![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar legat de chestia cu sexul, din pacate, exista o categorie in care este inclus un numar mare de barbati care se gandesc numai la acest aspect. Asta vor in primul rand de la o femeie si nu doar de la una. Bucura-te ca nu ai ajuns cu ei, pentru ca n-au dat semne incipiente bune. Fii sigura ca Dumnezeu are pregatit pentru tine, alesul potrivit. Doamne ajuta! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
În realitate, dacă excludem credința, dați-mi și mie un motiv valid pentru care un bărbat să nu se culce cu o femeie pe care o iubește. În realitate, toată dibăcia se reduce la: cum găsești asemenea piatră prețioasă: bărbatul credincios. Miza e mare, fie și numai pentru faptul că bărbatul credincios lui Dumnezeu va fi credincios și femeii lui. El va avea, după cum spunea regretatul pr. Galeriu: "un Dumnezeu în Cer și o femeie pe pământ".
|
||||
|
||||
|
Eu as vrea sa evidentiez un alt aspect. O ruda a unei bune prietene s-a casatorit de curand. Proaspata insuratica, de 26 de ani, - fata frumoasa, inteligenta, culta, dintr-o familie buna, a luat un barbat cam dubios si oricum, sub nivelul ei de educatie si de cultura. Toti din familia ei au regretat alegerea, ca prea s-a aruncat in bratele primului, maica-sa izbucnind chiar la nunta: Merita ceva mai bun!
Pana aici nimic neobisnuit. Morala vine acum: unul dintre colegii de facultate, dupa nunta: "ba, ce fraier am fost! Puteam si eu sa o curtez in facultate, ca tuturor ne placea de ea." Lor le era teama ca ea, fiind o fata frumoasa si inteligenta ii va respinge, dorindu-si pe cineva mai bun. Nu le venea sa creada ca a putut lua pe unul inferior. De fapt, ea l-a luat pe singurul om serios si indeajuns de curajos incat sa ii ceara prietenia si apoi mana. Chit ca oricare dintre ceilalti din jurul ei ar fi putut fi o pereche mai buna, daca s-ar fi manifestat cumva.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai bine gandeste-te ca atata timp cat est singura ai timp pentru astfel de lucruri, ai timp sa fii utila in alt mod, sa te imprietenesti cu persoane interesante, sa ajuti oameni, sa fii disponibila pentru cei care au nevoie de tine din afara familiei. Cand iti vei gasi persoana potrivita, daca vrea Dumnezeu, o sa fii fericita si utila in alt mod. In fond, ceea ce ne face cu adevarat fericiti si impliniti este sa dam altora, sa ne daruim (am citit asta vodata chiar intr-un studiu psihologic care nu avea nimic de§a face cu religia). Tu ai si avantajul ca stii foarte bine ca e mai bine sa fii singura decat cu un barbat egoist si superficial. Cele care nu au avut o astfel de experienta negativa poate o stiu cu mintea, dar cineva in inima lor parca tot le mai zice 'mai bine maritata cu oricine decat singura'.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oare de ce toata lumea spune asta ca pe o certitudine? Poate cineva sa-ti fagaduiasca asta? |
|
|
|||
|
|||
|
Cand speranta si credinta din suflet dispar, nimic nu mai ramane. Fara acestea e greu sa obtii ceva in viata, indiferent de domeniu.
|
|
|
|||
|
|||
|
@AGabriela: Vreau să-ți vând un pont, referitor la problema pe care o ridici.
Frica ne este cel mai mare dușman. Ce vreau să spun? Cu cât ne temem mai mult de un eșec, cu atât crește probabilitatea să-l provocăm, paradoxal, noi înșine. Nu degeaba se spune „De ce ți-e frică nu scapi”. Și, pentru că e vorba de un paradox, soluția tot paradoxală este: trebuie să acționăm ca și cum l-am dori (eșecul). De exemplu: Știu că emoțiile mă fac să mă bâlbâi, prin urmare îmi e foarte frică să vorbesc în public. Soluția: îmi propun să mă bâlbâi cât mai mult (nu voi reuși). Sau: Mă tem că voi eșua în dorința mea (tot mai acută pe măsură ce vremea trece) de a-mi întemeia o familie, timpul trece în defavoarea mea, îmbătrânesc... Soluția: Nici nu-mi pasă; mai mult: chiar vreau să fiu singur. În fond, poate asta e voia lui Dumnezeu cu viața mea; pentru ce să mă tem, agit, panichez? Facă-se voia Lui! Atitudinea asta ar putea îndepărta tensiunea în care te afli și care probabil te crispează, te lipsește de relaxarea atât de necesară în relațiile cu ceilalți. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sufletul exista in cer independent de corpul fizic inainte de a cobori in fizic? | gavriil | Din Vechiul Testament | 63 | 22.01.2016 23:43:56 |
| Barbatii | Anna | Nunta | 268 | 30.05.2013 19:22:26 |
| De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? | N.Priceputu | Reguli in Biserica | 113 | 19.11.2012 14:12:39 |
| aspectul fizic influenteaza sansele de casatorie | simona_fidela | Nunta | 52 | 23.01.2012 17:56:47 |
| aspectul fizic | romandragut | Generalitati | 42 | 28.07.2009 13:00:44 |
|
|