Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2012, 23:18:35
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Scuzati,am crezut ca a fost vb despre disectii pe animale vii,asa cum se intampla la ora de anatomie in liceu.
Din acest pdv iertati-mi interventia!

O zi senina tuturor!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:26:22
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Multumesc de raspunsuri.

Intrebarea legata de puterea preotului se referea la puterea de a dezlega pacatele: daca inca din Vechiul Testament si pana astazi Dumnezeu iarta greselile celor ce iarta la randul lor, si nu iarta celor care la randul lor nu iarta, care este atunci puterea de dezlegare a pacatelor pe care o are preotul? Nu inteleg de ce se ocoleste o explicatie clara.

Asta pe langa faptul ca inca din Vechiul Testament Dumnezeu a iertat celor care s-au cait (sunt multe exemple in Vechiul Testament si sunt si psalmi folositi si de noi tocmai din acest motiv), deci ce rol mai are preotul in acest caz? Ca fara pocainta, dezlegarea lui nu este valida, iar cu pocainta, Dumnezeu ierta deja si fara preot.
Multumesc!
Dumnezeu iarta doar celor care iarta si ei la randul lor.
Preotii au primit puterea iertarii , direct de la Mantuitorul ,si sunt continuatori si administratori ai iertarii universale venite prin Hristos.
De aceea preotii au putere sa ierte si pe cei care nu iarta.
Si mai mult,sa ii ajute pe acestia sa ajunga la capacitatea de a ierta
Logic?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:33:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
administratori ai iertarii universale venite prin Hristos.
Am impresia ca am gresit forumul in seara asta ! Mai ,Iustine iti este bine ?
Vechi 29.06.2012, 23:37:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Am impresia ca am gresit forumul in seara asta ! Mai ,Iustine iti este bine ?
Salut cristi :)
Ma lauzi sau ma critici :P ? Du-ti ideea pina la cap sa inteleg ce vrei.
Si concentreaza-te sa dam un raspuns logic fetei aleia.
Eu am incercat cum am putut
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:44:14
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Salut cristi :)
Ma lauzi sau ma critici :P ? Du-ti ideea pina la cap sa inteleg ce vrei.
Si concentreaza-te sa dam un raspuns logic fetei aleia.
Eu am incercat cum am putut
Nu vezi mai , ca nu-i bine nici sa lauzi si nici sa critici ? Of , of , of !
Sunt lucruri elementare de ABC crestin-ortodox , si chiar nu inteleg de ce cazi si tu in plasa cameleonului sectar , ce brusc devine "ortodox" , apoi isi arata coltii si invataturile sectare ! Mai , chiar voi nu vedeti ca suntem luati drept fraieri ?

http://www.biserica.ch/docs/Invatatu..._pocaintei.htm
Vechi 29.06.2012, 23:46:11
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Inteleg acum.

Pe animale vii am refuzat mereu sa fac experimente, si cand am fost fortata, o singura data s-a intamplat, a murit biata broscuta si am avut mari mustrari, si am sperat sa nu se mai intample si nici la examen sa nu imi cada experiment pe animal. Din fericire, ruga mi-a fost ascultata.

Obiectiv insa, nu pot nega ca oamenii beneficiaza acum de multe tratamente gratie animalelor sacrificate pentru el, acesta este un alt motiv care ma intristeaza legat de meseria pe care o fac (pentru ca, chiar daca nu lucrez in mod direct in cercetare pe animale - am avut "noroc" pana acum, am insa contact frecvent cu cei care o fac), deci este un motiv care ma intristeaza legat de faptul ca vindecarea prin credinta este atat de rara ca pare inexistenta (asta apropos si de topicul legat de credinta deschis de mine si unde iar am fost judecata pe nedrept). Ma doare sa vad cum oameni credinciosi minimizeaza faptul de a vindeca prin credinta, nu isi dau seama cate sacrificii animale, cate daune se fac naturii si chiar sanatatii unora pentru vindecarea altora. Ca la sanatate omul tot nu renunta. Daca nu o are prin credinta, o cauta pe alte cai, dar asta nu il impiedica sa vorbeasca cum ca vindecarea prin credinta nu este chiar atat de necesara. Si nu vad nici copiii avortati (si ma refer aici la avorturile spontane, multe cauzate de o boala materna sau de cauze inca necunoscute, nedecelabile prin mijloacele medicinii de astazi) pe care eu ii vad si trebuie sa ii disec pentru a intelege de ce au murit si pentru a da un sfat mamei pentru sarcinile urmatoare, pentru a evita o astfel de tragedie. Ei nu vad rugaciunile care se fac pentru a nu mai exista astfel de cazuri si durerea de a constata ca in continuare copiii nenascuti si nevinovati mor. Ei judeca si trag doar concluzii despre mandrie si vanatoare de minuni, iar apoi vorbesc de mila pentru aproapele etc. Domnul Iisus avea multa mila si nu spunea nimanui: ei lasa ca iti face bine boala si necazul, ca te mai trezeste putin, i-a mai caieste-te si fa acolo si un canon pe masura si mai stiu eu ce. Nu! Domnul ii privea si avea mila de ei, asa scrie, avea mila, si ca atare ii vindeca si ii ajuta. A dori acelasi lucru astazi, aduce o mare revarsare de pietre si judecati din partea unora. Fara insa a uita sa puna citate cu "cer iertare daca am suparat", "sa avem mila" si altele la fel de frumoase, si bine-nteles fara a uita sa vorbeasca de traire si a critica intelectul si ratiunea.

