Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2012, 14:06:51
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mai dar cine ii opreste sa mearga la scoala?
Scoala este gratuita, abia la facultate se cer taxe.
De ce sa nu poata merge la scoala? Ah, ca-i opresc parintii ca sa-i puna la munca.

Nu, nu consider ca Dumnezeu da 11 copii ca sa-i faca apoi sclavi.

Pai si tu crezi ca acei copii care sunt trimisi la munca tot timpul au somn, au odihna, au ce le trebuie? Si daca mai sunt si pusi sa se cocoseze, sa care sa ridice peste forta lor?

Ca eu stiu cum este la munci agricole si pe santier.

Trebuie vazut f.bine ce poate omul. Ca nu toti pot la fel.
Sa nu mai comparam aiurea.
Aici se spune ca sunt exploatati copiii.

Iar cu razboiul sau vremurile apuse, ma refeream la voi cei care ati trait la tara in acele vremuri si v-au si placut si consideratin ca asa este normal.
Altii nu considera asa si de aceea sau si schmibat multe.
Am trait si eu in acele vremuri si nu mi-a sparut normal sa cad cu inima la sortat de gogosari, sau sa faca femeile armata, si cate altele.

De aia au murit uni, ca se mai schimbe niste lucruri.
Vechi 02.08.2012, 14:23:18
cruceamea cruceamea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Implicit

problema este delicata si cere privita cu dreapta socoteala. este adevarat ca si eu munceam in vacanta de vara in gradina tatalui meu. dar era vacanta, adica mergeam si la scoala. eram chiar la liceu. faptul ca acei copii abandoneaza scoala nu este deloc nu lucru bun si mai ales daca parintii ar putea munci si nu o fac. oricum mass-media deformeaza realitatea si in loc sa te informeze mai mult te dezinformeaza. tot ce vedem trebuie sa trecem prin filtrul mintii.
Post binecuvantat!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 14:34:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Aici se spune ca sunt exploatati copiii.
Nimeni de aici încă nu a susținut exploatarea copiilor peste măsură și nici nu cred că există cineva pe aici cu asemenea idei. Sunt unii care susțin munca din copilărie de nevoie în detrimentul foamei, a lenei sau a altor activități (de ex împușcatul de rațe pe calculator). Și chiar dacă nu ar fi foame, munca din copilărie este benefică omului de mai târziu. Munca înnobilează și este benefică copilului, dar cu o limită - aici sunt de acord cu anumite limite de efort s.a.m.d. La fel sunt de părere că copiii au dreptul și la bucuria acestei vârste adică să aibă timp liber și să se joace. Și mai imoprtant de asemenea cred că este ca ei să facă școală.

Apropo acea știre mai mult dezimformează decât informează.

Citat:
Iar cu razboiul sau vremurile apuse, ma refeream la voi cei care ati trait la tara in acele vremuri si v-au si placut si consideratin ca asa este normal.
Nu știu de ce război vorbești eu unul nu am prins nici un război.

