Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2012, 15:20:17
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ați auzit mă? Executarea!
Dragos, ce transmite drona, ca e vreo legatura intre invataturi eretice sambetiste si fagaduinte Dumnezeiesti?! Pai mai degraba pot tine un curs despre legatura intre flatulenta de colembola si proportia gazelor rare pe Jupiter. Cu multa placere, mai ales ca pana si cele enumerate pot avea o legatura logica, sa zicem, dar sus-numitele erezii cu ce a zis Dumnezeu...absolut nici una!!!
Cumetre, las-o balta. Wtf, voi nu aveti simtul ala, zis al proportiilor, sau cum s-o fi chemand, care iti spune, fara cuvinte, uneori chiar fara expresii faciale, cand esti "binevenit" sau, dimpotriva "hai, valea" dintr-o grupare umana? Tu ai obiceiul sa mergi la conferinte, petreceri, discutii, etc. neinvitat?!! Pricepi, sau teba sa invat Assembler, Pascal si Khitana ca sa iti explic?!

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 19.10.2012 at 15:25:54.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 15:33:45
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Eu zic să începi a învăța!
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 15:47:21
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Eu zic să începi a învăța!
Assembler si altele de fel, da. Chiar am nevoie, caci la programare sunt slab. Limba Khitana e moarta demult, iar in limba de lemn mort adventa nu as vorbi nici beat.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 18:29:51
cumatrul cumatrul is offline
Banned

Data înregistrării: 19.10.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
e vreo legatura intre invataturi eretice sambetiste si fagaduinte Dumnezeiesti?!
Nu este nevoie sa aduceti in discutie invatatura adventista. Deschideti dvs. o discutie despre fagaduintele Dumnezeiesti. Este foarte important ca aceste fagaduinte sa fie cunoscute asa cum le-a lasat Dumnezeu in Cuvantul Sau (Sfanta Scriptura).

Dati-mi voie sa anticipez: nu veti avea curajul sa aduceti in discutie fagaduintele Dumnezeiesti de teama sa nu se afle ca se bata cap in cap cu fagaduintele bisericesti (aici intrand si fagaduintele bisericii din care faceti parte dvs.).

Ce ziceti? Lasam palavrageala asta emfatica si trecem la lucruri adevarate?

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Cumetre, las-o balta. Wtf, voi nu aveti simtul ala, zis al proportiilor, sau cum s-o fi chemand, care iti spune, fara cuvinte, uneori chiar fara expresii faciale, cand esti "binevenit" sau, dimpotriva "hai, valea" dintr-o grupare umana?
Am nimerit intr-o grupare umana? Pai, de ce nu va comportati ca niste oameni. Eu am intrat si nu mi-am depasit patratica ("secte si culte"). Nu credeti ca ar trebui sa ma primiti cu flori (virtuale) si urari de bun venit, cum fac niste oameni adevarati?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 19:28:57
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Florile de mină-s bune?
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 19:37:58
cumatrul cumatrul is offline
Banned

Data înregistrării: 19.10.2012
Implicit

Citat:
Florile de mină-s bune?
Bune, dar sa nu-mi dati cu ele in cap.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 20:15:10
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Domnilor si doamnelor. Osutafaraunu nu va renunta. Deoarece ori aceasta e meseria lui ori e posedat sau indoctrinat crezand ca face un bine. A ajuns sa zica ca la el se gaseste must in tot anul numai sa nu recunoasca adevarul.
Dar cel mai tare este ca evreii care nu l/au recunoscut pe Iisus au fost mai tari ca crestini in respectarea legii. Ei au tinut sabatul si nu au mancat mancaruri necurate etc etc...
P.S iata ce gandire bolnava . Evreii au fost mai aproape de Domnul decat crestinii... Dupa mintea lor. Iar Iisus trebuia sa se intrebe asa> Dupa plecarea mea voi mai gasi credinta?
Totusi va spun adevarul: va este de folos sa Ma duc; caci, daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi; dar, daca Ma duc, vi-L voi trimite. (Ioan.16:7) (Citatul biblic este desigur dat ca sa arate cat de naivi sunt adventisti...)
Apoi mai inteleg asta>Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara?
Prin predica evreilor care tin sabatul....

Last edited by Neaguu; 19.10.2012 at 20:18:08.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 20:17:26
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Cumatru fii dragut,cand ai timp si comenteaza-mi si mie (ce surse vrei tu) Sabat-ul credintei din Evrei 4(poti incepe cu Evrei 3,18-19 sau eventual,ca si introducere, cu tot Evrei 3).Cand am spus Sabat-ul credintei m-am referit la intrarea in odihna Domnului,banuiesc ca iti familiara notiunea.Un singur lucru te-as ruga:as dori comentariu integral(nu sa-mi comentezi un verset ci toate versetele in context),in viziunea ta sau a confesiunii tale,la Evrei 4(poti face referiri si la textul grec).Am o curiozitate si s-ar putea sa avem un dialog interesant.O sa mai ma uit,din cand in cand,pe topic ca sa-ti raspund si eu,pe tema asta,poate extrapolam si la alte texte.Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 01:49:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Cumatru fii dragut,cand ai timp si comenteaza-mi si mie (ce surse vrei tu) Sabat-ul credintei din Evrei 4(poti incepe cu Evrei 3,18-19 sau eventual,ca si introducere, cu tot Evrei 3).Cand am spus Sabat-ul credintei m-am referit la intrarea in odihna Domnului,banuiesc ca iti familiara notiunea.Un singur lucru te-as ruga:as dori comentariu integral(nu sa-mi comentezi un verset ci toate versetele in context),in viziunea ta sau a confesiunii tale,la Evrei 4(poti face referiri si la textul grec).Am o curiozitate si s-ar putea sa avem un dialog interesant.O sa mai ma uit,din cand in cand,pe topic ca sa-ti raspund si eu,pe tema asta,poate extrapolam si la alte texte.Multumesc.
Nu intenționez să vă răspund eu atât de exhaustiv cum doriți dumneavoastră (nu știu dacă cineva ar putea s-o facă), dar pentru că ați făcut trimitere la textul grec, vă sugerez o posibilă pistă în interpretarea pasajului paulin.
Când sf. ap. Pavel se referă la "odihna Domnului", "odihna spirituală", "odihna mântuirii", sau cum vreți s-o numiți (exclus "Sabat-ul credinței" vă explic mai jos de ce), folosește substantivul [κατάπαυσις] katapausis (Evrei 3,11.18; Evrei 4,1.3.5.10.11).

Pe de altă parte, când se referă la odihna de sabat (adică aia de sâmbătă), folosește un singur și unic (nu e pleonasm, unic pentru că nu-l mai întâlnim altundeva în Scriptură) termen: [σαββατισμός] sabatismos (Evrei 4,9). Oare de ce? Vă las pe dumneavoastră să ne spuneți când mai binevoiți a intra pe acest topic de ignorat cu capul. La bună vedere!
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 01:38:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Florile de mină-s bune?
Alea-s cele mai rele! Când se face floare mina [antipersonal] e de rău, să nu fi prin preajmă! Din păcate, pe aici atacul la persoană e cel mai la îndemână...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32