![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi fost cuvenit sa tii cont de asta, cand abuzai de intelegerea si ingaduinta semenului (care nu sunt Bunul Dumnezeu, ci sunt doar un om limitat si nevoias si foarte impovarat cu multe incercari si ispite, CUM PREA BINE CUNOSTI) cand te labartai cu injuriile si loviturile... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mergi in pace omule !
|
|||
|
|||
![]()
Orb si rau la inima, ignorant si posedat de duhul puterii vremelnice, bietule om nefericit si profund inselat in inima ta, cum se vede....
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ISTORIA BĂUTURILOR ALCOOLICE Băuturile alcoolice au fost folosite aproape în întreaga lume, încă din timpuri străvechi. Există consemnări ale folosirii acestora de către vechile civilizații încă din anul 6.000 î. de Hristos. Producerea vinului își are originea în Orientul Mijlociu, unde vița de vie dădea roade fără îngrijiri speciale. Vechiul Testament îi atribuie lui Noe plantarea primei culturi de vița de vie, considerându-l și prima persoană care s-a îmbătat. În orașul sumerian Nippur, berea și vinul erau folosite că băuturi tonice, în scop medical încă din anul 2.000 î. de Hristos. Manifestările religioase ale vechilor egipteni și ale asirienilor include petreceri care durau zile de-a rândul și la care se consumau băuturi alcoolice. Unul dintre cei mai populari zei egipteni, Osiris, era considerat a fi primul cultivator al viței de vie și cel ce produsese berea din cereale. Este de asemenea interesant de știut faptul că un faraon ce a trăit acum aproximativ 5.000 de ani a scris primul epitaf dedicat unui alcoolic. În Grecia, beția nu era un fapt cunoscut înaintea apariției noului zeu Dionysos (zeul vinului și al petrecerilor). Prin secolul al VII-lea î. de Hristos, consumarea băuturilor alcoolice devenise o parte importantă a vieții de zi cu zi. Grecii au remarcat faptul că, deși vinul poate crea o stare plăcută, poate, de asemenea, să-l determine pe un individ să facă lucruri pe care în mod normal nu le-ar fi făcut sau chiar să-și iasă din minți. Filosofi greci, cum ar fi Socrate sau Platon recomandau cumpătarea și incriminau abuzul de alcool. Oricum, se știe că sfaturile lor au fost adesea ignorate, între cei care le-au ignorat aflându-se și Alexandru cel Mare, despre care se crede că ar fi murit în timpul unei petreceri, la vârsta de 33 de ani, după ce cucerise întreaga lume cunoscută. E posibil ca beția pe scară largă să fi dus la căderea Babilonului, în anul 539 î. de Hristos. Persii au atacat și distrus orașul în timpul unui festival când toți locuitorii erau beți. Romanii au fost familiarizați cu vinul de către greci și, cu toate că ei au cucerit Imperiul Grec, au fost de fapt cuceriți de cultura greacă, de zeii lor și de dragostea grecilor pentru consumul vinului. Romanii au transformat sărbătorile bahice (Dionysos a devenit Bachus, în latina) în manifestări de o amploare necunoscută la acea vreme, caracterizate prin excese alimentare și de alcool, orgii sexuale, ceremonii religioase stranii, crime ritualice. Consumul băuturilor alcoolice era răspândit printre reprezentanții claselor superioare și printre conducătorii Imperiului Roman, vânzarea și folosirea acestora ajungând până în Spania, Franța, Germania și în Insulele Britanice. Pe măsură ce luxul, avariția și ambiția au condus spre declinul Romei, lăcomia și băutura i-au aruncat pe împărați în decadență și moarte. Creștinismul a ajutat la instaurarea unei poziții moderate fața de consumul de băuturi alcoolice. Astfel, băuturile alcoolice s-au extins de la o țară la alta, fiind transformate în funcție de tipul de fructe existent și de gusturile locuitorilor: vodka obținută din cartofi în Rusia, whisky, bere, gin, coniac în Europa, berea în Insulele Britanice, „saki” în Japonia, „soma” în China, „chica” și „pulque” în America de Sud, romul în Insulele Caraibe. În sfârșit, oricine are acces (și o anumită preferință) la băuturile alcoolice.