Citat:
Altii nu considera asa si de aceea sau si schmibat multe.De aia au murit uni, ca se mai schimbe niste lucruri.
Și în ce sens s-au schimbat? În sensul îndobitocirii omului? Asta nu înseamnă că știința și tehnica de astăzi nu e folositoare. Depinde în ce scopuri o folosim.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 15:20:13
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
1.Mai dar cine ii opreste sa mearga la scoala?
Scoala este gratuita, abia la facultate se cer taxe.
De ce sa nu poata merge la scoala? Ah, ca-i opresc parintii ca sa-i puna la munca.
1.Cine-i impiedica pe copii sa mearga la scoala? Cred ca noi. Aveti idee ce inseamna sa traiesti intr-un sat izolat, aflat la vreo 30-40 km de cel mai apropiat oras, unde singura sursa de venit a oamenilor e agricultura? Am primit un mesaj de la o invatatoare din Dimbovita care imi spunea ca sint in satul ei exista o multime de familii cu 4-5 copii, care au o singura pereche de papuci (de cauciuc!!!) si merg la scoala cu aceiasi pereche, cu rindul. Evident, doar vara, ca iarna n-au cu ce.
Noi, aia de sintem si credinciosi si care avem si moralitate, sintem constatatori: ce rau e aia, ce rau e ailalta. Sa punem frumusel mana, sa "adoptam" fiecare dintre noi cite o familie. Le putem da hainele ramase mici ale copiilor nostri; ii putem ajuta la teme pentru ca parintii acestor copii abia stiu sa scrie si sa citeasca, iar acum copiii au deja din clasa a 3-a ecuatii de gradul 1. Si putem face atit de multe lucruri. Veti vedea ca nu veti mai arunca asa usor cu pietre in "parintii exploatatori".
Citat:
Nu, nu consider ca Dumnezeu da 11 copii ca sa-i faca apoi sclavi.
Pentru mantuirea celor 11 copii sintem responsabili toti; si eu si dumneavoastra. Oare facem noi ceva pentru ei, in afara de a-i judeca si a-i condamna?
Citat:
Pai si tu crezi ca acei copii care sunt trimisi la munca tot timpul au somn, au odihna, au ce le trebuie? Si daca mai sunt si pusi sa se cocoseze, sa care sa ridice peste forta lor?
Ca eu stiu cum este la munci agricole si pe santier.
Acum eu n-am auzit de copii care sa fie pusi la munca pe santier!!! Dar stiu ca eu, aproape toata copilaria mea, am fost suparata pe parintii mei ca nu m-au lasat sa merg cu ziua la fermele din jurul satului meu. Vecinii mei mergeau, eu nu. Iar acasa faceam aceleasi lucruri pe care le faceau si ei: udam gradina, aveam grija de animale, mergeam cu vaca. Si eram uneori chiar suparata pe tata ca ne forta sa muncim, insa acum ii sint recunoscatoare ca nu m-a lasat sa pierd timpul pe sant.

Citat:
Altii nu considera asa si de aceea sau si schmibat multe.
Am trait si eu in acele vremuri si nu mi-a sparut normal sa cad cu inima la sortat de gogosari, sau sa faca femeile armata, si cate altele.

De aia au murit uni, ca se mai schimbe niste lucruri.
Da, au murit unii ca noi sa stam cu burta la soare si sa asteptam sa ne cada para malaiata in gura, ca se ne putem numi Natafleata. Trebuie sa luam atitudine impotriva exploatarii, nu impotriva muncii (oare parintii care-si trimit copiiii de la 8 ani sa faca gimnastica, iar acestia muncesc zi de zi, 6-8 ore, nu se numesc pina la urma tot exploatatori? Sacrifica copilaria copiilor pentru citeva minute de glorie! ). Luati atitudine impotriva saraciei, a lipsei de sanse pe care o au unii copii inca de la nastere. Mergeti in satul acela din Giurgiu, unde marea majoritate a parintilor sint semianalfabeti si faceti un centru de ajutor al copiilor la teme. Daca e prea departe faceti asta in cel mai apropiat sat de dumneavoastra. Adunati hainele vechi ale dumneavoastra si ale tuturor cunostintelor si mergeti sa le dati de pomana. Veti vedea ca toate aceste lucruri, cu toate ca par simple, sint foarte greu de facut. Iar daca noi nu sintem in stare sa facem niste lucruri asa simple pentru a-l ajuta pe aproapele nostru cum putem avea pretentie ca el sa darime muntii?
Sinteti prea aspra cu oamenii care s-au nascut saraci si fara sanse. Daca nu puteti sa-i ajutati concret cu ceva incercati macar sa nu-i condamnati.

Last edited by nutucutu; 02.08.2012 at 15:26:53.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 15:33:59
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Nici macar gradinita nu e gratuita... Este nevoie ca parintii sa cumpere caietele pentru lucru (statul nu da nici macar jucariile). Eu mi.a strans jucarii de pe la nasii mei de pe unde am putut pt ca era goala gradinita. Caietele costa 30 de lei setul dar mai trebuie acuarele, creioane colorate, forfecuta, lipici, harite creponata etc etc... Calculeaza sa vezi cat costa scoala "gratuita". Mai este nevoie de haine,.incaltari, pachetel zilnic...

Asta este motivul principal al abandonului... saracia... Noi facem ce putem sa ajutam aceste familii dar sunt multe in aceasta situatie Cornul si laptele e o solutie buna in astfel de zone.

