![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu vad problema asa: daca bunicul tau ar fi fost ingropat impreuna cu niste obiecte cu o valoare simbolica, ti se pare normal sa fie dezgropat si eventual unele obiecte sa-si gaseasca drumul spre un muzeu sub pretextul "de vazut cum traiau oamenii pe atunci"?
Ca sa nu mai vorbim sa culeaga bucati de oase si sa le trimita prin diverse laboratoare sub pretexte de genul: poate n-a fost 100% roman, bunica lui a fost unguroaica. In ceea ce priveste pafteaua tot o sucesc in minte si nu vad nici o valoare stiintifica pentru sustragerea ei din mormant. Oare daca era dintr-un metal pacatos, mai ajungea la muzeu? Ca sa nu mai vorbim ca un astfel de domnitor este mult peste o chestiune de familie, strict personala. Faptul ca unii nu stiu sa-si respecte mostenirea nu e un argument pentru interventia care nu intotdeuna e neaparat salvatoare a laicului. Nu stiu care parte din tezaur a fost "exportata" - in nici un caz cea care era deja pe rafturile muzeelor. Doar o remarca ca n-as pune mare incredere pe modul in care cei care reprezinta Statul Roman stiu sa gestioneze valorile nationala. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Istorie adevărată | Decebal | Generalitati | 13 | 16.12.2012 11:01:35 |
Istorie, subiectivism confesional si dublul standard | Theodor_de_Mopsuestia | Biserica Romano-Catolica | 8 | 30.09.2011 22:10:17 |
Icoane si Cruci cu luminite - o profanare? | colaps | Generalitati | 37 | 16.11.2010 12:19:25 |
Istorie a islamului si Coranului | Petruta2 | Religia Islamica | 0 | 24.05.2007 01:43:36 |
|