Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2012, 23:36:59
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Eu cred ca barbatii de fapt nu cauta femei Miss Univers. Problema este ca de multe ori isi stabilesc un etalon foarte inalt, cu speranta sa obtina macar jumatate. Pretentiile lor sunt intelese gresit de catre femei, pentru ca sunt exprimate gresit si de aici nimeni nu iese fericit.
Un suflet bun, curat, o personalitate frumoasa, un caracter de onoare primeaza in fata aspectului fizic.
In schimb, din pacate, este foarte adevarat ca pentru foarte multi barbati este fundamentala prima impresie. Unii dintre ei, in functie de aceasta prima impresie vor sa cucereasca o femeie sau nu.
Cel mai important este, insa, un aspect fizic ingrijit. Am mai scris asta si pe un alt thread si am fost foarte criticata. In ciuda acestui fapt imi sustin parerea. Exista femei, am avut sansa sa observ asa ceva de-a lungul timpului, care la prima intalnire cu un barbat, nu au un aspect ingrijit. Si aici ma refer la: par nepieptanat, par nespalat, cele doua sprancene unite intr-una singura, neepilate vara, cu unghiile murdare, netaiate, nearanjate etc. Acestea sunt aspecte pe care un barbat la observa la inceput si il determina sa se gandeasca de doua ori inainte s-o cheme a doua oara la intalnire.
Nu trebuie sa fi machiata, imbracata extravagant ca sa cuceresti un barbat. Dar sa ai parul pieptanat sau unghii curate la o intalnire, cred ca se poate.
Stiu ca poate o sa spuneti ca nu exista cazuri. Dar va zic sincer, chiar exista.
Aspectul ingrijit este doar o dovada de bun simt. Adevaratele valori cum am mai spus sunt: credinta in Dumnezeu, un suflet bun, o personalitate frumoasa si un caracter de onoare. Sigur Dumnezeu are pregatit pentru toata lumea alesul/aleasa.
Doamne ajuta!
Nu ma refer la astfel de femei. Chiar daca exista nu este cazul cercului meu de prietene. Suntem fete normale, cu studii fiecare dupa putinta, ingrijite etc. Nu sunt atat de incuiate incat sa nu faca o prima impresie buna. Cazul pe care l-am dat mai sus este unul concret: mi s-a spus clar ca nu stiu sa combin culorile intr-o vestimentatie, mi s-a spus clar ca sunt habotnica (desi nici pe departe), mi s-a spus clar "de ce nu te culci cu mine" (si unora dintre prietenele mele la fel li se intampla). Crezi ca daca as/am fi fost neingrijita/e, s-ar mai fi batut ultimul apropo de catre unii dintre barbati?
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 23:52:01
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Nu ma refer la astfel de femei. Chiar daca exista nu este cazul cercului meu de prietene. Suntem fete normale, cu studii fiecare dupa putinta, ingrijite etc. Nu sunt atat de incuiate incat sa nu faca o prima impresie buna. Cazul pe care l-am dat mai sus este unul concret: mi s-a spus clar ca nu stiu sa combin culorile intr-o vestimentatie, mi s-a spus clar ca sunt habotnica (desi nici pe departe), mi s-a spus clar "de ce nu te culci cu mine" (si unora dintre prietenele mele la fel li se intampla). Crezi ca daca as/am fi fost neingrijita/e, s-ar mai fi batut ultimul apropo de catre unii dintre barbati?
Eu vorbeam la cazul general, legat de subiectul threadului. Da, se intampla si cazuri de acest gen cum ai spus tu. Legat de prima varianta cu vestimentatia, ce sa zic, poate e vorba de un barbat foarte pasionat de moda si design vestimentar. Si-o fi stabilit standardele in functie de cataloagele de moda. Nu trebuie sa pui la suflet. Pentru a doua varianta, e normal ca pentru un barbat necredincios, o femeie care tine la credinta reprezinta ceva ciudat. Nu trebuie sa te gandesti sa tratezi cu astfel de barbati pentru ca in timp poate ar incerca sa-ti alunge credinta din casa si din suflet.
Iar legat de chestia cu sexul, din pacate, exista o categorie in care este inclus un numar mare de barbati care se gandesc numai la acest aspect. Asta vor in primul rand de la o femeie si nu doar de la una.
Bucura-te ca nu ai ajuns cu ei, pentru ca n-au dat semne incipiente bune. Fii sigura ca Dumnezeu are pregatit pentru tine, alesul potrivit.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 00:02:53
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu trebuie sa pui la suflet. Pentru a doua varianta, e normal ca pentru un barbat necredincios, o femeie care tine la credinta reprezinta ceva ciudat. Nu trebuie sa te gandesti sa tratezi cu astfel de barbati pentru ca in timp poate ar incerca sa-ti alunge credinta din casa si din suflet.
Iar legat de chestia cu sexul, din pacate, exista o categorie in care este inclus un numar mare de barbati care se gandesc numai la acest aspect. Asta vor in primul rand de la o femeie si nu doar de la una.
Cele două cazuri se reduc, de fapt, la unul singur: acela al bărbatului necredincios. Pentru el, bineînțeles că o femeie care se duce Duminică de Duminică la biserică este habotnică. Tot habotnică este și dacă nu vrea să aibă legătură trupească. La o fecioară, o mai fi de înțeles, poate că îi e teamă sau are ceva pe creier. Dar, dacă nu mai e fecioară, e de-a dreptul enervant refuzul. Va să zică, cutărică și cu cutărescu au fost mai buni, pe ei i-ai iubit mai mult, lor le-ai cedat, pe când mie....?

