![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un film ce merita a fi vazut (s-a mai postat pe forum): http://catehetica.ro/secta-film-rusesc Un film rusesc extraordinar de interesant despre modul în care sectele își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este foarte bine realizat este educativ pentru părinți și copii în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați pot ajunge la îndoctrinare și înșelare fiind chiar capabili de sinucidere sub influența. Filmul este inspirat dintr-un fapt real petrecut in Rusia. Pe de altă parte necunoașterea credinței celei adevărate constituie o mare primejdie, deoarece un credincios, un fiu adevărat al Bisericii niciodată nu va fi păcălit de vreo secta, grupare religioasă, guru sau cine știe ce adunare eretică. Last edited by ioanna; 09.07.2012 at 07:47:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După ce omul acela ajunge să dobândească "cunoștințe teologice" mult peste nivelul mediu al credincioșilor din biserica istorică, cum de nu se întoarce acolo după ce și-a dat seama că a fost "înșelat"? O întrebare și mai directă: cum se face că se înmulțește numărul preoților ce aderă la cultele neoprotestante? Se presupune că aceștia dețin toată cunoștința teologică necesară pentru a fi feriți de "capcana sectelor". ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mulți chemați, puțini aleși.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricit de mari ar fi cunostintele unui preot, cunostintele nu pot suplini trairea duhovniceasca. Iar daca acel preot ramane setat pe intelect si nu pe duh, in bisericile traditionale nu va gasi prea multi admiratori (ca oameni-s mai simpli, nu inteleg marile probleme teologice). Si atunci iata si solutia: sectele. Si nu in ultimul rind, acum vre0 5-6 ani, vreo 75% din populatia Romaniei striga "sus Basescu". Probabil acelasi procent o sa strige acum "jos Basescu". Daca biserica adventista se va umfla ca un balon de sapun, tot asa se va si sparge. Pentru ca daca numai interesul ii va mina pe unii crestini sa-si schimbe religia o data, tot interesul va fi motivul pentru care isi vor schimba religia si a doua oara. Singura motivatie care ii face pe oameni sa fie statorinici si sa persevereze oricat de mari ar fi piedicile este Isus Hristos. Last edited by nutucutu; 09.07.2012 at 09:04:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"capul" fiind cine? |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru raspunsurile ce nu le are biserica, vedeti postarea 50 de pe topicul GANDIRE PATRISTICA sau VIATA IN HRISTOS. Am rezumat acolo tot off-ul.
Multa pace! |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Mai exista in Biblie si niste referiri la transformarea celui rau in inger de lumina, pentru a-i pacali, daca se poate, si pe cei alesi. Cam repejor puneti egalitate intre apartenenta la secta dumneavoastra si aflarea Domnului nostru Isus Hristos. Dar asta e specific dumneavoastra, sectelor. Last edited by nutucutu; 09.07.2012 at 12:13:09. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Nu, le-am citit scrierile, iar pastorul dumneavoastra era asa cum sfintii apostoli ne-au indemnat sa nu fim. 3.Ma scuzati, nu am stiut ca siteti unica autoritate in materie de sfintenie adventista. Va rog sa va instuiti "apostolii" si fratii referitor la acest subiect. 4. Nu am de ce sa scriu atitea pagini despre un lucru simplu: ati ciuntit fara rusine Sfinta Scriptura, iar eu ma simt datoare sa spun acest lucru. Poate vor fi unii care nu vor cadea in plasa dumneavoastra. 5. Normal ca are o parere proasta despre catolici. Catolicii lupta sa instaureze Imparatia lui Hristos pe pamant, iar biserica dumneavoastra lupta pentru instaurarea imparatiei celui rau pe pamant. E firesc sa nu-i suporte pa catolici. Dar asta nu insemna ca nu va puteti infrupta din roadele Bisericii Catolice, nu-i asa? Va reproduc din memorie un citat din cartea lui Ellen White: "Dumnezeu vorbeste oamenilor in multe feluri: pasarelele care cinta, florile care infloresc...." Nu va vine sa rideti de profunzimea unei astfel de afirmatii? 6. Este parerea dumneavoastra. Atita vreme cit sinteti ucigasi de prunci cu acte in regula nu va puteti numi urmasi ai Lui Hristos. Sinteti singura secta despre care am auzit ca permite avortul. 7.Bineinteles ca diavolul nu a dormit. S-a tot chinuit, si s-a tot chinuit, si s-a tot chinuit si a inventat secta adventista. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|