![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai, daca armele 'crimei' vor invia, atunci si 'crima.' Cei car se grabesc sa spuna ca nu vor mai folosi la nimic nici ele, nici gura, nici stomacul, si poate nici creierul... cred ca mai degraba vor sa spuna ca si functiile acestor organe vor fi transfigurate. Nu vom mai avea deci relatii sexuale ca acum, ci va exista un alt tip de unire care ne depaseste puterea imaginatiei. Dar precum este continuitate intre trupul actual si trupul inviat, va fi continuitate si intre unirea trupasca actuala si unirea trupurilor inviate.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 16.10.2012 at 00:38:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reid mai observa faptul ca prin referirea la un loc la Cain,Balaam si Core(personaje asociate de catre traditia iudaica ca fiind exemple de oameni care au dus poporul in ratacire)Epistola lui Iuda arata ca: ,,Traditiile iudaice respective faceau parte,in mod natural,din mediul destinatarilor lui Iuda"dar si faptul ca acesta nu a ezitat,desi aluziv,sa sublinieze tema epistolei printr-o trimitere(versetul 9) la un prototip iudaic cumulat al ratacirii. Aceste aspecte,ce pot parea secundare si prizoniere ale criticii biblice,arunca insa o lumina extrem de interesanta atat cu privire la mediul religios al acelui moment si cu privire la modul cum credinta crestina isi croia drum,deloc simplist,din matca cu accente iudaice spre o metamorfoza care reprezinta insa un alt subiect de discutie.Scuze pentru interventia posibil inoportuna dar vin rar si mai apuc sa vad cate un subiect interesant :) Toate cele bune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici e ca si cand un tanar, absolvent de facultate isi masoara puterile cu cei, care abia intra la liceu sau chiar in scoala primara. Din felul in care scrii, imi pari chiar plictisit. Parerea mea. Iertare daca te-am suparat cu ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Qod erat demonstrandum! Iata de ce nu ne ridicam la cer cu trupul, ci ingropam ramasitele pamantesti.
Bravo, Fani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" Pe de alta parte, avem scris in Deuteronomul, Cartea a 5. a lui Moise, ca Moise a murit si a fost ingropat: Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului; 6.Și a fost îngropat în vale, în pământul Moabului, în fața Bet-Peorului, dar nimeni nu știe mormântul lui nici până în ziua de astăzi. (Deut. 34, 5-6) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Insensibilitatea ta nu ma afecteaza pe mine. Eu mi-am spus parerea, prin care riscam sa te supar. De aceea ti-am cerut iertarte anticipat. Cum de nu intelegi, crestine?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În fine... ce pot să mai spun este doar că disprețul unor oameni ca tine mă onorează...!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa te aiba in paza Lui! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu să-ți (re)orienteze compătimirea în direcția cea bună!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 16.10.2012 at 02:23:01. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|