![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Va sa zica avem nevoie, draga Mihnea, sa fim in BC daca nu voim sa traim fara Dumnezeu.
Iar pe copii sa ii crestem in duhul lui Hristos, deci in BC, daca nu-i voim oameni fara Dumnezeu. Eu cred ca Biserica Ortodoxa nu este straina de Dumnezeu iar copiii nostri sunt cu gandul, inima, faptele in Hristos, atat cat pot si ei, cat reusim si noi, cat binevoieste harul Domnului sa ne sprijine, sa ne lumineze si sa ne intareasca. Cum harul nu se afla doar in sacramente, vorba lui Decebal, atunci tragem nadejde ca oamenii cu credinta in Hristos raman intru Domnul, intr-o anumita masura, fie in BC, fie in BO, fie in orice alta adunare facuta in numele Domnului. Ca asta ridica probleme privind mantuirea si desavarsirea, asta e alta discutie. Care s-a tot purtat pe forum. Dar ca e strain de Dumnezeu un om care nu face parte din vreo biserica anume, iaca asta eu ma indoiesc. Strain de tot nu e nici dracu. Asa incat, concluzionez ca criteriul pe care l-ai avansat in doua rinduri mici in doua postari succesive, este palid si nerelevant in raport cu problema sfintirii omului si a mantuirii sufletului. Asa cred. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Cei care puneau bețe în roate căsătoriei erau de fapt preoții catolici care nu acceptau botezarea și creșterea copiilor în Biserica Ortodoxă și care practic l-au obligat să semneze o Declarație, în cazul în care avea să aibă loc căsătoria "catolică", prin care bărbatul ortodox să se angajeze că își va boteza copii în Biserica Catolică. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
BO are canoane care interzic o astfel de casatorie, deci in trecut nu s-ar fi putut casatori decat la catolici. Acum se poate casatori si la ortodocsi cu pogoramant, si stiu un caz roman-maghiara ce au facut casatoria la ambele biserici. Iar in BO se petrec lucruri mai grave pentru ca in BO au fost oameni constransi sa se boteze pentru a se putea casatori cu partenerul ortodox. Dvs. faceti caz de o declaratie sub constrangere, ce parere aveti atunci de un botez sub constrangere? Nici una nici cealalta n-ar trebui sa existe, dar din doua, declaratia este cea mai putin grava. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce au pățit mă?? Constrânși? Cu ce au fost "constrânși"? "Constrâns" să se boteze. Auzi la ea.
|
|||
|
|||
![]()
Vedeti ca este un topic pe tema asta. Initial au dorit sa ascunda preotului faptul ca unul din ei era nebotezat dar au fost parati si ca atare nebotezatul a fost constrans sa se boteze altfel zero casatorie. Incercati dvs. sa va casatoriti cu un nebotezat in BO si apoi veniti sa imi spuneti si mie daca a mers...
|
|
||||
|
||||
![]()
@AdrianaXXX: știu prea bine despre așa-zisa "constrângere". Eu am o problemă cu termenul folosit nu cu faptul că rătăcitul respectiv a fost adus la Calea cea dreaptă.
Cât despre sfatul tău de a încerca nu știu ce: nu mersi, sunt foarte însurat, foarte ortodox și altceva nu-mi mai trebuie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte cei care se căsătoresc nu o fac de capul lor și nu fac orice vor ei. fiind membri ai unor Biserici, nu sunt de capul lor și nu fac ce vor ei pentru că există limitări date de Biserică. Odată ce ai căzut de acord asupra unui lucru înainte de căsătorie, iar acordul și hotărârea se iau înainte nu după, acordul rămâne valabil. Citat:
Last edited by Decebal; 07.08.2012 at 07:56:33. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|