In fine, Domnul a spus de ce va fi fericit cel insetat de dreptate, nu de faptul de a fi nedreptatit, ci de faptul ca va veni momentul sa se faca aceasta dreptate. Trebuie doar rabdare in continuare.

Multa pace!
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:51:08
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Implicit

Multumesc de raspuns.

Spuneti: "preotii au putere sa ierte si pe cei care nu iarta."
iar eu intrebasem: asta inseamna ca se anuleaza Cuvantul Domnului care spune ca celor ce nu iarta altora, nici Dumnezeu nu le iarta lor ?

Daca imi raspundeti :
"Da, anuleaza Cuvantul Domnului", atunci este logic insa nu se explica cum poate fi anulat Cuvantul Domnului care a spus ca lumea aceasta va trece dar Cuvantul Lui nu,

daca insa raspundeti "nu anuleaza", atunci nu mai este logic.

Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:51:33
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Pentru Iustin si nu numai . . . !

Citat:
Sunt lucruri elementare de ABC crestin-ortodox , si chiar nu inteleg de ce cazi si tu in plasa cameleonului sectar , ce brusc devine "ortodox" , apoi isi arata coltii si invataturile sectare ! Mai , chiar voi nu vedeti ca suntem luati drept fraieri ?

Uite iti mai dau un pont , ca sa vezi adevaratele preocupari "ortodoxe":
Adrianna
Member

Imi spuneti si mie va rog, in Budism exista Botez cu Duh Sfant si Impartasirea cu Trupul si sangele Domnului sau idei echivalente? Ce se intampla dupa moarte in conceptia lor?
Vechi 29.06.2012, 23:52:10
Senior Member

Implicit

Citat:

Mai cristi,eu nu-s asa destept ca tine
Zi mi si mie lucrurile alea elementare
Eu inteleg ca Hristos a fost rastignit pentru pacatul lumii,si pentru noi toti,si ca prin El ,a venit iertarea lui Dumnezeu ,asupra omului,in general.
Si mai inteleg ca dupa aceasta,la Inaltare,Domnul spune :"Luati Duh Sfant,carora veti ierta pacatele vor fi iertate "
Deci de abia dupa ce iertarea lui Dumnezeu coboara asupra oamenilor ,ea e continuata si de preoti
ce e asa gresit ?
Reply With Quote
Vechi 29.06.2012, 23:55:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Ideea , da . . . !

Citat:
Mai cristi,eu nu-s asa destept ca tine
Zi mi si mie lucrurile alea elementare
Eu inteleg ca Hristos a fost rastignit pentru pacatul lumii,si pentru noi toti,si ca prin El ,a venit iertarea lui Dumnezeu ,asupra omului,in general.
Si mai inteleg ca dupa aceasta,la Inaltare,Domnul spune :"Luati Duh Sfant,carora veti ierta pacatele vor fi iertate "
Deci de abia dupa ce iertarea lui Dumnezeu coboara asupra oamenilor ,ea e continuata si de preoti
ce e asa gresit ?
Nu e nimic gresit , doar fosta ta exprimare era complet straina noua , in rest totul e ok!
Asta m-a dus in deruta :"administratori ai iertarii universale venite prin Hristos."
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Cum si de ce trebuie sa iertam..?? ladyanda Generalitati 9 05.12.2010 20:32:17
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
imi trebuie raspuns icer82 Generalitati 1 24.02.2010 16:02:14
Imi trebuie o lamurire luminitam Generalitati 10 14.07.2009 21:42:06