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care tine sa dovedeasca musai de ce niscai disciplina "scolastica" ar fi totusi nevoie atunci cand se tipareste o astfel de carte. De ar trece printr-o comisie teologica macar, nu ne-am mai face de ras in fatza altora cu competentele teologice ale unora. Avem se pare oameni tare talentati in a aduce teologia din condei (ca referinte, ioc), dar nitica raportare la Scriptura ioc. Hai sa revenim la baze, mai exact la contextul unde se vorbeste despre "sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer". Se pare ca a lipsit total curiozitatea studierii contextului. Mai exact, e vorba de Matei cap. 22, unde se ridica o problema interesanta: Citat:
A cui va fi sotia? Legitim (conform canoanelor de atunci), a fost a fiecaruia dintre ei. Raspunsul? Citat:
Deci, zic eu, limpede ca "buna ziua", institutia castoriei este desfiintata dupa Inviere, asa cum acea femeie nu va avea sapte barbati, nici o femeie nu va fi "casatorita" cu acel barbat (sau mai multi, daca a fost vaduva si s-a recasatorit). Si totusi, noi ne permitem sa afirmam in ditamai catehismul, ca legatura casatoriei, continua si dupa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am raspuns, deocamdata, aici, acum, doar nesimtitului Suprem al acestui forum, Bossul fatarniciei si al rautatii forumistilor. Acest refuz de om cunoaste foarte bine cine sunt, cum traiesc, cu ce ma ocup si ce dificultati intampin. De aici imensa lui dovedita ticalosie infernala. Intrucat, ca orice canalie veritabila, acest individ mort sufleteste rasuceste cutitul in os, pe ici pe colo, de cate ori are ocazia... ceea ce mie imi provoaca o repulsie de nespus, dincolo de limitele compasiunii mele, indelung abuzate de bossul. Ai vazut cum alterneaza nesimtitul citatele din sfinti cu otrava persecutarii semenilor? Ai vazut, oare, multe, nenumarate altele? Ai vazut ce reactii de nevropat are cand nu ii convine ceva? Nici handilaii din Obregia nu se comporta asa. Si stii de ce? Acei oameni sunt sub tratament! Pe cand bolnavul acesta e liber sa bantuie, ca un drac nelegat, pe tot forumul, petutindeni, mereu. Pana cand? Vesnic, se pare, din pacate... (Pesemne, Adminul nu a reusit sa isi dea seama, nefiind foarte atent si nefiind foarte implicat, cu ce fel de om are de fapt de-a face. Imi inchipui cum l-a lingusit, cum l-a periat, ca de-acum il cunoastem bine pe magarul cristiboss, cu totii, daca avem o bruma de onestitate.Ori, poate, sunt si alte pricini pe care doar Domnul le cunoaste, desigur.) Poate cugeti, te rog, la oportunitatea interventiei tale..., te rog frumos, inainte de orice! Desi, dupa cum ne stim noi doi, ma tem ca iarasi ne vom intelege prost... Personalitatea are trasaturi ferme, definitorii, dupa care ne tot recunoastem intre noi. Iar eu ma pricep, vreau-nu-vreau, sa recunosc boli si bolnavi (in mine si in semeni). Nu e un merit personal, nicidecum, aceasta cunoastere. E doar o consecinta fireasca a vietii pe care am ales sa o duc, prin voia/pogoramantul Domnului. Daca m-am inselat cumva, te rog sa ma ierti. Last edited by ioan cezar; 20.10.2012 at 01:31:08. |
|
||||
|
||||
![]()
Cezar, l-am rugat pe Cristi să-ți mai dea o pauză... relax !!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, e parte integranta din suita de discutii care am urmarit-o si m-a facut sa pun aceasta intrebare.
Exista smerenie, exista si o falsa smerenie, care se recunoaste ca falsa prin faptul ca nu e nelucratoare, nu da rezultatele asteptate. Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|