Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.10.2012, 20:14:31
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
... ...Poți te rog să-mi traduci? Dar mai bine nu, las-o așa. Un singur lucru e cert că iarăși ești pe lângă subiect. Ți-am cerut să îmi răspunzi la o întrebare simplă fără să o dai cotită prin dogmatică și alte presupuneri.
Uite am să rezum tot textul inițial la cuvintele cheie poate așa vei reuși să înțelegi: "Referitor la sfinții catolici....Ei rămân de valoare". - Pr Arsenie Papcioc.
ps: dacă crezi că nu poți să vezi ceea ce e subliniat... îți propun să renunțăm la discuție căci se pare că vorbim limbi diferite.
Eu credeam ca ti-am raspuns destul de clar, nu stiu exact ce sa iti spun in plus si ce nu ai inteles. Poti citi ce spune Sfantul Iustin Popovici despre catolicism si protestantism in cartea citata de parintele Arsenie Papacioc, am dat de cateva ori link-ul cu cartea. Daca aici te refereai sa traduc.
In rest ti-am spus de ce a spus probabil Parintele Arsenie acele lucruri, pentru ca nu stia daca sunt valide Tainele catolice. De aceea spunea ca desi exista diferente dogmatice ei se ocupau de rugaciune, nu de dogme. Dar daca nu au Sfinte Taine atunci nu mai are sens sa vorbim. Noi acum stim ca nu exista Taine in afara ortodoxiei, uite si enciclopedia britanica spune de Sinodul pan-ortodox de la Constantinopol din 1755 si ce s-a hotarat: http://www.britannica.com/EBchecked/...Constantinople
Si ca date in plus citeste cu atentie mesajul scris de mine si mai ales minunile sfintilor din catolicism: http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...locatia#p57096
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dogmatica Patristica Ortodoxa myself00 Generalitati 7 10.09.2012 19:23:37
Despre lectura, in general Lilith23 Generalitati 26 15.06.2011 12:11:07
sentimentalism si un dumnezeu general lareine Generalitati 0 31.12.2009 01:15:25
Sf. Andrei este sarbatoare cu rosu/mare in general? sophia Diverse Sarbatori 3 13.11.2009 11:07:58
Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos ortodox4life Generalitati 18 14.10.2008 22:09:52