Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2012, 21:07:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
1. E o greșeală de ortografie;

2. Bați câmpii;

3. Ești prost.
4. Sunteti ridicol. Ma scuzati, dar insinuarile d-voastra chiar sunt ridicole.
Biserica Ortodoxa recunoaste in celelalte biserici si culte crestine diferite grade de deviere de la dreapta invatatura de credinta, de inchinare si de traire pe care Dumenzeu ne-a descoperit-o, nu au acelasi "statut" cu biserica ortodoxa.

Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 21:15:45.
Vechi 12.06.2012, 21:13:55
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Nu era mai cu economie de bătăi pe tastatură, de biți și kilobiți, să vă exprimați ideea simplu și concis: "Bă, ești prost !" ?!
Un pic de politețe irenică trebuie să păstrăm în formulare.....
Vechi 12.06.2012, 21:16:35
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu daca ati inteles, eu (probabil si altii) nu avem icio nelamurire, cel care o aveti sunteti dvs.
Vă înșelați grav. Eu nu am nicio nelămurire: Biserica întemeiată de Hristos este Una, Sfântă, Catolică și Apostolică Biserică, așa cum mărturisesc Sfinții Părinți de la Sinodul de la Constantinopol.

Citat:
Asa ca scrieti daca doriti scrieti Patriarhiei, ma indoiesc ca Patriarhul o sa stea sa raspunda la scrisori.
Eu personal nu simt nevoia să scriu nimic, în schimb apreciaz că este foarte grav dacă chiriarhii dumneavoastră nu înțeleg să-și ia rolul de păstori în serios. Totuși, încercați, poate vă înșelați.

Citat:
vreti sa spuneti ca BO, considerata mult mai conservatoare, recunoaste toate cultuletele ca biserici. Nu mai pregeta sa afle unde s-a mai intemeiat un cult sa nu faca o greseala si sa nu il spuna si pe acela.

Păi nu eu spun, ci comunicatele Patriarhiei.....
Vechi 12.06.2012, 21:22:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vă înșelați grav. Eu nu am nicio nelămurire: Biserica întemeiată de Hristos este Una, Sfântă, Catolică și Apostolică Biserică, așa cum mărturisesc Sfinții Părinți de la Sinodul de la Constantinopol...
Atunci de ce ne tot bateti la cap cu tampenii si insinuari ridicole? Noi nu avem nelamuriri, credem intr-un Sfanta, Catolica(soborniceasca) si Apostolica Biserica, asa cum marturisesc Sfintii Parinti si deasemenea recunoastem diferite grade de ratacire de la dreapta invatatura de credinta, de inchinare si de traire ale acesteia, ce apar la diferite denominatiuni sau biserici crestine, cum e si schismatica Biserica a Apusului.

Daca nu intelegeti comunicatele Patriarhiei, adresati-va ei.

Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 21:25:06.
Vechi 12.06.2012, 21:26:18
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
4. Sunteti ridicol. Ma scuzati, dar insinuarile d-voastra chiar sunt ridicole.
Biserica Ortodoxa recunoaste in celelalte biserici si culte crestine diferite grade de deviere de la dreapta invatatura de credinta, de inchinare si de traire pe care Dumenzeu ne-a descoperit-o, nu au acelasi "statut" cu biserica ortodoxa.
Înainte de a folosi termeni și expresii de genul "sunteți ridicol" ar fi bine, poate, să încercați să vedeți ce anume a spus interlocutorul.

Eu am susținut că BOR, prin terminologia folosită, recunoaște și altor culte statutul de "Biserici creștine" (în vădită contradicție cu opiniile unor ortodocși de gen Cătălin2 care își imaginează că, de exemplu, catolicii, neavând botez valid, nu sunt creștini).

Nici mai mult, nici mai puțin.
Vechi 12.06.2012, 21:31:45
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Atunci de ce ne tot bateti la cap cu tampenii si insinuari ridicole?
Eu vă bat la cap cu texte de pe pagina oficială a Patriarhiei. Cum alegeți să le catalogați este problema dumneavoastră.

Citat:
Noi nu avem nelamuriri, credem intr-un Sfanta, Catolica(soborniceasca) si Apostolica Biserica, asa cum marturisesc Sfintii Parinti si deasemenea recunoastem diferite grade de ratacire de la dreapta invatatura de credinta, de inchinare si de traire ale acesteia, ce apar la diferite denominatiuni sau biserici crestine, cum e si schismatica Biserica a Apusului.
Dar uite că unii dintre dumneavoastră, nerecunoscând validitatea botezului în Biserica Catolică, nu sunt dispuși să acorde catolicilor calitatea de creștini. Certați-vă cu Cătălin2, nu cu mine.

Apropo, termenul grecesc "Καθολικὴν" nu se traduce în limba română prin "sobornicesc". Am mai arătat acest lucru.
Vechi 12.06.2012, 21:35:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am susținut că BOR, prin terminologia folosită, recunoaște și altor culte statutul de "Biserici creștine" (în vădită contradicție cu opiniile unor ortodocși de gen Cătălin2 care își imaginează că, de exemplu, catolicii, neavând botez valid, nu sunt creștini).
Eu stiam ca atunci cand un catolic trece la Ortodoxie, nu i se mai face botezul, ci doar se leapada de erezii si marturiseste Crezul ortodox, iar apoi i se face mirungerea. Sinoadele au prescris rebotezarea tuturor celor care au fost botezati cu o formula incorecta, netrinitariana sau nu e valid botezul daca s-a facut cu o singura afundare in loc de trei.

Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 21:38:55.
Vechi 12.06.2012, 21:39:18
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
Eu stiam ca atunci cand un catolic trece la Ortodoxie, nu i se mai face botezul, ci doar se leapada de erezii si marturiseste Crezul ortodox, iar apoi i se face mirungerea. Sinoadele au prescris rebotezarea tuturor celor care au fost botezati cu o formula incorecta sau nu e valid botezul daca s-a facut cu o singura afundare in loc de trei.
După cum am mai zis, certați-vă cu Cătălin2, căci el este acela care nu recunoaște aceste lucruri (sau, mai bine zis, consecința logică a lor, respectiv faptul că BO recunoaște validitatea Botezului săvârșit în afara BO, în anumite circumstanțe).

Dar, pentru că am văzut că sugestia mea privind apelul la Patriarhie nu este bine primită, am să mă rezum la a vă întreba pe dumneavoastră: Apreciați că cei botezați în BC sunt creștini ?
Vechi 12.06.2012, 21:48:20
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Apreciați că cei botezați în BC sunt creștini ?
Pentru mine cei care-l recunosc pe Hristos ca Mantuitor, care cred in marturia si invatatura lui pot fi numiti crestini.
Vechi 12.06.2012, 21:50:35
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ce să doară? Că suntem minoritari? Deloc amice! Nu mi-aș dori să fac parte dintr-o grupare religioasă majoritară. Cred că bănuiești de ce (tot o problemă de "durere")...
ma bucur ca esti sincer. Chiar te felicit pentru asta. Recunosti singur ca esti membru al unei grupari religioase si NU al Bisericii Crestine. E o MARE diferenta. Intradevar adventismul de ziua 7 e doar o grupare religioasa la fel ca si martorii lui Iehova
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09