![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
4. Sunteti ridicol. Ma scuzati, dar insinuarile d-voastra chiar sunt ridicole.
Biserica Ortodoxa recunoaste in celelalte biserici si culte crestine diferite grade de deviere de la dreapta invatatura de credinta, de inchinare si de traire pe care Dumenzeu ne-a descoperit-o, nu au acelasi "statut" cu biserica ortodoxa. Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 21:15:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Un pic de politețe irenică trebuie să păstrăm în formulare.....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Păi nu eu spun, ci comunicatele Patriarhiei..... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu intelegeti comunicatele Patriarhiei, adresati-va ei. Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 21:25:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am susținut că BOR, prin terminologia folosită, recunoaște și altor culte statutul de "Biserici creștine" (în vădită contradicție cu opiniile unor ortodocși de gen Cătălin2 care își imaginează că, de exemplu, catolicii, neavând botez valid, nu sunt creștini). Nici mai mult, nici mai puțin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Apropo, termenul grecesc "Καθολικὴν" nu se traduce în limba română prin "sobornicesc". Am mai arătat acest lucru. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu stiam ca atunci cand un catolic trece la Ortodoxie, nu i se mai face botezul, ci doar se leapada de erezii si marturiseste Crezul ortodox, iar apoi i se face mirungerea. Sinoadele au prescris rebotezarea tuturor celor care au fost botezati cu o formula incorecta, netrinitariana sau nu e valid botezul daca s-a facut cu o singura afundare in loc de trei.
Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 21:38:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, pentru că am văzut că sugestia mea privind apelul la Patriarhie nu este bine primită, am să mă rezum la a vă întreba pe dumneavoastră: Apreciați că cei botezați în BC sunt creștini ? |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru mine cei care-l recunosc pe Hristos ca Mantuitor, care cred in marturia si invatatura lui pot fi numiti crestini.
|
|
||||
|
||||
![]()
ma bucur ca esti sincer. Chiar te felicit pentru asta. Recunosti singur ca esti membru al unei grupari religioase si NU al Bisericii Crestine. E o MARE diferenta. Intradevar adventismul de ziua 7 e doar o grupare religioasa la fel ca si martorii lui Iehova
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|