![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
BO are canoane care interzic o astfel de casatorie, deci in trecut nu s-ar fi putut casatori decat la catolici. Acum se poate casatori si la ortodocsi cu pogoramant, si stiu un caz roman-maghiara ce au facut casatoria la ambele biserici. Iar in BO se petrec lucruri mai grave pentru ca in BO au fost oameni constransi sa se boteze pentru a se putea casatori cu partenerul ortodox. Dvs. faceti caz de o declaratie sub constrangere, ce parere aveti atunci de un botez sub constrangere? Nici una nici cealalta n-ar trebui sa existe, dar din doua, declaratia este cea mai putin grava. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce au pățit mă?? Constrânși? Cu ce au fost "constrânși"? "Constrâns" să se boteze. Auzi la ea.
|
|||
|
|||
![]()
Vedeti ca este un topic pe tema asta. Initial au dorit sa ascunda preotului faptul ca unul din ei era nebotezat dar au fost parati si ca atare nebotezatul a fost constrans sa se boteze altfel zero casatorie. Incercati dvs. sa va casatoriti cu un nebotezat in BO si apoi veniti sa imi spuneti si mie daca a mers...
|
|
||||
|
||||
![]()
@AdrianaXXX: știu prea bine despre așa-zisa "constrângere". Eu am o problemă cu termenul folosit nu cu faptul că rătăcitul respectiv a fost adus la Calea cea dreaptă.
Cât despre sfatul tău de a încerca nu știu ce: nu mersi, sunt foarte însurat, foarte ortodox și altceva nu-mi mai trebuie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte cei care se căsătoresc nu o fac de capul lor și nu fac orice vor ei. fiind membri ai unor Biserici, nu sunt de capul lor și nu fac ce vor ei pentru că există limitări date de Biserică. Odată ce ai căzut de acord asupra unui lucru înainte de căsătorie, iar acordul și hotărârea se iau înainte nu după, acordul rămâne valabil. Citat:
Last edited by Decebal; 07.08.2012 at 07:56:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca insa a fost constrans asa cum ati spus prima data, atunci sa stiti ca orice declaratie facuta sub constrangere nu are valoare. In BC pana si o casatorie se poate anula daca se dovedeste ca a fost facuta sub costrangere, ca sa vedeti cata valoare (adica nula) are lucrul facut sub constrangere. Iar botezul facut din constrangere si nu din credinta este grav, se necinsteste o Taina. Cat despre puritatea religioasa, nu cred ca apostolii nu aveau puritate religioasa, si iata ca nu aveau astfel de canoane. Iar in cazul discutat de dvs. nu eu sunt cea care nu a respectat canoanele ortodoxe ci cel pe care l-ati pomenit, care s-a insurat cu o catolica. Cum v-am spus, suportati greu sa fiti contrazis si aceasta frustrare v-o descarcati prin atacuri la persoana sau mistocareala, in loc sa va purtati cu demnitate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|