Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2012, 02:38:11
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
exista oare oameni care sa nu injure macar odata pe zi (afara de sfinti)?
Cum? Daca exista astfel de oameni? Pai de ce n-ar exista? La anumite persoane, ziua in care se foloseste un cuvant care sa semene intr-o parere cu injuratura, starneste in jur o reactie tare hazlie, mai ales fiindca aceea practic nu e o injuratura, ci o vorba nostima... Cei mai calmi oameni, dupa parerea mea, cred ca sunt prin Ardeal... Unii nu vorbesc zile in sir, sau vorbesc doar ce trebuie, iar "Dumnezeu, dragutzu nu trebe suparat daca treaba nu mere cum ni-i voia..."
Pentru altii (oricare dintre noi) renuntarea la injuratura (orice fel de injuratura, chiar si acelea care nu prea le consideram injuraturi, desi sunt), poate fi abandonata precum renuntarea la fumat sau la un alt viciu pe care il constientizam ca fiind pacat. Din moment ce ne-am decis sa nu mai folosim anumite vorbe, chiar daca un timp, inca ne mai pomenim pronuntandu-le involuntar, ele se raresc si chiar dispar ca si cum n-ar fi fost niciodata. Totusi,fara Harul lui Dumnezeu, nimic n-ar fi posibil. Dar un lucru trebuie bine-inteles... Daca am renuntat definitiv la injurat si la alte vorbe necuvioase, nu inseamna nici pe departe ca am devenit sfinti...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote