În prealabil postat de ioan cezar
Sora draga, vazind dialogul de aici ma gandeam la urmatoarea VARIANTA de a continua discutiile: o parte dintre noi am incercat sa iti readucem in atentie frumusetea Ortodoxiei, comorile Ei, specificul Ei.. Din multe ale Bisericii noi ti-am adus aminte cate ceva, dupa puteri (iar cu ajutorul cartilor recomandate si prin participarea la slujbe, am tinut sa te incurajam intru desfatarea ta si cu alte bunatati ale Ortodoxiei).
Acum hai sa facem altfel, daca voiesti: renunta un pic la a contesta tot ce ti se ofera aici si pofteste te rog pe scena, ia diapozitivul, microfonul, orga de lumini si tot ce mai ai nevoie si arata-ne tu, de data asta, frumusetile bisericii tale... Arata-ne te rog ce ALTERNATIVA la Ortodoxie ai intalnit tu, de te-a incantat ata de mult si ai ajuns sa critici atat de minutios si ravnitor Ortodoxia.
Spui ca ce avem noi nu e prea grozav, in schimb tu ai ceva mai bun de aratat: arata-ne! Noi am fost generosi si prietenosi si ti-am aratat ce avem noi. Acum expune si tu ce detii iar noua ne lipseste. Ca sa facem o comparatie, in loc sa ne certam la nesfarsit...
Te rog sa ne expui tot ce nu este Ortodox, tot ce e mai bun decat Ortodoxia. Nu critica Ortodoxiei o vrem acum, nici lauda Ei. Vreau doar lauda sau prezentarea convingatoare, cat mai convingatoare a frumusetilor pe care tu le cunosti din alta parte iar noi nu le cunoastem, fiind oameni ai Bisericii.
Incearca sa ne incanti ochiul, urechea, mintea si inima cu frumusetile lumii in care te tii departe de Ortodoxie. Daca imi va placea iti voi spune sincer ca imi place.
Ne vei arata oare ceva pe masura Ortodoxiei noastre? Nu stiu... astept sa iti prezinti oferta, cu deschidere si fara pic de atitudine de respingere, cata vreme deocamdata faci o prezentare, o expunere. Succes! Eu sunt in sala, gata sa iau contact cu oferta ta.
P.S. Multumesc si felicitari pentru ca ai marturisit ca esti botezata. Acum imi amintesc ca de fapt tu ne-ai mai spus candva, intr-o alta postare, despre Botezul tau. Imi cer iertare, dar uitasem, e vina mea, iarta-ma ca am insistat.
|