Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2012, 09:40:29
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu mai 100 ( in curand ).Vreau sa spun ca libertatea este deplina numai in interiorul crestinismului.
Vrei să spui că "( in curand )" libertatea va fi restrână...
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 09:44:07
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Vrei să spui că "( in curand )" libertatea va fi restrână...
100 in curand era o gluma legata de nick-ul tau.
Libertatea este restransa in fiecare zi.Problema e ca noi nu gasim cele mai bune cai sa le aratam asta celorlalti.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 09:54:58
Banned

Implicit

Citat:
100 in curand era o gluma legata de nick-ul tau.
Libertatea este restransa in fiecare zi.Problema e ca noi nu gasim cele mai bune cai sa le aratam asta celorlalti.
Glumă-neglumă, dar ai dreptate: libertatea este restrânsă pe zi ce trece tot mai mult. Tocmai de aceea avem datoria (în calitate de creștini) să le arătăm celor ce nu știu, ori se fac a nu ști, că principiul Libertății și principiul Separării dintre Stat și Biserică sunt principii creștine și merită să le promovăm. Indiferent la ce nivel. Începând de pe acest forum și terminând până în Parlamentul țării.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 10:03:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Glumă-neglumă, dar ai dreptate: libertatea este restrânsă pe zi ce trece tot mai mult. Tocmai de aceea avem datoria (în calitate de creștini) să le arătăm celor ce nu știu, ori se fac a nu ști, că principiul Libertății și principiul Separării dintre Stat și Biserică sunt principii creștine și merită să le promovăm. Indiferent la ce nivel. Începând de pe acest forum și terminând până în Parlamentul țării.
Repet depinde ce se intelege prin "principiul separarii dintre stat si biserica".Daca se intelege ce se intampla acum in occident atunci nu o sa fiu niciodata de acord cu asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 10:09:55
Banned

Implicit

Citat:
Repet depinde ce se intelege prin "principiul separarii dintre stat si biserica".Daca se intelege ce se intampla acum in occident atunci nu o sa fiu niciodata de acord cu asa ceva.
Cred că am fost suficient de explicit ce se înțelege. Avem experiența tristă a atâtor secole de unire a Bisericii cu Statul. Nu vrem ca acest lucru să se mai repete!
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 10:39:47
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Dacă așa puneți problema, ar trebui să lepădați cam toate principiile și poruncile rostite de Domnul Hristos pe motiv că au fost "făcute unor evrei sub Legea lui Moise".

Iată un context cât se poate de creștin (ce-L are pe Cristos):

"Și aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu." (Evrei 7,8 - versiunea ortodoxă)
lepad tot ceea ce ne invata Pavel sau alt apostol ca nu mai e de actualitate.

in plus de asta, am si eu o curiozitate, dumneavoastra aveti leviti carora le platiti zeciuiala?

Citat:

"Au nu știți că cei ce săvârșesc cele sfinte mănâncă de la templu și cei ce slujesc altarului au parte de la altar? Tot așa a poruncit și Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie.(1 Cor.9,13.14-versiunea Sinodală)
puteti aduce dovezi ca presbiterii/pastorii fiecarei biserici primare erau intretinuti? stiti ce inseamna a "propovadui Evanghelia" ? probabil ca nu, deoarece confundati activitatea de pastorire facuta de presbiter cu evanghelizarea, facuta de apostoli (presbiterul nu evanghelizeaza pe nimeni, el pastoreste biserica deja evanghelizata).
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 10:44:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Interesantă optică. Probabil faceți parte dintr-o biserică ne-apostolică. Nu știu ca apostolul Pavel să fi învățat pe creștini ceva ce "nu mai e de actualitate".

Citat:
in plus de asta, am si eu o curiozitate, dumneavoastra aveti leviti carora le platiti zeciuiala?
Sistemul levitic a fost desființat. "Nu mai e de actualitate".

