![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Și ca să încheiem subiectul cu instrumentele muzicale: Biserica Noului Testament funcționa la început în sinagogi, apoi odată cu începerea prigoanei în casele credincioșilor. În sinagogi se foloseau instrumentele muzicale (cum s-a văzut), iar în case, cei care le posedau, le foloseau. E cât se poate de logic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: Unde scrie ca in casele in care se oficiau slujbele religioase se cantau la instrumente? Last edited by stefan florin; 27.10.2012 at 23:27:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar bine Stefan dar osutafaraunu nu intelege lucruri mai simple. Spune ca biblia este Cuvantul lui Dumnezeu dar si ca biblia a fost inspirata de Dumnezeu!Biserica ortodoxa nici nu condamna instrumentele de suflat dar ea considera ca in biserica credinciosii se roaga. De aici intervin alte lucruri teologice! Dar exista Oratoriul de pasti de Paul Constantinescu oratoriu apreciat de biserica ortodxa ...
|
|
|||
|
|||
![]()
Cântarea este tot o formă de rugăciune, ea oricum face parte din actul închinării. Psalmii sunt în același timp poezii, cântări și rugi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Iată încă o fisură în "continuitatea apostolică" de care faceți atâta caz! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
PS: chiar daca pe vremea aia nu se canta pe 4 voci, unde e problema? Cert este ca in biserica primara se canta VOCAL si NU INSTRUMENTAL (sunt dovezi ca s-ar fi cantat la instrumente?). La ortodocsi se canta pe 4 voci pentru ca muzica vocala a evoluat, dar muzica bisericeasca a ramas tot vocala ca pe timpul apostolilor, NU am schimbat-o trecat pe intrumente muzicale. Voi adventistii in bisericile voastre folositi opaitul pentru iluminat (ca in biserica apostolica) sau becul electric? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici văd eu inconsistența criticii ortodoxe ce nu-și recunoaște o inovație "necanonică" (corul pe 4 voci) a ei, în timp ce-i acuză pe neoprotestanți că fac uz de instrumente folosite sute de ani în închinarea lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu de alta, dar asteptam inca una. Si apropo, corul pe 4 voci nu este o prezenta nelipsita asa cum sunt instrumentele muzicale la voi. Putine biserici pot spune ca au asa ceva si de altfel, nici nu este o necesitate ca sa nu mai zic ca poate avea si conotatii negative. Oricum, vad ca am progresat ceva. De la "ce biblici suntem noi si ce nebiblici sunteti voi" am ajuns la "suntem nebliblici dar si voi sunteti". Bun, bun..eu unul sunt optimist. Last edited by AlinB; 30.10.2012 at 21:31:24. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi foarte interesanta de citit o astfel de partitura. Dar sa fie in Biblie, ca altfel "nu ma mai joc".
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|