Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2012, 00:59:12
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
La ce sa ma gandesc mai intai?
Nu mai stiu cum te-ai exprimat, dar erai nemultumit ca nu simtisesi comuniune, pentru ca nu ne-am rugat impreuna... Nu ne-ai spus nimic atunci, dar ai scris pe forum, iar noi cred ca am fost tare nedumeriti sa citim asa ceva.
Uite aici postarile tale:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8351&page=15
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8351&page=16

Noi atunci am venit cu inima buna ca la un frate al nostru in necaz, ne-am bucurat, ne-am implicat, am vorbit, adica am facut, la scara microscopica, cateva dintre lucrurile pe care probabil ca se asteapta unii, si pe buna dreptate, sa fie in comunitatea ortodoxa. Dar cu toate acestea, si tu ai observat asta, comunitatea nu e comuniune, deoarece comuniunea se gaseste in rugaciune. Iar tu credeai probabil ca vei simti comuniune daca ne-am fi ridicat toti in picioare, la un semn, sa spunem Tatal nostru impreuna, in cor. Rugaciunea colectiva, comuniunea prin rugaciune se face in biserica, in privat se face rugaciunea particulara. Eu, cel putin, nu am simtit nevoia personala de a spune impreuna Tatal nostru, ci doar de a-l indemna pe Tudor sa isi faca semnul crucii la masa, in scop didactic, fireste. Voi nu stiu ce ati facut, imi inchipui ca fiecare in sinea voastra ati spus cate o rugaciune. Bunica-mea ne mai punea, cand eram mica, sa spunem impreuna Tatal nostru la masa, caci stia ca altfel ne asezam la masa ca animalele, deci o facea tot in scop didactic.

Incerc sa iti spun ca dorinta aceasta de a se afla intr-o comunitate, de a avea o apartenenta, afiliere, de a te afla printre oameni de o anumita factura, daca nu este unita cu comuniunea liturgica, nu aduce prea multa implinire spirituala. Sunt de acord insa ca este foarte benefica social si psihologic.

Dar daca omul sta si inghite in sec, nespunand ce il doare, ca sa poata fi ajutat, ceilalti de unde sa stie ce trebuie sa faca? Plus ca unii oameni se si feresc, de teama sau chiar din delicatete, sa socializeze prea mult. Uite, eu eram in biserica si langa mine vad o fata care se asezase in genunchi la predica, se vedea ca ii e rau. Ma gandeam ca as putea scula pe cineva si m-am aplecat sa o intreb daca ar vrea sa stea pe un scaun. S-a scuturat brusc si a raspuns ca nu are nevoie de nimic. Deci eu, incercand sa o ajut, nu am facut decat sa o tulbur si mai tare. Fireste, am si contraexemple la povestea aceasta.

Prietenul tau are duhovnic?
I-as sugera sa intre pe forum sa mai cunoasca lume, dar s-ar putea sa nu mai doreasca sa se converteasca dupa aceea...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Comunitatea ortodoxa Nisa,Franta carmencita15 Reguli generale de utilizare a forumului 4 30.05.2010 21:10:55
Program integrare profesionala persoane cu dizabilitati mtuna10 Stiri, actualitati, anunturi 0 25.01.2010 16:45:22
Dificultati pe cale iosif Generalitati 39 01.04.2007 19:44:39