Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2012, 10:35:42
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
cel care a creat acest topic, sa aiba grija sa nu existe confuzii cu o grupare religioasa extrem de periculoasa, prezenta si la noi in tara, de sorginte braziliana (Biserica Universala):
http://www.evz.ro/detalii/stiri/vrac...ut-907023.html
N-am cum să-ți răspund decât parafrazând pe Domnul Iisus Hristos când a fost ispitit de sf. Petru:
''Dragul meu, ce te privește pe tine ce va fi cu ucenicul acela, tu vino după Mine, după tot Cuvântul lui Dumnezeu... de la Pucioasa.''

...și te rog nu mă ispiti ca să judec eu pe unii creștini pentru alți creștini când acest lucru îl face și îl va mai face Domnul la judecată scoțând dintre capre pe toate oile Sale... cele cerești pentru a le mâna în pășunile cele veșnice ale Tatălui.

Eu sunt dator doar a-mi scoate neghina din inima mea și bârna din ochiul meu cel drept deci:

BCU nu există ca instituție ci este doar un simbol al valabilității și universalității lui Dumnezeu prin Cuvântul Său pentru toate neamurile și toată făptura... și singurul care o reprezină este Domnul nostru Iisus Hristos care este Calea ORTODOXĂ, Singur Ortodoxia. Noi ceilalți: fii, îngeri, frați, părinți, copii, prieteni, animale, plante, pietre, nori, vânturi, ape, fulgi, ghiocei... aflați în orice biserică și orice neam suntem asemenea Lui după cum ne străduim și iubim și credem... și nu putem pretinde supremația și întietatea în ceva căci cine se va înălța pe sine va fi smerit iar cine se va smeri pe sine va fi înălțat iar cine se socotește și se crede vrednic și fără de păcat deși este păcătos și fățarnic atunci Domnul însuși îi va sta împotrivă iar cine se socotește nevrednic și caută pocăință fie că este vrednic sau nu atunci Domnul îl spală, îl tămăduiește, îl mântuiește și-l îndreaptă și-l aduce la Adevăr, sălășluindu-i viața în Adevăr, în Dumnezeu, viindu-l și înnoindu-l pentru Sine și desăvârșindu-se întru el prin răbdare.

Așa că dragul meu te întreb: ''ce-i pasă măgarului de unde beau oile apă?..'' că nu cred că ai dumneata vre-un sentiment de iubire față de persoana mea sau de iubire de Dumnezeu și aproape căci atunci nu ai osîndi pe rătăciți și eretici ci te-ai ruga și milostivi la Dumnezeu pentru ei... iar de griji deșarte sunt sătul căci îmi știu grijile mele.

Deci eu nu mă dezic nici de tine și nici de ei BU și cred că și ei au o șansă la mântuire... oricât ar fi de vicleni sau materialiști sau entuziaști creduli... are grijă Domnul și de ei ca să le călăuzească pașii la fântâna tinereții și la izvorul tămăduirii... exact așa cum are grijă te orice om și orice făptură care nu a încetat să caute pe Dumnezeu și pe aproapele Lui și al omului.

Last edited by vsovivi; 22.02.2012 at 12:05:21.
Reply With Quote
Vechi 29.02.2012, 16:33:38
Banned

Implicit

''Îl iert dar nu îl uit!''

Această vorbă creștinescă a fost stâlcită prin ironie bățoasă și poftă de răzbunare de către cei amenințători și răi care păstrau în suflet necredința și fariseismul, plăcerea de a se arăta ei mereu ca victime vrednice ca să fie ei văzuți sau compătimiți de oameni.

Dar ea trebuie aplicată întocmai cum este scris:

''Îl iert dar nu îl uit... niciodată'' căci ce iertare este aia dacă pe un om îl ierți dar apoi îl uiți?

Și când spui că pe cineva nu îl uiți te referi întotdeauna la buna credință și la fericita reamintire a persoanei lui deci trebuie să nu-l uiți pe cel pe care l-ai iertat ci să-i stergi din memorie eventual fapta lui cea rea, plata ei, înlocuind-o cu fapta lui cea bună căci ți-a cerut iertare și caută să se îndrepte ca să nu-ți mai greșască... Deci cu siguranță nu e voie să-l mai uiți.

Vorba asta omul sau dracul a învârtoșat-o ca să strice iertarea creștinească.

