Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2012, 19:44:06
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Asta s-o spuneți dvs.-cea care cunoașteți toate tainele Universului în frunte cu cea mai mare dintre ele: natura lui Dumnezeu!

Puteți să mă și înjurați (acesta ar fi următorul pas), tot nu am cum să vă satisfac maladiva curiozitate. În schimb, aș putea să vă întreb direct după fiecare din cele 19 texte biblice: "este că scrie negru pe alb că sufletul moare"?
Ma nouajnoua, iar esti magar cu o doamna. Sincer, chiar regret vremurile de credinta ale puterii Sf. Inchizitii in ce priveste azesaptele. Stiind ce stiu acum despre fanatismul si grobianismul deopotriva al vostru si doctrinelor voastre paracrestine as fi avut o placere imensa sa denunt, ca dusmani ai poporului sau ai credintei (dupa epoca, desigur) la orice "institutie de specialitate" pe "credinciosii" adventisti. Cred ca incep sa inteleg personaje de genul lui Stalin, Beria, Rohm, Eicke, Yagoda, Nicolski...dintr-un anume pedeveu psihologic...dar si logic...:P
Ce n-ai inteles?! Daca nu ai inteles, maladiva e doctrina azesista si imbecilitatea fanatica, nu altceva, al altcuiva. Te-ai prins, at last, care era faza?
Vechi 05.06.2012, 20:02:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Ma nouajnoua, iar esti magar cu o doamna. Sincer, chiar regret vremurile de credinta ale puterii Sf. Inchizitii in ce priveste azesaptele. Stiind ce stiu acum despre fanatismul si grobianismul deopotriva al vostru si doctrinelor voastre paracrestine as fi avut o placere imensa sa denunt, ca dusmani ai poporului sau ai credintei (dupa epoca, desigur) la orice "institutie de specialitate" pe "credinciosii" adventisti. Cred ca incep sa inteleg personaje de genul lui Stalin, Beria, Rohm, Eicke, Yagoda, Nicolski...dintr-un anume pedeveu psihologic...dar si logic...:P
Ce n-ai inteles?! Daca nu ai inteles, maladiva e doctrina azesista si imbecilitatea fanatica, nu altceva, al altcuiva. Te-ai prins, at last, care era faza?
aici ai fost cam dur cu amicul adventist. Intelege el bine despre ce este vorba, dar ochelarii de cal adventisti nu-l lasa sa vada corect invataturile Mantuitorului.
PS: amice osutafaraunu inca astapt alte povestioare SF din parabolele lui Hristos. Doar nu o sa-mi spui ca parabola cu saracul Lazar e unicat
Vechi 05.06.2012, 20:19:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Doar pentru un adventist din Cuvantul Lui Dumnezeu inspirat in om curge apa ortravita ...
Era vorba de izvorul, sursa "Sfintei Tradiții":

Citat:
În prealabil postat de r.mircea Vezi mesajul
Sursa: Sfânta Tradiție
Citat:
"Dar sint si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu
Citat:
de-amanuntul, cred ca in lumea aceasta nu ar incapea cartile ce s-ar fi scris"
"Le-a făcut", nu le-a învățat. Dacă cineva vine cu altă învățătură decât cea scrisă în Evanghelie, ba chiar străină Evangheliei, e deja suspect și se pune sub anatemă...

Citat:
Pana si evreii recunosc ca au o traditie orala, asa cum au si crestinii. Bineinteles, pentru adventisti, traditia orala a Bisericii incepe cu doamna White :)
Păi se putea să nu apară și doamna White?
Vechi 05.06.2012, 20:21:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
O.Kappa, domnule 100-1, fie tie dupa credinta ta.
O ultima „curiozitate maladiva” mai am.
V-am mai dat o data acest link, dar v-ati eschivat si atunci.
Ce are de spus un adventist referitor la faptul ca un monah ortodox mort, pe al carui chip cu infatisarea specifica de rigor mortis, a aparut un zambet cat se poate de real la 45 de minute de la moarte?
Dar fara cunoscutele dvs. eschivari sau deturnari de la subiect. Concret ce credeti despre asta?
Doamnă, mai bine mă abțin, căci curiozitatea dumneavoastră nu se numește maladivă, ci de-a dreptul morbidă! Să lăsăm morții să doarmă netulburați. Viii cu viii și morții cu morții...
Vechi 05.06.2012, 20:42:15
r.mircea r.mircea is offline
Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

