![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ai trait niciodata experienta asta? |
|
|||
|
|||
![]()
Ștefane tu ești creștin ortodox? Sau ți-ai schimbat eticheta și noi nu știm? La ce e bună răzvrătirea asta frate? Dă-mi și mie niște exemple concrete când sfinții sau preacuvioșii noștri părinți s-au răzvrătit împotriva nedreptăților, altele decât cele care ar putea schimba dreapta credință? Crezi că lui Dumnezeu trebuie să-I spui tu ce are de făcut? Crezi că El nu vede? Unde ne este credința? Să nu ne mai mirăm de toate ce se întâmplă, căci noi singuri le generăm prin slaba noastră credință.
Last edited by ovidiu b.; 10.08.2012 at 01:12:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa devii un sfant ca rugaciunile tale sa faca rod rapid si vizibil e greu, de asta cautam scurtaturi.
E mai usor sa strigi lozici(politice) decat sa te sfintesti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Simonia și corupția în general, în Biserică, mi se pare o problemă deosebit de gravă, cu atât mai mult cu cât este smintitoare pentru mulți. Mulți am auzit de ele, nu putem ști exact cât de răspândite sunt și, mai ales, nu știm ce suntem datori să facem.
S-a spus: să ne rugăm; și bine este, mai ales dacă nu suntem într-o poziție care să ne permită luarea vreunei măsuri. Totuși, gravă mi s-ar părea și minimalizarea păcatului, îngăduința față de el, acceptarea pe motiv că Dumnezeu îngăduie. Dacă Dumnezeu ne-a lăsat nouă pe mână lumea asta, lăsându-ne toată libertatea, inclusiv pe aceea de a face cele mai cumplite păcate, nu înseamnă că, dacă nu intervine atunci când acestea se produc, le privește cu îngăduință părintească. Nu e răspunderea Lui, ci a noastră. El ne-a arătat clar ce trebuie să facem, care e atitudinea pe care trebuie s-o avem față de păcat. Sfinții n-au făcut revoluții, dar au fost fermi cu păcatul, mergând până la martiriu de multe ori pentru refuzul de a-l trece cu vederea. Trebuie să-i spunem pe nume, măcar, recunoscându-i gravitatea. E foarte grav faptul că din cauza unor astfel de practici celor mai cinstiți și poate mai dăruiți dintre preoți li se blochează accesul la o parohie meritată, în timp ce alții, care fac din preoție o afacere, reușesc. Nu ne putem revolta, noi știindu-ne datori cu ascultarea de ierarhia Bisericii. Însă ierarhii și cei în măsură să înlăture aceste practici trebuie să nu uite că ei sunt atât slujitori ai lui Dumnezeu cât și ai noștri; căci „cel ce vrea să fie mai mare între voi, să fie tuturor slugă”. Deci datori sunt să audă și glasul nostru, dacă sunt păstori buni, pentru ca și noi să-i urmăm, ascultându-le glasul cu respect și dragoste. Să se întoarcă cu fața spre noi, căci altfel Biserica - și anume ierarhia - riscă să se închidă tot mai mult față de oameni și societate, într-un autism atât de dăunător! Sunt canoane aspre date de Biserică pentru cazurile de care s-a făcut aici vorbire. Trebuie aplicate acelea, și să se deschidă calea spre preoție celor care au această chemare de la Dumnezeu, prin vocație. Vrem ca preoții și ierarhii noștri să fie după chipul lui Hristos cu adevărat, pe care Îl urmăm pentru că Îl iubim. Last edited by N.Priceputu; 10.08.2012 at 16:25:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2.Apoi Sf Ioan botezatorul s-a dus la Irod si i-a zis in fata"nu ti se cuvine sa traiesti cu femeia fratelui tau". Nu s-a dus sa il barfeasca pe la colturile templuilu, ca vai ce conducator decazut moral aveti. 3. Asa cum spuneam, Sf Ioan Botezatorul s-a dus si i-a zis direct ceea ce il nemultumea. Nu statea in pustie instigand masele. Deja vorbim de barfa, in conditiile in care"Intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea". Si extra: Simonia e una, iar luare de mita ptr dobandirea unei parohii e cu totul alta. Nu ca una ar fi mai putin grava. Rar am auzit de cazuri sa se cumpere harul pe bani, adica un candidat sa fie hirotonit in schimbul unei sume de bani.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu n-am auzit decat barfe de la jurnalisti. Ca si inventia cum ca ar avea o fiica nelegitima..blabla. Halal credinta, halal credincios daca cu asta te hranesti.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
hirotonia intru diacon | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 29 | 25.02.2017 21:10:09 |
Hirotonia femeii | patinina34 | Preotul | 155 | 31.05.2013 21:11:23 |
Parohia Pojejena | nedu21 | Intrebari utilizatori | 0 | 06.02.2010 23:52:04 |
hirotonia | nicolaee | Preotia (Hirotonia) | 15 | 15.01.2009 16:52:17 |
Hirotonia | alecsandru | Preotia (Hirotonia) | 14 | 17.05.2008 09:50:25 |
|