Last edited by kikyo_ea; 02.08.2012 at 15:36:49.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 16:00:44
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Si eram uneori chiar suparata pe tata ca ne forta sa muncim, insa acum ii sint recunoscatoare ca nu m-a lasat sa pierd timpul pe sant.
Să ne rugăm pentru părinții noștri și să-I mulțmim bunului Dumnezeu pentru toate câte ni le-a dat prin părinții noștri. Și datorită părinților noștri noi suntem cum suntem. Să-L rugăm pe Dumezeu să mai dea părinți care știu să-și crească cu adevărat copiii. Degeaba ai dragoste și nu ai discernământ în ceea ce faci. Sunt părinți care din marea lor dragostea își "menajează" copii, dar acești copii se pot vătăma și chiar vor suferi când vor crește.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 16:43:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

O porcarie de articol.

Munca la tara este dura, chiar foarte dura si incepe mult mai devreme de cei 13 ani.

Mai ales cand sunt si familii mari si fara o baza materiala, nu exista alte solutii.

Statul este primul vinovat - ajutorul social pentru un copil este mizerabil, cvasi-simbolic.
Ironic, un astfel de angajator chipurile abuziv plateste acelui copil intr-o zi cam cat plateste Statul intr-o luna.

Daca exista cu adevarat abuzuri trebuiau mentionate cazuri concrete, exista legi pentru asta, cine ii impiedica sa le aplice?
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 17:31:29
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Trebuie sa o credem si pe ea... Este suparata de acest articol pentru ca nu isi imagineaza asa ceva. Asa gandesc si domnii parlamentari. Ce e in Bucuresti este si in restul tarii. Legea educatiei a fost facuta tot asa... in baza lucrurilor de care se lovesc in oras. Nu sunt locuri in gradinita hai sa scoatem clasa 0. Toate bune in Bucuresti la tara... stau altfel lucrurile.
Copiii mei trebuie sa faca naveta la 6 ani pentru ca nu avem destui copii sa infiintam o clasa in scoala noastra. La 6 ani copiii trebuie sa se duca intr.o alta scoala, unele scoli nu au mijloc de transport. Invatatorii care o sa ii preia pe copii nu sunt pregatiti pentru a lucra cu prescolari, nu exista materiale (banci, scaunele, jucarii) s.a.m.d... Asta e aevarata Romanie. Cum vrei sa continue scoala daca sunt obligati sa faca naveta de dl Funeriu? Care a inventat clasa asta ca sa faca contracte cu statul prin firma dansului de mobila.si sa reduca posturile? Noi ramanem cu elevi de 2-5 ani.

Daca se continua cu aberatia asta, scoala noastr se desfiinteaza pentru ca eu voi da toti elevii mei in alta scoala. Si uite asa investitia de miliarde in scoala in care functionez, ramane in paragina... Sunt atatea lucruri de care ne lovim si ne dam cu parerea pe baza unui articol inflorit. Realitatea romaneasca e alta.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 17:32:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
O porcarie de articol.
Ca de altfel multe altele. Reportaje de doi lei...acel copil care avea o tăietură la mână cică a fost bandajat de un reporter după ce i-a pus un unguent pe rană. Dar de ce nu au pus problema zilei de mâine a acelor copii, ce mănâncă acei copii, cum trăiesc, care sunt condițiile în care trăiesc...ce i-a determinat pe părinți să recurgă la asemenea soluții?

Last edited by ovidiu b.; 02.08.2012 at 17:58:52.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2012, 17:52:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ca de altfel multe altele. Reportaje de doi lei...acel copil care avea o tăietură la mână cică a fost bandajat de un reporter după ce i-a pus un unguent pe rană. Dar de ce nu au pus problema zilei de mâine a acelor copii, ce mănâncă acei copii, cum trăiesc, care sunt condițiile în care trăiesc...ce i-a determinat pe părnți să recurgă la asemenea soluții?
Pai cred ca vin ei cu o solutie de genul: daca sunt prea saraci, sa nu faca copii.

Statul sa dea permisii de reproducere doar la cei care fac dovada unui cont gras in banca, necesar pentru tinerea in puf a copiilor cel putin pana la varsta de 18 ani.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ti-ai lasa sotia(-ul),copiii...pentru calugarie? bodo1222 Calugarul 106 08.09.2011 15:16:49
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu addavv Stiri, actualitati, anunturi 1 13.04.2011 12:47:46
Ajutor umanitar pentru 6 copiii si tatal lor... nutzy Umanitare 297 07.10.2009 21:05:47
2% pentru copiii de la Valea Plopului gigelchiazna Stiri, actualitati, anunturi 1 04.10.2009 20:12:07