Citat:
Eu nu conosc toate tainele Universului ca Delia, și-mi recunosc cu sinceritate ignoranța în privința naturii lui Dumnezeu. De asemenea în privința celei de a II-a mari taine din Univers: cum a apărut păcatul în mintea lui Lucifer. În schimb, nu pot să nu accept ceea ce ne descoperă Scriptura în privința alcătuirii omului și a stării lui în moarte. Dacă până și aceste lucruri clare sunt respinse, să nu ne mire că Arhiamăgitorul va reuși să smintească până și pe cei aleși cu milenara lui teorie: "Hotărât că nu veți muri!"(Gen.3,4).
Nu vă e un pic rușine? Pe mine mă luați peste picior când vorbeam de taine... Și îi bârfeați pe ortodocși că vorbesc de taine, și nu se rezumă la Biblie...
Hai că vă iert :) .
Vechi 05.06.2012, 20:45:48
Member

Implicit

Citat:
Aveți dreptate. Toată lumea (cu excepția adventiștilor, martorilor lui Iehova și a ateilor) crede în nemurirea sufletului. Ar trebui să mă simt complexat că sunt pe calea cea îngustă, urmată de o minoritate?
Mă refeream la faptul că toată lumea e de acord cu părerea mea asupra caracterului d-voastră. Sau ceva de genul ăsta.... Nu imitați pe Amăgitorul, domnule 99...
Vechi 05.06.2012, 20:49:00
Member

Implicit

Citat:
Ce fel de apă otrăvită mai curge din această sursă? Vreți să spuneți că în timp ce copiii lui Dumnezeu în viață suferă de boli și limitări trupești, nedrepții morți au un trup perfect și nemuritor [în Iad]?! Ei bravos, teologie pe dos!

Cât privește pe demoni, ei parcă erau ființe spirituale fără trup... Pardon... "trup"...
Fie-vă rușine, și plecați-vă capul în fața Părinților hristofori, care ne-au dat Sfânta Tradiție, miere, nu otravă adventă....
Vechi 05.06.2012, 20:52:16
Member

Implicit

Da, afirm sus și tare. 99 e materialist - în afara materiei, nu există nimic, decât Dumnezeu ”Singur-Singurel”. Trăiască republica!!! Trăiască Darwin! Dacă așa înțelege dumnealui viața.
Vechi 05.06.2012, 20:55:29
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
O.Kappa, domnule 100-1, fie tie dupa credinta ta.
O ultima „curiozitate maladiva” mai am.
V-am mai dat o data acest link, dar v-ati eschivat si atunci.
Ce are de spus un adventist referitor la faptul ca un monah ortodox mort, pe al carui chip cu infatisarea specifica de rigor mortis, a aparut un zambet cat se poate de real la 45 de minute de la moarte?
Dar fara cunoscutele dvs. eschivari sau deturnari de la subiect. Concret ce credeti despre asta?

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...sif-isihastul/
Că omul este un animal vesel, probabil....
Vechi 05.06.2012, 21:00:06
Banned

Implicit

Citat:
Nu vă e un pic rușine?

Citat:
îi bârfeați pe ortodocși că vorbesc de taine, și nu se rezumă la Biblie...
Eu obișnuiesc să numesc "taine" cele pe care Biblia le numește ca atare.

Citat:
Hai că vă iert :) .
Mulțumesc frumos!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 16:07:48
Despre suflet, duh si starea omului in moarte tricesimusquintus Secte si culte 1674 06.02.2012 09:56:04
Despre suflet allisa Intrebari utilizatori 14 20.02.2011 09:58:29
Intrebare despre suflet Adelinaa Generalitati 3 11.06.2009 11:52:43
Despre suflet silverstar Generalitati 64 09.01.2007 18:43:52