![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=ovidiu b.;478538]Tot doctorii (nu majoritatea) spun că renunțarea la la o sarcină nu este o probemă sau ceva grav.
Da este, când a treia persoană nu este luată în calcul și când ne gândim mai mult la noi de cât la acel suflet nevinoat, obligat încă din pântece să "asiste" și să îndure plăcerile noastre carnale.[/quote] Mi se pare mie, sau asimilezi actul sexual cu gravida cu sadismul, sau, horribile dictu, pedofilia?!?!?! "suflet nevinovat"..."indure placerile noastre carnale"...brrrrr |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Propun sa disctuam concret, incepand cu certitudinea stiintifica a neurostiintei, in care se arata inechivoc cum creierul pruncului este programat in timpul graviditatii. Apoi putem aduce in discutie si aspectele duhovnicesti. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
Bun. Avand in vedere ce am zis mai sus, anume ca deopotriva copilul NU este neurologic dezvoltat complet in primele luni de sarcina, pe de parte, si faptul ca trupul femeii inca atrage, pe de alta, rezulta foarte logic ca o sa "o las in pace" din lunile 4-5 incolo. Nu ti se pare ca simetria intre aceste doua aspecte poarta pecetea grijii lui Dumnezeu pentru slabiciunea noastra? Ca nu o sa imi zici ca, pana sa aflam amandoi de sarcina, actul meu cu viitoarea mea sotie (ma rog, ca exemplu, poate fi vorba de oricare cuplu "lucrand" :) in cadrul Tainei) nu stiu ce impietate comit cand o iubesc, doar fiindca in ea este o morula/blastula/gastrula/alte stadii foarte timpurii, nu?!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In al doilea rand nimeni nu sustine ca dupa fiecare contact sexual sotii trebuie sa faca testul de sarcina :) ci cand sotii stiu ca au zamislit atunci este firesc sa se ingrijeasca si de prunc, de nevoiele lui existentiale care necesita pace, liniste, dragoste, tandrete... Astept un raspun adecvat neurostiintific pentru ceea ce sustineti dvs: anume ca in perioada sarcinii activitatea sexuala a mamei care genereaza in corp activitatea chimica specifica (hormoni etc) nu influenteaza programarea creierului fatului. Multumesc anticipat.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Voi reveni cu informatii neurostiintifice despre programarea creierului fatului in timpul sarcinii. Citat:
Cat despre argumentele dvs de mai sus in ceea ce priveste motivatia activitatii sexuale in timpul sarcinii si in perioada alaptarii... acestea dimpotriva sustin un pogoramant datorat neputintei omului si nicidecum ca fiind ceva firesc deci bun :) Doamne ajuta.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|