Așa că dacă v-ați cerut iertare ''vă iert dar nu vă uit'', și dacă v-am iertat sper să nu vă uit niciodată căci nu mai am niciun motiv ca să mă feresc de reamintirile cu voi.

Last edited by vsovivi; 29.02.2012 at 16:37:15.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2012, 13:15:48
Banned

Implicit

Și mai e ceva, nemulțumirea omului care s-a săturat când el ar trebui dacă tooot s-a săturat atunci să fie mulțumit din moment ce are desaga sau punga sau burta sau burduful plin. Să se simtă bine și fericit și să mulțumească Domnului și aproapelui că e sătul, dar el nu și nu ci acuma dacă e sătul e și mai nemulțumit... se plânge el că atât de multă vreme a fost nesătul, practic ar vrea mereu să fie nesătul și acuma de s-a săturat e și mai nemulțumit. Te doare sufletul și te revolți împreună cu el când îl vezi cât e de nemulțumit.

Omul ar trebui să fie bucuros și fericit dacă e sătul și ar trebui să se sature cu tot mai puține și să guste din tot mai puține și să fie fericit și dacă nu e chiar sătul, însă iată că omul e culmea nemulțumirii, dacă se satură el brusc devine și mai nemulțumit... prinde putere în el nemulțumirea și practic el devine mâncând și mai nemulțumit și dacă e sătul și dacă e înfometat e mereu nemulțumit și chiar dacă e lacom și nesătul și mâncă într-una el tot nemulțumit este... la nesfârșit.

Ce e de făcut? Nu știu...

Poate ar trebui să nu-și mai facă atâtea griji crezând că poate ieși prin puterea lui din nemulțumire, prin mâncare... să-și dea seama că frustrarea și nemulțumirea nu pot fi vindecate și să încerce să și le rabde... căci nerăbdându-se și liniștindu-se de la sățietate ajunge să se înfurie că acuma de ce nu mai e el nemulțumit... fiindcă avea el impresia că așa de mare și frumos era în postură de nemulțumit și așa de bine îi stătea deșteptăciunea asta încât nu mai vrea chiar sătul fiind ca să fie altfel decât nemulțumit, cel mai mare nemulțumit, sătul și nemulțumit.

Și unii au priceput cum vine treaba asta și s-au mulțumit și sunt foarte mulțumiți chiar sătui. Dar sărmanii, defapt ei se mulțumesc de sine și de faptele lor și de părerile lor și de mâncare și nicipedeparte nu ajung la pacea aia care îți conferă liniștea și mulțumirea... căci nu poți fi mulțumit știind că în loc să cânți psalmii tu-i citești ca nebunul până te victimizezi și căpiezi de tot. Psalmii sunt niște scrieri sfinte pentru a fi ele cântate căci au un tragism și o trăire aparte, iar dacă tu-i citești încercând să-i trăiești în loc să-i cânți nu faci altceva decât să aberezi, acuma tot mai bine e să aberezi decât să uiți de Dumnezeu complet deși ei pentru a fi cântați au fost croiți de Duhul Sfânt.

Psalmii se adresează în primul rând muzicii din om și nu omului direct ci omului se adresează scriptura, așa că dacă citești psalmii încearcă să-i citești melodios și duios căci altfel e grotesc să aberezi recitându-i sau interpretându-i ca la spectacolele de gală ținute la sălile de ședințe ale unora sau altora, ca să le gâdili și să le flatezi gorgoliile. N-are sens... căci n-ai să ieși din nemulțumire oricât te-ai victimiza iar în mulțumire nu poți intra pe poarta cea largă.

Mulțumește-te cu mult... mai puțin, cu cântecul neînțeles prin cuvinte al psalmilor.

Last edited by vsovivi; 20.03.2012 at 13:34:48.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2012, 11:33:29
Banned

Implicit

Pentru cei care nu pricep ce e aia Biserica Creștină Universală ca și simbol că ea nu există ca instituție nicăieri, adică universal valabilă și veșnică și nesfârșită, ea este defapt BtSD sau Ortodoxia, adică:

Biserica tuturor Sfinților și Drepților de la Dumnezeu și Adam și Eva în veșnicie, ea nu are vre-o instituție legalizată sau vre-o clădire anume ci ea este în omul lui Dumnezeu și în toate ființele și lucrurile ce-l înconjoară pe El precum în cer așa și pe pământ și ea este a sfintei Treimi și a Maicii Domnului și Fiului și Duhului și ea este prin legea sfințeniei Domnului nostru Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu, iar în ea toți suntem frați: părinți frați, frați frați și copii frați iar ea viează prin tot Cuvântul lui Dumnezeu care a fost, este și care va fi.

