Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2012, 18:41:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă produsul/metoda dumneavoastră este minunată, Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice? Parcă despre asta vorbim [câteodată] pe acest topic...
Pai mi-ati raspuns: pentru ca doresc o cale usoara de mantuire. Ca la teleshopping: probabil ca multe femei viseaza ca pot deveni fotomodele doar folosind crema minune! Cu toate ca multe iau plasa, afacerea prospera in continuare.

Last edited by nutucutu; 08.07.2012 at 18:43:32.
Vechi 08.07.2012, 18:48:42
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Calea minimei rezistențe, deh...
Vechi 08.07.2012, 18:50:39
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:

Dobrogea nu se aflá pe teritoriul României (ah, diacriticele astea!)

Cine a vorbit despre Scythia Minor?

Cand spuneam de Dobrogea , spuneam de regiunea in sine.
Iar Sfantul Apostol Andrei a trecut si prin Dobrogea (adica Scythia minor).
Cand veniti la mare , pentru plaja , vizitati si muzeul de istorie si arheologie Constanta.
Dar pana cand ajungeti la mare vizitati siteul : http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Saint_Andrew , si uitati-va la sectiunea Romanian Tradition.

PS: Inca o data dati dovada de necunoastere... Asadar mi se pare inutil sa mai continuam discutia. Daca pe siteurile adventiste se poate cu minciunile anti-ortodoxe ; aflati ca pe forumul acesta nu prea merge cu "gogosile" sectante.
Vechi 08.07.2012, 18:52:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Pai mi-ati raspuns: pentru ca doresc o cale usoara de mantuire.
"O cale ușoară"!? Considerați o cale ușoară să părăsești credința familiei tale și apoi să ți-i faci dușmani? Să-ți pierzi eventual serviciul (cazul multor adventiști)? Să ai parte de de abstinență în toate formele, considerate de ceilalți adevărata viață? Să ai parte de batjocură și neînțelegerea celor din jurul tău? Asta e "calea ușoară"!?

Desigur, dacă iei jugul lui Hristos, împreună cu el, acesta nu mai e greu... dar puteți spune că ați experimentat asta, de vorbiți cu atâta ușurință despre?
Vechi 08.07.2012, 18:54:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Cand spuneam de Dobrogea , spuneam de regiunea in sine.
Iar Sfantul Apostol Andrei a trecut si prin Dobrogea (adica Scythia minor).
Cand veniti la mare , pentru plaja , vizitati si muzeul de istorie si arheologie Constanta.
Dar pana cand ajungeti la mare vizitati siteul : http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Saint_Andrew , si uitati-va la sectiunea Romanian Tradition.

PS: Inca o data dati dovada de necunoastere... Asadar mi se pare inutil sa mai continuam discutia. Daca pe siteurile adventiste se poate cu minciunile anti-ortodoxe ; aflati ca pe forumul acesta nu prea merge cu "gogosile" sectante.
Dacă doriți o serioasă discuție în spiritul Istoriei, sunt de acord... dacă nu, mulțumesc frumos! Am fumat destulă "Romanian Tradition", mi-e greață numai când mă gândesc...
Vechi 08.07.2012, 19:13:56
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
Dacă doriți o serioasă discuție în spiritul Istoriei, sunt de acord... dacă nu, mulțumesc frumos! Am fumat destulă "Romanian Tradition", mi-e greață numai când mă gândesc...
Va era greata sa cititi ca Origene si Eusebiu de Cezareea au scris despre Apostolul Andrei ca a predicat in Scitia Minor (Dobrogea) ?

Dar nu va ingrijorati ... luati o miniciunica sectanta si va trece greata imediat !
Vechi 08.07.2012, 19:18:55
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Deci adventistii nu se considera ca fiind singurii care urmeaza exemplul Domnului si al apostolilor, multumesc de raspuns.

Acum spuneti-mi va rog in ce consta aceasta mantuire usoara la adventisti? Prin mantuire usoara eu inteleg faptul de a trai cum ii taie capul si a face orice pofta doresc avand convingerea ca oricum se mantuiesc. Este cazul adventistilor?

Prin mantuire grea inteleg lasarea de toate pacatele, pocainta, post, fapte bune, participarea la tot ceea ce Domnul a cerut: rugaciune, Comuniune euharistica etc. Acestea nu exista la adventisti?

Multumesc de raspuns!

Last edited by Adrianna; 08.07.2012 at 19:21:53.
Vechi 08.07.2012, 19:39:07
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
Va era greata sa cititi ca Origene si Eusebiu de Cezareea au scris despre Apostolul Andrei ca a predicat in Scitia Minor (Dobrogea) ?

Dar nu va ingrijorati ... luati o miniciunica sectanta si va trece greata imediat !
Se pare ca Eusebiu al Cezareei cita in fapt un comentariu cu privire la Geneza,scris de Origen,unde exista aceea referire dar lucrarea(a lui Origen) nu s-a pastrat in original ci exista doar citate disparate,destul de greu sa le fie data o valoarea istorica absoluta.Am citit ca istoricul roman Dionisie M.Pippidi,intr-o lucrare a sa,,a citat o sursă creștină târzie, din secolul al VIII-lea, atribuită lui Pseudo-Epiphanes. Acest fals Epiphanes a scris despre capacitatea apostolului Andrei de a creștina lumea, misionariatul său întinzându-se din Scythia și până în Etiopia".Insa si acesta sursa este discutabila.Ma numar prin sustinatorii ideii ca Apostolul a trecut si pe la noi dar datele istorice sunt sarace din pacate(cand spun date istorice ma refer la sensul dat de cercetarea stiintifica).

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 08.07.2012 at 19:42:50.
Vechi 08.07.2012, 19:57:00
Banned

Implicit

Citat:
Nu despre Origene și Eusebiu era vorba, ci de aburelile Sf. Tradiții Locale, gen "Peștera Sf. Andrei". Dar dacă doriți o discuție serioasă despre sursele amintite, inițiați un topic special și pregătiți-vă pentru un nou "episod" din "Mythbusters"...
Vechi 08.07.2012, 19:59:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Acum spuneti-mi va rog in ce consta aceasta mantuire usoara la adventisti? Prin mantuire usoara eu inteleg faptul de a trai cum ii taie capul si a face orice pofta doresc avand convingerea ca oricum se mantuiesc. Este cazul adventistilor?
Deloc! V-am spus doar că nu trebuie să luați de bune toate afirmațiile unora.

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Prin mantuire grea inteleg lasarea de toate pacatele, pocainta, post, fapte bune, participarea la tot ceea ce Domnul a cerut: rugaciune, Comuniune euharistica etc. Acestea nu exista la adventisti?
Există.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09