![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cum o fi fiind la tine, adica de unde ti-or veni toate, dar la mine, marturisesc ca asa stau lucrurile. Eu de-o vreme gandesc si simt, traiesc asa, ca toate imi vin de la Dumnezeu in ultima instanta, in sensul ca Domnul ingaduie sau inriureste toata viata mea si a semenilor. Si ca are Bunul grija de mine, intr-un fel tainic pe care doar il imaginez uneori in fuioare de gand, pentru ca sunt bolnav de gandire si nu ma pot abtine sa cuget cu mintea mea de vierme asupra a tot si toate. Dar poate Bunul Dumnezeu ma va lecui si de viciul asta, intr-o buna zi. Draga, eu cu saracia m-am deprins deja, in ciuda faptului ca am avut perioade lungi de prosperitate, cand nu-mi lipsea nimic. Viata mea a fost imbelsugata, lumeste vorbind. Si prin voia Domnului, spre dramuirea mea in rand cu a celorlalti oameni, Dumnezeu m-a binecuvantat si cu saracia si cu boala si cu lumea aceasta in care traim cu totii si chiar cu tine aici ma binecuvinteaza Domnul, intrucat imi esti oglinda pentru anumite parti mai putin accesate din mine insumi. Spre inteleptirea mea, ca nu cumva sa imi irosesc vremea in anticamera prescolaritatii devenirii. Eu sunt tare bucuros ca iti citesc protestele si injuriile. Imi pricep tot mai nuantat, atat cat pot sa imi stapinesc rusinea de mine insumi, propria mea eroziune sufleteasca. Cine stie, poate cu vremea, citindu-te pe tine si vazindu-mi de treaba mea (care, printre altele, consta mai ales in a ingriji pe altii, acolo unde m-a pus Dumnezeu), poate ma insanatosesc, cu harul lui Dumnezeu. Zici ca sunt indiferent si egoist la necazurile semenilor, ca sunt de fapt autist in raport cu adevarata sobornicitate a Bisericii si ca nu imi pasa de Ortodoxie, ca sunt cumva chiar un agent activ, prin lenea mea, la subminarea Bisericii. Asta cam asa este... Imi reprosez mie insumi adeseori acest lucru. Iti multumesc ca m-ai atentionat! Cu ajutorul lui Dumnezeu poate voi deveni insa, treptat, mai harnic la rugaciune, mai indraznet in despatimirile de tot felul, mai putin irascibil si poftitor, mai harnic la studiu si mai priceput in cuvantul catre fratii de credinta. Ai facut apoi o afirmatie in care ma etichetai, punindu-ma la borcan impreuna cu Andrusca si cu Costel. Eu nu socot ca ma aflu in aceleasi coordonate cu dansii, desi sper ca suntem in aceeasi emisfera ori, poate, ambarcatiune. Insa daca m-ai pus laolalta cu acesti crestini, eu nu pot decat sa iti multumesc: m-ai magulit, iar acesta e un gest frumos din partea ta. Esti asadar capabil si de lucruri constructive, de suport si incurajare. Nu iti cunosteam aceasta latura si ma bucur ca am aflat-o. Toate cele bune, crestine! Last edited by ioan cezar; 06.08.2012 at 04:19:07. |
|
|||
|
|||
![]()
"Că tot darul cel bun și desăvârșit de sus este, coborând de la Tine, Părintele luminilor, și Ție slavă înălțăm..."
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Apropo, de "mulți sunt chemați, dar puțini aleși" (Matei 20:16, 22:14) ai auzit? Citat:
Dat fiind contextul social nu mi se pare deloc suspecta. Nici pe vremea lui Ioan Gura de Aur nu mergea mult mai bine, sa inteleg ca si el era suspect? Inca o data, puteti cita din istoria BOR despre revolutii ale mirenilor prin a caror exclusiva vointa au fost schimbati clericii? Citat:
Sau poate dai tu exemplu de alte Biserici Ortodoxe din alte tari care au facut asta - cazuri concrete. Citat:
Eu stiu suficienti preoti care isi fac treaba si stiu ca cei care au cautat astfel de preoti i-au gasit pana la urma. Citat:
"Nu se stie cat de extins" - ai punctat bine, nestiind ar trebui sa taci din gura, e o chestie de bun simt. Citat:
Citat:
Problema este chipurile, ca pe undeva (nu stim unde, nu stim in ce masura) anumite posturi "caldutze" s-ar da contracost. Citat:
Ca sunt cei care oricum nu vor sa aiba de a face cu Biserica si si-ar gasi sprijin in orice minciuna sa nu ajunga fatza in fatza cu Dumnezeu, o da - pe astia ii poti duce de nas cu orice, inclusiv cu Dan Brown sau "descoperirea arheologica a mormantului lui Isus". Citat:
Pe unul ca tine de exemplu. N-am gasit nimic duhovnicesc in ideile care le insinuezi, ba chiar dimpotriva. Last edited by AlinB; 06.08.2012 at 14:35:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Decebal; 06.08.2012 at 18:13:18. |
|
||||
|
||||
![]()
amice AlinB, la PRO TV nu a fost data o stire sau barfa asa cum tot insinuiezi pe aici luata de la un ziar, ci un filmulet (realizat de un reporter al PRO TV cu camera ascunsa) cum INALT PREA SFINTITUL Teodosie al Tomisului era de acord cu o suma de bani pentru al hirotoni pe un tanar ca preot in eparhia lui. Asta NU e barfa ci CERTITUDINE. E simonie sau nu? Mai trebuie lasat Teodosie arhiereu sau nu?
ps: sa nu uitam ca tot acest Teodosie cat a fost vicar patriarhal purta si denumirea de Spagoveanul, iar PRO TV a demonstrat acest lucru Last edited by stefan florin; 06.08.2012 at 18:36:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am afirmat deja poziția, nu e cazul să mă repet. Ideea de a începe îndreptarea greșelilor din biserică/ societate cu noi înșine a fost, de asemenea, exprimată și de alți participanți la acest forum. Sunt fericită că nu trăiesc revolta pe care o pot simți din postările dvs. Sunt fericită că pot să îmi văd liniștită de viața mea, cu atenție pentru cei cu care interacționez în mod direct și care ar putea avea nevoie de mine.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trăind în cercul vostru strâmt Norocul vă petrece, Ci eu în lumea mea mă simt Nemuritor și rece. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
hirotonia intru diacon | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 29 | 25.02.2017 21:10:09 |
Hirotonia femeii | patinina34 | Preotul | 155 | 31.05.2013 21:11:23 |
Parohia Pojejena | nedu21 | Intrebari utilizatori | 0 | 06.02.2010 23:52:04 |
hirotonia | nicolaee | Preotia (Hirotonia) | 15 | 15.01.2009 16:52:17 |
Hirotonia | alecsandru | Preotia (Hirotonia) | 14 | 17.05.2008 09:50:25 |
|