Citat:
iputeti aduce dovezi ca presbiterii/pastorii fiecarei biserici primare erau intretinuti? stiti ce inseamna a "propovadui Evanghelia" ? probabil ca nu, deoarece confundati activitatea de pastorire facuta de presbiter cu evanghelizarea, facuta de apostoli (presbiterul nu evanghelizeaza pe nimeni, el pastoreste biserica deja evanghelizata).
E suficient să vă spun că în biserica mea, prezbiterii nu sunt întreținuți, nu sunt retribuiți.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 10:50:49
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Interesantă optică. Probabil faceți parte dintr-o biserică ne-apostolică. Nu știu ca apostolul Pavel să fi învățat pe creștini ceva ce "nu mai e de actualitate".
Nu apostolul, ci Moise a invatat lucruri care acum nu mai sunt de actualitate (cred ca am fost destul de clar)

Citat:
Sistemul levitic a fost desființat. "Nu mai e de actualitate".
Dar dumneavoastra stiti de ce levitii primeau zeciuiala de la alte semintii? pentru ca nu primisera drept de proprietate, prin urmare nu aveau sursa de venit.
Acum stau si ma intreb daca acei pastori sunt in aceasta situatie !

Citat:

E suficient să vă spun că în biserica mea, prezbiterii nu sunt întreținuți, nu sunt retribuiți.
pai tocmai asta e, pastorii iau malaiul iar presbiterii cu activitatea spirituala neretribuita, vi se pare corect?
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 10:55:57
Banned

Implicit

Citat:
Nu apostolul, ci Moise a invatat lucruri care acum nu mai sunt de actualitate (cred ca am fost destul de clar
)Da ați fost suficient de clar:
Citat:
Citat:
Dar dumneavoastra stiti de ce levitii primeau zeciuiala de la alte semintii? pentru ca nu primisera drept de proprietate, prin urmare nu aveau sursa de venit.
Acum stau si ma intreb daca acei pastori sunt in aceasta situatie !
În aceeași situație sunt și pastorii: nu sunt angajați în altă parte și nu au afaceri proprii.

Citat:
pai tocmai asta e, pastorii iau malaiul iar presbiterii cu activitatea spirituala neretribuita, vi se pare corect?
Înțeleg că pentru dumneavoastră nicicum nu e bine. E bine doar pentru un sistem preoțesc care "nu mai e de actualitate" și care e retribuit cu 2 salarii oficiale (al 3-lea nu se pune că e neoficial).
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 11:05:20
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

În aceeași situație sunt și pastorii: nu sunt angajați în altă parte și nu au afaceri proprii.

Înțeleg că pentru dumneavoastră nicicum nu e bine. E bine doar pentru un sistem preoțesc care "nu mai e de actualitate" și care e retribuit cu 2 salarii oficiale (al 3-lea nu se pune că e neoficial).
distinse domn, oricine citeste Vechiul testament observa ca zeciuielile erau date unor persoane anume deoarece acestea nu aveau alte venituri si nici nu puteau avea deoarece nu primisera pamant ca celelalte semintii;

asa cum presbiterii pot face activitate religioasa, invatatorii la fel, diaconii, de ce oare pastorul trebuie platit cu bani din zeciuieli? in plus de asta, de cand Biserica crestina are statut de "angajator"? ce e, firma? afacerea cuiva?

1 Cor. 16: 1. Cat priveste strangerea de ajutoare pentru sfinti, sa faceti si voi cum am randuit bisericilor Galatiei.
2. In ziua dintai a saptamanii, fiecare din voi sa puna deoparte acasa ce va putea, dupa castigul lui, ca sa nu se stranga ajutoarele cand voi veni eu.

fiecare ajuta dupa puteri acele persoane nevoiase sau pe cei care faceau deplasari, ca apostolii care mergeau in evanghelizari...nu gasim o forma de plata pentru pastori, care stateau in aceeasi locatie si pastoreau membrii bisericii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atentie! sfantul_calinic Umanitare 11 14.03.2010 11:32:44
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte Iustin32 Secte si culte 1872 20.12.2009 22:41:43
Misiune vs prozelitism georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 12.10.2009 12:41:05