Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.10.2012, 05:41:50
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Numai faptul ca nu aveti nimic de spus despre subiectul de fata nu va da nici un drept sa va legati de lucruri lipsite de insemnatate,cum ar fi locatia pe care o am momentan.

Definitia cuvantului"vaduv"nu desemneaza o varsta anume,ci doar statusul unei persoane care a fost casatorita anterior dar si-a pierdut sotul/sotia prin deces.
Si tinerii casatoriti pot fi vaduvi,daca se intampla...

Oricum,multumesc pt interventie.
Ati reusit sa-mi amintesc de ce nu mai intrasem pe forum pt o perioada mai buna de timp.
Ramaneti cu bine!
Atata ati inteles?

-Eu am facut referire la "by the ocean" pentru ca orientul(rasaritul) are orientare spre spiritualitate, spre lumina(rasaritul soarelui), spre viitor, pe cand apusul se orienteaza spre trecut, materie, trup, bani.

-Vaduv nu se poate referi la tineri de gimnaziu sau liceu, referitor la varste apropiate intre sot si sotie. Sfatul batranilor l-a propus pe vaduvul Iosif ca sot potrivit pentru tanara Fecioara Maria, nu pentru ca era tanar, ci pentru ca era harnic si intelept.

-Diferenta de varsta dintre soti e necesar sa fie mare, mai precis sotia sa fie tanara pentru a se dedica eclusiv spre a naste si creste copii sanatosi, si nu pentru a se "virusa" cu altfel de cunostinte; daca tanara isi pierde timpul pe bancile universitatii, va invata sa discute cu sotul(colegul de grupa) teme de specialitate, uitand cum se face o supa, sau cum se spala trei "Pampersi".

-Arabii, tiganii au traditii destul de puternice in materie de casatorie(ca diferenta de varsta).

-Barbatii aveau nevoie de la bun inceput de psihologi pentru a nu cadea in pacat:
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, și-au ales dintre ele soții, care pe cine a voit.(Fac6,2)

Last edited by Demetrius; 13.10.2012 at 05:49:25.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diferenta de varsta intr-o relatie! marius007 Generalitati 98 11.05.2018 22:19:20
Diferenta de varsta intre soti anisoara Nunta 121 10.03.2017 02:10:53
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30
Ce credeti despre vedenii? lacrimi Din Noul Testament 42 28.03.2010 20:48:52
Ce credeti despre noul Patriarh andorueca Generalitati 14 19.05.2008 21:33:56