Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Care "cunoscut" dnă Tartaruga ? Cel pe Care L-am cunoscut eu este o altă persoană decât acela despre care vorbiți dv. Cel pe care l-am cunoscut eu a spus, foarte clar, următoarele: "Cine nu va crede, va fi osândit". Înțeleg că dv ați primit o altă revelație, una personală, de care eu nu am "beneficiat". Dv spuneți "oare a spus Dumnezeu asta ? Nu, nu veți muri! (Gen 3:4)". Mai mult, susțineți că nimeni nu va muri, ci toți vor fi mântuiți. Cei cunoscuți de noi nu pot fi aceeași persoană. În fond, teza pe care dv o susțineți este că Hristosul meu minte.
Pro multis. "Pentru mulți" sunt, exact, cuvintele Instituirii.
Unde duce "iubirea" iubiristă ne-ați lămurit chiar dv, pe un alt topic. La uciderea copiilor nenăscuți. Mulțumesc, nu vreau să practic o asemenea iubire, cel mult să filozofez despre ea. Cu practica, eu sunt mai limitat. Vreau să mă limitez la iubirea creștină.
|
Domnule Mihnea,
Cand Domnul a spus "Cine nu va crede va fi osandit" tocmai vorbea de comunicarea Evangheliei la altii, si daca auzind nu vor crede vor fi osanditi. Nu a spus niciodata lucrul absurd pe care il afirmati dvs., sa fie osandit cel care in viata lui nu a auzit de El, care deci nu poate fi acuzat ca a auzit dar nu a crezut. Daca ati fi priceput de ce sunt osanditi cei care aud dar nu cred, nu ati mai fi osandit dvs. nevinovati. Se vede insa ca nu prea pricepeti rostul a multe, ca si treaba cu furatul. Iar atata timp cat nu intelegeti ci aplicati mecanic, rigid, ca si pe legile VT, veti osandi pe nedrept oameni. Poate intr-o zi o sa va treziti la realitate.
"pentru multi" si "pentru cei bolnavi". Clubul exclusivistilor a fost intotdeauna cel fariseic, care multumeau ca nu erau ca pacatosii, Domnul in schimb a spus clar: nu pentru cei sanatosi a venit ci pentru cei bolnavi. Care sunt intr-adevar multi. V-as spune sa interpretati cu inima dar ma tem ca exact cu inima interpretati iar acolo spatiul este cam stramt la dvs., de aia nu incap prea multi mantuiti.
Cat despre uciderea copiilor nenascuti bateti campii, nu sunt in nici un caz pentru ucidere, nici a celor de aici si nici in viata de veci. Dvs. sunteti cel ce ii vreti pe oameni sa crape in Iad pentru eternitate. Nu-i de mirare ca aceasta "iubire crestina" fariseica ingretoseaza tot mai mult pe ceilalti. Si vor da cu totii seama pentru faptul ca ceilalti nu au crezut pentru ca au propovaduit tot altceva decat trebuia, si deci normal sa nu creada. In fariseism nu cred decat fariseii.