost introdusă a zi, care nu este alta decât ziua dublă a lui Iosua. Cercetătorul W.Maunders de la Observatorul Regal Greenwich, de asemenea a publicat un studiu asupra aceluiași subiect; și prin calcule a stabilit nu numai data, ci și timpul zilei când senzaționalul fenomen a avut loc."
"O a treia confirmarea electronică. Dl.Harold Hill, președintele Companiei Curtis Engine din Baltimore, Md. și consultant în programul spațial, a relatat următoarele: "“Cred că unul din cele mai uimitoare lucruri pe care le are Dumnezeu pentru noi azi, s-a petrecut recent cu astronauții și bărbații de știință spațială la Green Belt, Maryland. Ei controlează cum va fi poziția soarelui, a lunii, a planetelor în spațiu peste o sută de ani, peste o mie de ani. Noi trebuie să cunoaștem aceste date, ca să nu lansăm un satelit și să se izbească de ceva și astfel să fie scos din orbită. Noi trebuie să fixăm orbita în funcție de viața satelitului și de poziția planetelor, ca să nu fie dată peste cap lucrarea. Cu ajutorul calculatorului electronic măsurau veacurile înainte și înapoi. Deodată s-au oprit. Calculatorul a stopat și a dat un semnal roșu, ceea ce însemna că e o greșală, ori la informațiile introduse în el, ori la rezultatele comparate cu standardele. Au fost chemați specialiștii să vadă dacă e bun calculatorul. Aceștia l-au controlat și au spus: “E perfect”. Șeful operațiunilor I.B.M. a întrebat: “Care-i necazul?” – “Am găsit că e o zi lipsă în scurgerea vremii”. Toți au dat din cap. Tăcere.
“Din grup, unul mai religios a zis: “Știți, pe când eram în Școala Duminicală, ni s-a spus despre o oprire a soarelui”. Ceialalți nu l-au crezut, dar nu aveau alt răspuns. Astfel au zis: “Arată-ne!” I-au adus o Biblie și el a căutat la Iosua 10:12-14 și a citit textul … Aici e ziua lipsă. Au mers cu calculatorul la vremea arătată și au găsit-o, dar nu era destul. Timpul scurs care lipsea, găsit pe vremea lui Iosua era numai 23 ore și 20 minute, nu o zi întreagă. Au citit iarăși Biblia și ea le-a spus: “…aproape o zi întreagă”.
Bine, oamenii aceia, sunt in general din rasa spalacita, indeobste americani si/sau englezi, si evident in mare parte probabil neoprotestanti. Dupa unii ca ei, biblia explica orice...iar biblia insasi se explica cu...biblia. Sa mori de ras. Noi, cei din Bisericile Traditionale, nu trebuie sa plecam urechile la aiurelile lor mistic-paranoic-paseiste.
Mda...scoala duminicala si aiurelile invatate acolo...

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 09.11.2012 at 22:35:05.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43