![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
"Se vorbește de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunță la confesionalitate…Tendința Papei de a atrage în același staul pe toți creștinii nu se va realiza niciodată. Papa nu va ajunge niciodata la o turmă și un Păstor în staulul Romei, deoarece Biserica are un singur păstor: Iisus Hristos". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?” „Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapanirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra… Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei.” „Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cand cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decat am primit si decat este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osandit, ca nefacand parte din clerul sfintit. Nici un sfant nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfant, daca ar fi calcat-o.” |
|
|||
|
|||
![]()
Vezi că ai sărit niște etape, inainte de a ajunge la acest apsect. Eu am pus niște probleme punctuale.
![]() Cititul este foarte bun...dar e bine să ne mai consultăm și duhovnicii înainte de a trage propriile noastre concluzii. Apropo, întreabă-l pe duhovnicul tău dacă ceea ce faci tu este bine. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eutihie, condamnat la sinodul IV ecumenic, din dorinta de a indrepta invatatura lui Nestorie, a cazut in alta (daca Nestorie despartea atat de mult cele doua firi din Hristos incat vorbea de doua persoane, Eutihie a ajuns sa le "uneasca" atat de mult, incat a afirmat ca firea umana a disparut prin unire in cea dumnezeiasca). Nu-mi plac extremele. Cred ca exagerarile duc intotdeauna la caderi. Dreapta masura este proprie Ortodoxiei. A te ridica impotriva ierarhiei, de vreme ce Biserica se roaga pentru ea, nu-mi pare a fi in spirit ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-deci ma rog pt ei sau ma rog ca sa nu mai fie ei -eu l-am avut pe Parintele Teofil duhovnic si sincer sa fiu acum de cand a murit preotii astia din lume (de la bisericile din oras) nu stiu daca mi-ar putea raspunde ,sau daca m-ar sfatui duhovniceste daca eu trebuie sau nu sa scriu pe forum impotriva ecumenismului si masoneriei si a ierarhilor ecumenisti;de ce ? pt ca poate le-ar fi frica sa nu fie excomunicati,sau mai rau poate chiar ei sunt ecumenisti; -cand ma spovedeam la Parintele Teofil citisem eu intr-o carte de a lui ca a scris ca yoga e doar o simpla gimnastica;ceea ce nu e adevarat si i-am si zis ca yoga e satanica si a acceptat acest lucru (adica el nu stia,nu era bine informat,nu citise despre acest subiect :yoga); -daca l-as fi intrebat de ecumenism nu stiu ce raspuns mi-ar fi dat -sincer as avea incredere in Parintele Amfilohie,sau Parintele Iustin dar sunt cam departe de mine ca sa ajung la ei (sunt si bolnav); - |
|
|||
|
|||
![]()
acum explici tu,te rog,ce zice acest Sfant:
Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?” „Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapanirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra… Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei.” „Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cand cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decat am primit si decat este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osandit, ca nefacand parte din clerul sfintit. Nici un sfant nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfant, daca ar fi calcat-o.” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 07.06.2012 at 16:51:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca pana una alta ce ai facut pana acum seamana mai degraba a latrat la luna. Ce ar fi sa incerci mai degraba pe un forum masonic sau unul satanist? Sa ne povestesti si noua cum a decurs misiunea. |
![]() |
Tags |
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noul sef al Masoneriei romane ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 109 | 08.01.2011 23:33:21 |
Ortodoxia si masoneria | Don_Juan | Generalitati | 29 | 26.02.2010 11:43:47 |
Biserica lui Hristos si Masoneria | Laurentiu | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 26.12.2007 00:19:38 |
|