În realitate, dacă excludem credința, dați-mi și mie un motiv valid pentru care un bărbat să nu se culce cu o femeie pe care o iubește.

În realitate, toată dibăcia se reduce la: cum găsești asemenea piatră prețioasă: bărbatul credincios. Miza e mare, fie și numai pentru faptul că bărbatul credincios lui Dumnezeu va fi credincios și femeii lui. El va avea, după cum spunea regretatul pr. Galeriu: "un Dumnezeu în Cer și o femeie pe pământ".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 00:15:11
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu as vrea sa evidentiez un alt aspect. O ruda a unei bune prietene s-a casatorit de curand. Proaspata insuratica, de 26 de ani, - fata frumoasa, inteligenta, culta, dintr-o familie buna, a luat un barbat cam dubios si oricum, sub nivelul ei de educatie si de cultura. Toti din familia ei au regretat alegerea, ca prea s-a aruncat in bratele primului, maica-sa izbucnind chiar la nunta: Merita ceva mai bun!
Pana aici nimic neobisnuit. Morala vine acum: unul dintre colegii de facultate, dupa nunta: "ba, ce fraier am fost! Puteam si eu sa o curtez in facultate, ca tuturor ne placea de ea." Lor le era teama ca ea, fiind o fata frumoasa si inteligenta ii va respinge, dorindu-si pe cineva mai bun. Nu le venea sa creada ca a putut lua pe unul inferior. De fapt, ea l-a luat pe singurul om serios si indeajuns de curajos incat sa ii ceara prietenia si apoi mana. Chit ca oricare dintre ceilalti din jurul ei ar fi putut fi o pereche mai buna, daca s-ar fi manifestat cumva.
Vechi 11.09.2012, 01:39:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu vorbeam la cazul general, legat de subiectul threadului. Da, se intampla si cazuri de acest gen cum ai spus tu. Legat de prima varianta cu vestimentatia, ce sa zic, poate e vorba de un barbat foarte pasionat de moda si design vestimentar. Si-o fi stabilit standardele in functie de cataloagele de moda. Nu trebuie sa pui la suflet. Pentru a doua varianta, e normal ca pentru un barbat necredincios, o femeie care tine la credinta reprezinta ceva ciudat. Nu trebuie sa te gandesti sa tratezi cu astfel de barbati pentru ca in timp poate ar incerca sa-ti alunge credinta din casa si din suflet.
Bucura-te ca nu ai ajuns cu ei, pentru ca n-au dat semne incipiente bune. Fii sigura ca Dumnezeu are pregatit pentru tine, alesul potrivit.
Doamne ajuta!
Am picat o data in plasa unor astfel de barbati... nu-mi mai trebuie. Langa ei nu ai parte de altceva decat de suferinta...mult mai mare decat aceea de a nu-mi gasi pe cineva. Cat despre a fi sigura: Credinta mi-a slabit cam mult, nu mai cred si nu mai sper. Doar ce va vrea Dumnezeu va fi...eu singurul lucru pe care il mai sper este sa nu cad de tot ca odinioara. Sa ne intareasca Dumnezeu pe calea cea dreapta.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 09:57:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Am picat o data in plasa unor astfel de barbati... nu-mi mai trebuie. Langa ei nu ai parte de altceva decat de suferinta...mult mai mare decat aceea de a nu-mi gasi pe cineva. Cat despre a fi sigura: Credinta mi-a slabit cam mult, nu mai cred si nu mai sper. Doar ce va vrea Dumnezeu va fi...eu singurul lucru pe care il mai sper este sa nu cad de tot ca odinioara. Sa ne intareasca Dumnezeu pe calea cea dreapta.
Incearca sa te dedici altor lucruri. Inscrie-te intr-o asociatie ca benevola, angajeaza-te in ceva in care crezi. Cred ca ajuta mult impotriva disperarii sa fii folositoare si iti distrage atentia de la aceste ganduri negre.
Mai bine gandeste-te ca atata timp cat est singura ai timp pentru astfel de lucruri, ai timp sa fii utila in alt mod, sa te imprietenesti cu persoane interesante, sa ajuti oameni, sa fii disponibila pentru cei care au nevoie de tine din afara familiei. Cand iti vei gasi persoana potrivita, daca vrea Dumnezeu, o sa fii fericita si utila in alt mod.

