![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
In Germania, dupa varsta de 13 ani, copiii fac practica in diferite meserii. Cate 1-2 saptamani, 8 ore pe zi, neplatita. Ca sa invete lucrurile de baza in diferite meserii, sa faca cunostinta cu ele si sa poata alege ce vor sa devina. Iar cand e vorba de zidarie, de ex, cara la nisip de le iese pe urechi. :) Sau in azil de batrani unde spala batranii...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai intai ca practica este altceva si in nici un caz nu este de 8 ore la varsta aia. Exista 2 legi: una de protectie a copiilor si una care stipuleaza conditiile de munca are tinerilor. Sub 16 ani nu au voie sa fie angajati decat in anumite munci f.usoare, timp scurt ( de ex. impart ziare o data in saptamana pe la case). Cine nu respecta aceste legi intra la puscarie. Iar practica fac mai tarziu pentru orientare profesionala. La 13 ani au inca scoala de facut. Mai pe la 16 ani incep cu practica. Nu au ce sa caute la zidarie sau la azile de batrani. Ca sa lucrezi la batrani si ca adult trebuie conditii speciale: scolarizare mai ales. Nu confunda cu scoala profesionala. Aia se face de la 16 ani, pentru diverse meserii, dar si acolo trebuie respectate legile de mai sus. Nr. de ore pe zi, ce anume au voie sa faca, pauza, odihna, control medical si etc. Si una este sa faci asa 1-2 saptamani sa dai cu nasul si alta sclavie, cum se scrie aici. Nici nu cred ca au contract in satul ala...
|
|||
|
|||
![]()
problema este delicata si cere privita cu dreapta socoteala. este adevarat ca si eu munceam in vacanta de vara in gradina tatalui meu. dar era vacanta, adica mergeam si la scoala. eram chiar la liceu. faptul ca acei copii abandoneaza scoala nu este deloc nu lucru bun si mai ales daca parintii ar putea munci si nu o fac. oricum mass-media deformeaza realitatea si in loc sa te informeze mai mult te dezinformeaza. tot ce vedem trebuie sa trecem prin filtrul mintii.
Post binecuvantat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici prashitul porumbului nu e pe un an, e tot in jur de 2 saptamani (aici nu ma pricep prea bine).
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ti-ai lasa sotia(-ul),copiii...pentru calugarie? | bodo1222 | Calugarul | 106 | 08.09.2011 15:16:49 |
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu | addavv | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 13.04.2011 12:47:46 |
Ajutor umanitar pentru 6 copiii si tatal lor... | nutzy | Umanitare | 297 | 07.10.2009 21:05:47 |
2% pentru copiii de la Valea Plopului | gigelchiazna | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 04.10.2009 20:12:07 |
|