Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Eu cred ca aici va inselati. Postarile dumneavoastra au fost de genul:
-am fost la o slujba ortodoxa si ortodocsii nu erau centrati si nu s-au impartasit cu Sfanta Euharistie
-Biserica Ortodoxa ar trebui sa accepte sa fie analizata
-cati dintre ortodocsi cunosc si isi traiesc viata de credinta?
-etc, etc, etc
|
Lucrurile astea trebuie discutate. E normal ca cu ortodocsii sa discuti despre ortodocsi. Cu ai mei sunt ceva mai critica, pentru ca sunt ai mei si imi permit. Desigur ca nu ii barfesc in fata ortodocsilor, asa cum nici pe ortodocsi nu ii barfesc in fata lor. Problemele se discuta in fata, barfa pe la spate.
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
De fapt, prin aceste postari, demonstrati ca analizati oameni si institutii si nu il cautati pe Hristos. Iar in urma analizei constatati ca acestea nu sunt fara pata. Deci, concluzia fireasca, biserica dumneavoastra (si implicit dumneavoastra) ar fi cumva mai buna. Asta e o manipulare de baza, practicata de toate sectele intalnite de mine: noi suntem mai buni ca ceilalti. Am urmarit si niste predici ale unor pastori adventisti la TV care, toate, sunt centrate pe aceiasi idee: noi suntem mai buni ca ceilalti pentru ca... ceilalti gresesc pentru ca...
|
Concluzii pripite izvorate dintr-o sensibilitate excesiva. Unii ar astepta numai sa li se spuna cat sunt de buni si sfinti. Ei bine, asteptati-va sa vi se suna si problemele pe care le aveti. Mai bine vi le spune un sectant in viata asta, macar aveti pe cine injura, decat sa vi le spuna Hristos cand veti ajunge dincolo. Am recunoscut si problemele cultului meu, dar va faceti intentionat ca uitati.
In ce priveste cautarea mea dupa Hristos, buna sau rea, nu aveti instrumentele sau obiectivitatea necesare pentru a o analiza. Dar va puteti amagi gandind ca stiti totul.