Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2012, 13:52:07
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
cum sa aplicati in halul asta un verset care se refera la crestini, acestia fiind madulare ale lui Hristos si implicit formand trupul Bisericii??!!

Efeseni 4:4. Este un singur trup
Dacă spuneți că se referă strict la o singură biserică (respectiv BO din pddv), aveți de tranșat problema cu confrații catolici. Eu ce să cred? Că dacă fiecare o exclude pe cealaltă, înseamnă că ambele biserici istorice sunt în afara Bisericii Creștine?

Citat:
cele 7 Biserici ale Apocalipsei nu reprezinta 7 etape istorice, daca ar fi asa, ati putea indica fiecare biserica din cele 7 carei etape ar corespunde? asa-i ca nu ati putea?
Aș putea. Nu-mi cereți aceasta, căci aș avea nevoie de un topic special, ba chiar de mai multe...

Citat:
BAZS care din cele 7 este? nu cumva una apostaziata? Sardes, perhaps?
Depinde cum interpretați... eu v-am spus că cele 7 biserici reprezintă [și] etapele istorice pe care le-a parcurs Biserica Creștină. Dacă dvs. interpretați haotic Apocalipsa, s-ar putea să ajungeți la rezultate dintre cele mai bizare...
Vechi 15.06.2012, 13:53:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu te stresa, mai e și mâine o zi!
Că bine zici!
Vechi 16.06.2012, 13:04:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nici eu, nici dvs., nu credem că Sfânta Tradiție constă doar în ceea ce a grăit sf. ev. Ioan (mai exact: ceea ce presupuneți că ar fi grăit), așa că puteți renunța la acest argument jalnic.
Jalnice sunt doar eforturile cultelor neoprotestante sa-si acopere lipsa unei baze si continuitate, faptul ca au fost formate de gurusi ai timpurilor lor.
Luther fiind exclus din BC ce s-a gandit cu ai lui? Nu mai suntem in biserica (ei stiau doar de BC), ce sa facem acum? Simplu, si-au spus dupa o noapte de cugetare, ce nevoie avem noi de Biserica? Facem ceva nou, spunem ca ne bazam pe Biblie si gata, ne-am scos. Trebuie sa crezi in Iisus, sa crezi in Biblie si ai si har (un fel de binecuvantare la neoprotestanti) si cam atat. Am scapat si de biseirica, de preoti si de continuitate. Dupa cateva sute de ani au inventat ecumenismul (e la concurenta cu masoneria, poate) si au bagat ideile astea si in BC si BO. Si asa lumea a inceput sa se protestantizeze.
Dar ce spue Sfanta Scriptura? Iisus spune tot timpul de Biserica, las Biserica Mea, nu spune las scrierile mele. Spune las cuvintele mele, nicaieri ceva de scrieri. Deci ce a fost la inceput Biserica sau Sfanta Scriptura? E cum nu place neoprotestantilor, a fost Biserica si cuvintele Mantuitorului, nescrise. Adica Sfanta Traditie. Completata de Apostoli, acestia au scris apoi si cateva cuvinte, ca sa ramana scris (scrisul are un avantaj, povesteste in mai multe locuri simultan, un om nu poate fi in mai multe locuri - bine, afara de bilocatia de la catolici, sfintii lor sunt in mai multe locuri simultan).
Biserica apoi a alcatuit canonul Biblic, a inclus si epistole ale Apostolilor, si revelatia sf. Ioan si abia apoi neoprotestantii au gasit si ei Biblia alcatuita de Biserica. Niciun neoprotestant nu era pe vremea in care s-a alcatuit Biblia.
Si au inceput sa filozofeze: eu am invatat sa citesc la scoala am facut deja patru clase, deci va pot citi din Biblie. Aici m-am gandit eu si se interpreteaza asa Biblia, sunt sigur ca eu stiu cel mai bine. Si dupa lti ani unii au ajuns sa repete ce au gandit fondatorii cultului, zicand ca ar fi si ei crestini.
Vechi 17.06.2012, 11:43:43
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

cei care au fondat alte culte, de obicei au avut aceasta "initiativa" pentru a atrage popor de partea lor, punandu-i apoi sa cotizeze la greu (deci interese pur materiale).
Vechi 20.06.2012, 10:53:21
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Apartenența la o biserică nu trebuie să aibă de-a face cu componenta materială. Unii au încercat și au ajuns rău; alții n-au luat în calcul și au ajuns mult binecuvântați. Atât de binecuvântați încât au devenit un motiv de permanentă invidie din partea celorlalți.
Daca aceia sunt rai (invidiosi) cu dumneavoastra, de ce nu plecati in alta adunare?
Vechi 20.06.2012, 12:10:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Daca aceia sunt rai (invidiosi) cu dumneavoastra, de ce nu plecati in alta adunare?
Nu m-ați înțeles. Cei "invidioși" nu fac parte din Biserica Adventistă.
Vechi 20.06.2012, 12:49:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu m-ați înțeles. Cei "invidioși" nu fac parte din Biserica Adventistă.
Ei nu..
Asta sa o spuneti celor din afara, cei care au contact cu bucataria interna stiu f. bine ca este destula invidie.

