![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce? Pentru simplu fapt ca nu este relevant. Mantuirea nu tine cont de numarul impreunarilor sexuale ale sotilor... ci de impatimirea, robia sexuala a sotilor. Unii se robesc activitatii sexuale doar cu cateva impreunari firesti (nu are rost sa discutam despre nefiresc, despre desfranare... perversiuni) altii nu se robesc chiar daca spre exemplu nu pot avea prunci si ei tot incearca asiduu... ca doar nu asteapta sa vina barza cu copilu' Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu ai înțeles ideea. Nu m-am referit nicidecum la numărul de împreunări, ci doar la faptul că este adeptă a acesor idei. Iar ea este un contraexemplu celor care vin și afirmă că teoriile astea sunt susținute de cei necăsătorți, care nu au habar de asemenea lucruri. Sunt puțini adepți a acestor idei mai "extremiste" - pe care din păcate majoritatea așa le văd.
Last edited by ovidiu b.; 24.10.2012 at 12:37:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Numai ea stie prin ce trece, numai ea ne poate impartasi din experienta dumneai, greutatile prin care a trecut... Fiecare are darul sau... insa toti suntem chemati la mantuire. "Felurite slujiri dar acelasi Duh Sfant." Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]()
A vorbit destul. Ia istoricul topicului și vezi poziția ei față de idee despre care discutăm. Am dat doar un exemplu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...13&postcount=5 lore86:"AUzi...abstinenta sexuala ortodoxa...Abstinenta ortodoxa e diferita de cea catolica sau cum? De unde pana unde ideea ca trebuie practicata abstinata si ai drept la relatiile conjugale doar cand vrei copii? O alta aberatie marca Demetrius. De abstinenta atunci cand nu mai doresti sa ai copii...am auzit.Dar de abstinenta in toate perioadele, cu dezlegare doar cand vrei sa faci copii...ba. E pacat sa separi unirea conjugala de nasterea de prunci.Dar relatia conjugala intre soti e binecuvantata de biserica, chiar in cadru taine cununiei vedem lucrul asta, cand se roaga ptr miri sa aibe pat neintinat. Nu inseamna ca e mai putin ortodox omul care se bucura de relatia cu sotia sa, dar care in acelasi timp nu opreste nasterea de prunci. Din punctul meu de vedere acesta e modul autentic de barbat ortodox(nu vorbim de monahi, care intra in alta categorie). Cred ca asta e o extrema periculoasa. O extrema care poate prejudicia serios viata de familie. O vad ca si cum am apela la un prieten doar atunci cand urmaresti un scop.Pana la urma prietenul se va intrista, simtind ca profiti de el. Asa si aici: daca te atingi de sot/sotie doar cand vrei copii atunci in mod sigur o vei rani. Si o vei priva de un drept legitim dobandit prin taina cununiei. Plus ca mai e si ispita de a ne crede "mai autentici", asa cum zicea cineva mai inainte, niste mici sfintisori. "
|
|||
|
|||
![]()
Păi dacă eșt de acord, ce atâtea comentarii fără de prisos. Nu era cazul să umplem 2 pagini doar să ajungem la o concluzie, plus că nu îți era ție adresată ideea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai ales cu "frumoasa" ta semnătură.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Aveam impresia ca sunt benefice discutiile si pentru tine frate, nu doar pt mine :D ... caci acum in sfarsit inteleg si eu anumite aspecte discutate ![]() Doamne ajuta.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|