![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
treaba asta merge daca diferenta de varsta este compensata de niscaiva conturi grase prin banci.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi un om credincios se gandeste la mantuire ,cum se poate realiza si un trai linistit material si scopul vietii unui crestin care e mantuirea? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum am mai mentionat, nu e ceva normal si e rau sa devina o regula. Dar am mai mentionat ca pot fi si cazuri speciale, avem ca exemplu Fecioara Maria si dreptul Iosif, despre care se spune ca era in varsta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am vazut ca s-a mai facut aceasta afirmatie dar va aruncati singuri intr-o capcana usurica . Relatia , raporturile Preacuratei cu Iosif este cu totul si cu totul altceva ! Cum puteti lua acest exemplu in discutie ? Pt. aceasta indrasneala ar trebui macar sa va taiati unghiile prin carne o data , in semn de resemnare, de parere de rau sau orice alta penitenta serioasa ! Sau , in sfirsit , poate nu inteleg eu ce voiti sa spuneti !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 13.10.2012 at 21:21:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, nu e dogma, nu e pacat, este un canon. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Insa in toata aceasta poveste exista si o parte buna in sensul ca unii saraci pot fi salvati de la muritul de foame la propriu,si prin casatorie(cunosc cazuri de tinere thailandeze sarace casatorite cu americani batranei instariti,astfel ele si familia saraca din Thailanda,sunt cu totii salvati,momentan de partea pragmatica a vietii)." Oare vreti sa spuneti ca e mai ortodox(indicat) sa se casatoreasca pentru a nu muri de foame decat sa munceasca sau sa sufere? Catolic nu e, Cataline. Citat:
Spui ca nu-ti doresti langa tine(probabil ca sot, ma gandesc) o figura paternala, pentru ca te pui pe tine in topul preferintelor, nu pe copiii tai; te gandesti ce-ti place tie, nu la ce e mai bun pentru copiii tai, iar acest punct de vedere evidentiaza ca tu nu ai ceva de oferit pentru ca astepti sa primesti, sa fi dezmierdata si rasfatata de sotul tau, ca de aceea vrei sa fie tanar; la fel gandesc si unii dintre barbati care vor sa discute, sa stea de vorba cu sotiile lor despre vecini sau teme politice actuale, sa afle ultima barfa, dar si zilele "favorabile"(infertile) si multe alte nimicuri importante ale vietii "conjugale". Nu e deloc firesc ca femeia si barbatul sa aiba varste apropiate, chiar daca asa se practica astazi. Am mai spus pe acest topic ca barbatul are un "mesaj" ereditar tot mai bogat(complet) cu cat e mai in varsta, pe cand femeia e cu atat mai capabila sa intrupeze acel mesaj fara prihana cu cat e mai tanara(nepatata). Ce alt sens are casatoria? Citat:
Relatia si raporturile Preacuratei cu Iosif au fost dinainte analizate si aprobate de sfatul batranilor lui Israel nu asa cum s-au desfasurat in realitate, ci asa cum erau in obiceiul poporului; au fost binecuvantate de Dumnezeu si respectate de primii parinti crestini. Din orice punct devedere privesti(chiar si ortodox) au fost ideale; exceptie face "vederea" d-lui Hefner. Last edited by Demetrius; 14.10.2012 at 05:32:13. |
|
|||
|
|||
![]()
În ceea ce privește condițiile de vârstă pentru primirea cununiei, în plus față de cele presupuse de căsătorie, canoanele bisericești aduc completări cu privire la vârsta maximă pentru căsătorie și la diferența de vârstă dintre soți. Astfel, potrivit canoanelor 24 și 88 ale Sfântului Vasile cel Mare, bărbatul ajuns la vârsta de 70 de ani și femeia ajunsă la vârsta de 60 de ani nu ar trebui să aibă dreptul de a se cununa. În ceea ce privește diferența de vârstă, Pravila Mare, în Glava 198, precizează:
Afară de dreptate este [...] să fie bărbatul bătrân și muierea tânără, sau muierea bătrână și bărbatul tânăr; care lucru nu este numai cum nu se cade, ci încă e rușine, dosadă, imputare și batjocură [...] să se păzească cum se cade de vârstă, să nu fie bărbatul bătrân și muierea tânără, nici muierea bătrână și bărbatul tânăr; ci să fie amândouă părțile deopotrivă de ani… În acest sens, profesorul Constantin Erbiceanu afirmă că unirea dintre bărbat și femeie, care nu respectă cerința cu privire la diferența de vârstă, nu poate fi considerată căsătorie, „ci o speculă rușinoasă, de interes, iar viața lor casnică este un iad pentru una din părți”. [sursa: Căsătorie și cununie în dreptul bisericesc român] Cand preotul trebuie sa i-a declaratie scrisa cu privire la: a). Consimtamantul absolut liber al logodnicilor, verificat intr-un timp mai indelungat; b). Varsta barbatului trebuie sa fie intre 18 si 70 ani, iar a femeii intre 16 si 60 ani, nu cum se prevede in vechile legi pagane varsta minima a barbatului de 14 ani si a femeii de 12 ani (I Tim. 5, 9-14; Clement Alexandrinul Pedagogul II, 10). c). Varsta intre logodnici sa nu varieze prea mult decat intre 8 si 10 ani; [sursa: Casatoria - Pravila Bisericeasca, Ieromonah Nicodim Sachelarie] |
|
||||
|
||||
![]()
Pana in 8 ani eu zic ca e ok. Dar nu mai mult. Bine, si aici depinde de circumstante, uneori si 8 fiind chiar foarte mult.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In goana dvs nebuna de a-mi face discursul praf,ati omis sa urmariti datele problemei pe care am expus-o:familii formate din americani si thailandaze,adica protestanti(sau catolici) si budisti. Dupa cum bine observati,persoanele in cauza nu sunt ortodoxe! Am mai observat ceva la biserica ortodoxa de aici: toate familiile ortodoxe sunt formate din soti care sunt apropiati ca varsta.Toate fara exceptie!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Diferenta de varsta intr-o relatie! | marius007 | Generalitati | 98 | 11.05.2018 22:19:20 |
Diferenta de varsta intre soti | anisoara | Nunta | 121 | 10.03.2017 02:10:53 |
Diferenta de varsta | Anisia | Nunta | 18 | 31.05.2010 16:55:30 |
Ce credeti despre vedenii? | lacrimi | Din Noul Testament | 42 | 28.03.2010 20:48:52 |
Ce credeti despre noul Patriarh | andorueca | Generalitati | 14 | 19.05.2008 21:33:56 |
|