Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2012, 22:03:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Subscriu, stimate domn. E mai bine sa nu stii de Hristos, decat sa iti fie predicat "hristos"....si sa crezi in Isus cel mort si neinviat al adventistilor (care e dumnezeu cat sunt si ei).
Buna observatie.

Daca dupa adventisti moartea inseamna disparitie atunci:
1. Ori Hristos este Dumnezeu si atunci nu poate muri
2. Ori Hristos a murit, si atunci nu este Dumnezeu.

"Martorii", si ei neosaduchei, merg pe varianta a doua, adventistii cred ca merg pe ideea ca Hristos doar si-a inscenat moartea.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2012, 23:06:51
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.06.2008
Implicit

Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13)
Sarea reprezinta invatatura crestina. Crestinii mereu au sarat ca Duminica se duc la biserica ca Maria nu a mai avut si alti fii ca pacatele se pot ierta de catre preoti etc. Dar sa zicem ca sarea este reprezentata de adventisti. Ce sare au sarat ei inainte de 1844? Sau chiar si dupa? Ei la inceput invatau ca sabatul trebuie tinut de la ora 12 noaptea. Deci sareau o sare proasta sau falsa. Dar Nt spune ca sarea nu se poate pierde. Deci sectantii contrazic acest verset.
Este o biserica care a sarat mereu? Da! Cea ortodoxa!(si dupa noi ortodocsii si cea catolica pana la schizma)
Apoi ce mai spune biblia?Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19)
Noi am iesit din adventi sau adventii din sectele Americane? Cand domnul Miler profetea venirea lui Iisus...
Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames. (Mat.18:17) Iata cat de importanta e biserica. Iar aceasta biserica poate fi biruita?Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. (Mat.16:18)
daca biserica era acel grup care astepta aiurea venirea Domnului cum se impaca cu acest verset:Dar, daca voi zabovi, sa stii cum trebuie sa te porti in Casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui Viu, Stalpul si Temelia adevarului. (1Tim.3:15)?

Last edited by Neaguu; 23.10.2012 at 23:10:58.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 20:09:34
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Buna observatie.

Daca dupa adventisti moartea inseamna disparitie atunci:
1. Ori Hristos este Dumnezeu si atunci nu poate muri
2. Ori Hristos a murit, si atunci nu este Dumnezeu.
Mai exista a treia posibila concluzie, ceea ce predica adventistii: Hristos e Dumnezeu, dar Dumnezeu poate muri. Satana si duhurile rele nu pot muri dar, iata, Dumnezeu poate muri. Cu alte cuvinte adventistii predica visul antihristului: un Dumnezeu care poate sa moara in timp ce satana e vesnica.

Last edited by nutucutu; 25.10.2012 at 08:48:24.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 12:27:29
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.06.2008
Implicit

Biserica adventa si oamenii ei sunt asemanatori iehovistilor. Niciodata nu o sa incerce sa vada daca nu cumva gresesc. Dar cel mai mult mi-a placut osutafaraunu care sareaza cu o sare de tip protestant. Noua evanghelie. El spunea cca biserica este intradevar stalp si temelie al adevarului dar numai daca se supune bibliei. Sau ceva de genul acesta. Asa i-mi spun toti protestantii. Dar Nt spune clar ca biserica este stalp si temelie al adevarului restul e adaos sau traditie protestanta! Iata ce frumos desfinteaza Cuvantul.
Pe de alta parte Iisus spune:Eu pot sa stric Templul lui Dumnezeu si sa-l zidesc iarasi in trei zile . Daca Iisus nu stia de El nimic ca era mort dupa viziunea adventilor atunci El aici spune o mare minciuna! Dar biblia spune:Dupa cum trupul fara duh este mort... Deci el a murit doar cu trupul. (dar a fost inviat in duh, in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare).
P.s Amuzant este cand vb cu un adventist este ca dupa ce dau cu el de pamant spune sa mergem la domnii pastori... Dar una mai cu capul pe umeri a zis asa: trebuie sa citesc mai bine apocalipsa! Au ei ceva cu apocalipsa asta care mult timp nici nu era recunoscuta de crestini(probabil ca Dumnezeu a vrut asa deoarece era greu de inteles)
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 13:27:20
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Dar cel mai mult mi-a placut osutafaraunu care sareaza cu o sare de tip protestant.
Îmi pare bine că-ți sunt simpatic. Nu există sare "de tip protestant", ori de tip ortodox; există doar Clorură de Sodiu. Desigur există și Cianură de Potasiu (tot o sare), dar aceasta nu conservă, ci otrăvește! Dacă învățătura confesională nu prezervă/conservă învățătura lui Hristos (precum sarea), ci o otrăvește, este erezie și e bună de aruncat. Atenție deci la erezii!

Citat:
El spunea cca biserica este intradevar stalp si temelie al adevarului dar numai daca se supune bibliei. Sau ceva de genul acesta. Asa i-mi spun toti protestantii.
Așa spune și apostolul Pavel:

"Și acestea, fraților, le-am zis ca despre mine și despre Apollo, dar ele sunt pentru voi, ca să învățați din pilda noastră, să nu treceți peste ce e scris, ca să nu vă făliți unul cu altul împotriva celuilalt." (1 Cor.4,6 - versiunea ortodoxă)

Citat:
Dar Nt spune clar ca biserica este stalp si temelie al adevarului restul e adaos sau traditie protestanta!
Tradiție protestantă, ori tradiție ortodoxă - dacă e adaos nescripturistic și chiar împotriva Scripturii transformă "stâlpul și temelia" în moloz!

Citat:
Iata ce frumos desfinteaza Cuvantul.
Da tradițiile omenești desființează "frumos" Cuvântul lui Dumnezeu!:

"Și astfel desființați cuvântul lui Dumnezeu cu datina voastră pe care singuri ați dat-o. Și faceți multe asemănătoare cu acestea." (Marcu 7,13 - versiunea ortodoxă)
Atenție deci la Sfânta Tradiție!

Citat:
P.s Amuzant este cand vb cu un adventist este ca dupa ce dau cu el de pamant spune sa mergem la domnii pastori...
Neaguule, nu e deloc amuzant să dai pe cineva de pământ...
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 19:05:04
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Da tradițiile omenești desființează "frumos" Cuvântul lui Dumnezeu!:
"Și astfel desființați cuvântul lui Dumnezeu cu datina voastră pe care singuri ați dat-o. Și faceți multe asemănătoare cu acestea." (Marcu 7,13 - versiunea ortodoxă)
Atenție deci la Sfânta Tradiție!
Si mai ales traditia e.white contribuie in mod prodigios la desfiintarea Scripturilor.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 21:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 08:01:32