In fond, ceea ce ne face cu adevarat fericiti si impliniti este sa dam altora, sa ne daruim (am citit asta vodata chiar intr-un studiu psihologic care nu avea nimic de§a face cu religia).

Tu ai si avantajul ca stii foarte bine ca e mai bine sa fii singura decat cu un barbat egoist si superficial. Cele care nu au avut o astfel de experienta negativa poate o stiu cu mintea, dar cineva in inima lor parca tot le mai zice 'mai bine maritata cu oricine decat singura'.
Vechi 11.09.2012, 23:15:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Incearca sa te dedici altor lucruri. Inscrie-te intr-o asociatie ca benevola, angajeaza-te in ceva in care crezi. Cred ca ajuta mult impotriva disperarii sa fii folositoare si iti distrage atentia de la aceste ganduri negre.
Mai bine gandeste-te ca atata timp cat est singura ai timp pentru astfel de lucruri, ai timp sa fii utila in alt mod, sa te imprietenesti cu persoane interesante, sa ajuti oameni, sa fii disponibila pentru cei care au nevoie de tine din afara familiei. Cand iti vei gasi persoana potrivita, daca vrea Dumnezeu, o sa fii fericita si utila in alt mod.

In fond, ceea ce ne face cu adevarat fericiti si impliniti este sa dam altora, sa ne daruim (am citit asta vodata chiar intr-un studiu psihologic care nu avea nimic de§a face cu religia).

Tu ai si avantajul ca stii foarte bine ca e mai bine sa fii singura decat cu un barbat egoist si superficial. Cele care nu au avut o astfel de experienta negativa poate o stiu cu mintea, dar cineva in inima lor parca tot le mai zice 'mai bine maritata cu oricine decat singura'.
Tocmai asta ma face sa nu devin de-a dreptul disperata, faptul ca incercs asa cum pot sa ma implic si in alte lucrari in care, in mod obisnuit, nu m-as prea implica
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 01:58:14
aurelia1984's Avatar
aurelia1984 aurelia1984 is offline
Member

Data înregistrării: 17.11.2008
Implicit

Citat:
Fii sigura ca Dumnezeu are pregatit pentru tine, alesul potrivit.
Doamne ajuta!

Oare de ce toata lumea spune asta ca pe o certitudine? Poate cineva sa-ti fagaduiasca asta?
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 02:16:21
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurelia1984 Vezi mesajul
Oare de ce toata lumea spune asta ca pe o certitudine? Poate cineva sa-ti fagaduiasca asta?
Cand speranta si credinta din suflet dispar, nimic nu mai ramane. Fara acestea e greu sa obtii ceva in viata, indiferent de domeniu.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 09:50:44
N.Priceputu
Guest

Implicit

@AGabriela: Vreau să-ți vând un pont, referitor la problema pe care o ridici.
Frica ne este cel mai mare dușman. Ce vreau să spun? Cu cât ne temem mai mult de un eșec, cu atât crește probabilitatea să-l provocăm, paradoxal, noi înșine. Nu degeaba se spune „De ce ți-e frică nu scapi”.
Și, pentru că e vorba de un paradox, soluția tot paradoxală este: trebuie să acționăm ca și cum l-am dori (eșecul). De exemplu: Știu că emoțiile mă fac să mă bâlbâi, prin urmare îmi e foarte frică să vorbesc în public. Soluția: îmi propun să mă bâlbâi cât mai mult (nu voi reuși). Sau: Mă tem că voi eșua în dorința mea (tot mai acută pe măsură ce vremea trece) de a-mi întemeia o familie, timpul trece în defavoarea mea, îmbătrânesc... Soluția: Nici nu-mi pasă; mai mult: chiar vreau să fiu singur. În fond, poate asta e voia lui Dumnezeu cu viața mea; pentru ce să mă tem, agit, panichez? Facă-se voia Lui!
Atitudinea asta ar putea îndepărta tensiunea în care te afli și care probabil te crispează, te lipsește de relaxarea atât de necesară în relațiile cu ceilalți.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sufletul exista in cer independent de corpul fizic inainte de a cobori in fizic? gavriil Din Vechiul Testament 63 22.01.2016 23:43:56
Barbatii Anna Nunta 268 30.05.2013 19:22:26
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? N.Priceputu Reguli in Biserica 113 19.11.2012 14:12:39
aspectul fizic influenteaza sansele de casatorie simona_fidela Nunta 52 23.01.2012 17:56:47
aspectul fizic romandragut Generalitati 42 28.07.2009 13:00:44