Ce "adunare" inteleapta n-ar sti sa promoveze pe cei care platesc o zeciuiala consistenta in fata celor mai modesti financiar?
Vechi 20.06.2012, 13:07:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ei nu..
Asta sa o spuneti celor din afara, cei care au contact cu bucataria interna stiu f. bine ca este destula invidie.
Dumneavoastră citiți postările anterioare să aflați la ce se referă?

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce "adunare" inteleapta n-ar sti sa promoveze pe cei care platesc o zeciuiala consistenta in fata celor mai modesti financiar?
Darurile și zecimile nu se trâmbițează. De altfel, zecimea este confidențială.
Vechi 25.06.2012, 14:19:45
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Jalnice sunt doar eforturile cultelor neoprotestante sa-si acopere lipsa unei baze si continuitate, faptul ca au fost formate de gurusi ai timpurilor lor.
Luther fiind exclus din BC ce s-a gandit cu ai lui? Nu mai suntem in biserica (ei stiau doar de BC), ce sa facem acum? Simplu, si-au spus dupa o noapte de cugetare, ce nevoie avem noi de Biserica? Facem ceva nou, spunem ca ne bazam pe Biblie si gata, ne-am scos. Trebuie sa crezi in Iisus, sa crezi in Biblie si ai si har (un fel de binecuvantare la neoprotestanti) si cam atat. Am scapat si de biseirica, de preoti si de continuitate. Dupa cateva sute de ani au inventat ecumenismul (e la concurenta cu masoneria, poate) si au bagat ideile astea si in BC si BO. Si asa lumea a inceput sa se protestantizeze.
Dar ce spue Sfanta Scriptura? Iisus spune tot timpul de Biserica, las Biserica Mea, nu spune las scrierile mele. Spune las cuvintele mele, nicaieri ceva de scrieri. Deci ce a fost la inceput Biserica sau Sfanta Scriptura? E cum nu place neoprotestantilor, a fost Biserica si cuvintele Mantuitorului, nescrise. Adica Sfanta Traditie. Completata de Apostoli, acestia au scris apoi si cateva cuvinte, ca sa ramana scris (scrisul are un avantaj, povesteste in mai multe locuri simultan, un om nu poate fi in mai multe locuri - bine, afara de bilocatia de la catolici, sfintii lor sunt in mai multe locuri simultan).
Biserica apoi a alcatuit canonul Biblic, a inclus si epistole ale Apostolilor, si revelatia sf. Ioan si abia apoi neoprotestantii au gasit si ei Biblia alcatuita de Biserica. Niciun neoprotestant nu era pe vremea in care s-a alcatuit Biblia.
Si au inceput sa filozofeze: eu am invatat sa citesc la scoala am facut deja patru clase, deci va pot citi din Biblie. Aici m-am gandit eu si se interpreteaza asa Biblia, sunt sigur ca eu stiu cel mai bine. Si dupa lti ani unii au ajuns sa repete ce au gandit fondatorii cultului, zicand ca ar fi si ei crestini.
Luther a protestat impotriva anumitor obiceiuri/tendinte/lucruri din biserica BC de atunci. El a vrut doar sa indrepte acestea. Nu a intentionat sa desparta biserica in doua. Eu inainte nu l-am inteles. Il inteleg acum dupa ce am citit despre acele intamplari.

Last edited by mihaiB; 25.06.2012 at 14:27:51.
Vechi 25.06.2012, 14:45:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaiB Vezi mesajul
Luther a protestat impotriva anumitor obiceiuri/tendinte/lucruri din biserica BC de atunci. El a vrut doar sa indrepte acestea. Nu a intentionat sa desparta biserica in doua. Eu inainte nu l-am inteles. Il inteleg acum dupa ce am citit despre acele intamplari.
drumul spre iad e intotdeauna pavat cu intentii bune. Luther nu a stiut cand sa se opreasca cu reforma lui
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09