![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ar mai fi două povești care circulă pe net și care nu pot fi integrate în Tradiția Ortodoxă:
- cea a firului de ceapă sau în varianta firului de păianjen - cea a diavolului care a devenit înger În prima poveste se poate înțelege că mîntuirea poate fi cîștigată pe o simplă faptă bună, indiferent de ceea ce a făcut sau crezut omul în timpul vieții, iar a doua contrazice flagrant ideea de libertate a ființelor create de Dumnezeu (liberul arbitru face parte din caracteristicile chipului divin sădit în îngeri și în oameni).
|
|||
|
|||
![]()
Din povestea firului de ceapă eu n-am înțeles că mântuirea ar putea fi câștigată așa. E o pildă, din care reiese că respectiva femeie nu s-a mântuit, fiind trasă în jos tocmai de egoismul care o și trimisese în iad, nefiind capabilă de jertfă de sine în favoarea celorlalți, care doreau și ei să scape de chin. Dacă i-ar fi lăsat și pe ei să urce, cu siguranță firul acela de ceapă nu s-ar fi rupt.
Tot așa și cu cea de-a doua poveste: nu trebuie căutat în ea adevăruri dogmatice. Trebuie extras doar înțelesul moral, și anume cât de rea și drăcească este mândria și cât de dumnezeiască este smerenia. E un exercițiu de imaginație: cum ar fi dacă dracii și-ar cere iertare. Last edited by N.Priceputu; 13.09.2012 at 00:55:02. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Traditie | Iuliiiii | Generalitati | 4 | 07.06.2013 13:42:36 |
Sfanta traditie | caiusltd | Despre Sfanta Scriptura | 9 | 18.10.2010 09:10:57 |
Sfanta Traditie | Ioana-Andreea | Secte si culte | 5 | 26.07.2010 18:21:55 |
traditiile si sfanta traditie. | iulian_vlc | Generalitati | 4 | 16.03.2009 10:19:34 |
Despre Sfanta Traditie | strajeru | Secte si culte | 147 | 19.02.2009 15:15:04 |
|