Deci ea este o biserică a tuturor sfinților Domnului din cer și de pe pământ și oriunde s-ar afla ei.

Last edited by vsovivi; 26.03.2012 at 11:37:37.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2012, 13:34:53
Banned

Implicit

Există o viclenie care spurcă toate bisericile, te trimit ei la duhovnic, te trimit la ascultare de duhovnic pe motiv că așa au scris sfinții și că altfel ar fi mândrie... dar sfinții nu spuneau asta și nu scriau asta la modul viclean ci ei întăreau așezămintele monahale prin asta și întăreau pe tinerii călugări și tinerele călugărițe pentru ca să nu mai creadă toate prostiile gLumii și să nu mai asculte de toate grijile și spaimele induse de ea ci să asculte de stareț și starețe, să ia sfat de la cel mai înțelept, de la cel mai sfânt ca să se mântuiască și să se desăvârșească prin răbdare.

La noi e moda vicleană ca să te trimită la ascultare de duhovnic, defapt astfel ei își justifică privilegiile, și te trimit ca pe tâmpit să faci ascultare, oridecâte ori nu le convine că vezi cum dreptatea Domnului e călcată în picioare, oridecâte ori te miri de privilegiile, de banii lor, de cum storc ei pe văduve și pe orfani, cum sug ei credincioșii păcălindu-i cu ''ascultarea'' de duhovnic.

Mai e o modă viceversa, cea a sectarilor, ăștia nu ascultă de nimeni decât de ce este scris în carte, iar în carte așa scrie ca să nu asculți de idoli, iar ei habar n-au ce-i ăla un idol, o minciună, o viclenie, o lăcomie, o poftă infidelă, o slavă deșartă, deci îți arată și te învață ca să nu asculți de nimeni căci au măsluit-o ei pe ici pe colo, prin părțile esențiale ca să crezi că nu mai trebuie să asculți de nimeni și nu mai trebuie să te sfătuiești cu nimeni, că nu mai sunt taine, că totul e clar și deci e musai să nu ieși din interpretarea textului scris, și interpretat corect de ei, firește de către unii mari predicatori care singuri s-au autoîndreptățit și nu sunt în Duhul.

A treia modă este 'nici așa și nici așa' sau 'și așa dar și așa', adică sunt plini de ''calea de mijloc'', sunt echilibrați, adică au în ei și vicleniile ''ascultării de duhovnic'' pentru ca să sprijine instituțional tot felul de privilegii și de privilegiați pe nedrept dar au și vicleniile autoîndreptățirii pe text, pe citate, exact ca și toți sectanții... și se declară ăștia mulții și mari ortodocși, mari duhovnici, mari credincioși, mari habotnici, mari purtători și înțelegători de Hristos.

Ce-i unește pe toți este moda slavei deșarte, adică unii altora își dau slavă și măriri deșarte bucurându-se în entuziasmul că cică s-a dat liber la păcat și la mândrie, și așa, foarte fericiți, și foarte apostoli care au descoperit ei 'afundarea' în mocirlă strigând Evrica, îi vezi cum se strâng hrănindu-se unii pe alții cu slavă deșartă și mândrie... Iar dacă se adună în clădiri cinstesc zidurile și măreția construcțiilor și frumusețile lor de parcă ar admira femeile pentru că le oferă tot felul de plăceri necuvincioase.

Păi nu se văd icoanele? Nu se văd picturile de pe pereți ce reprezintă ele?

Sunt sfinți îmbrăcați în credință care ascultă de Cuvânt! Ei sunt în natură, sub cerul liber, sau urmează pe Iisus, iar Iisus cinstea Crucea și Zidurile căci erau ale Lui Dumnezeu oricât de mici și oricât de mari ar fi, pentru că în ele s-a depus Duhul Sfânt și prin ele trecea Marele Împărat înnoind Harul ce locuia tainic în ele...

Acuma precis ne vom întreba: da' cum e mai bine să facem ascultare de Dumnezeu?'

Păi așa cum a zis sf. Ap. Pavel: ''Ascultați-vă unii pe alții la ceea ce este bine... pentru Hristos, fiți următori Lui supunându-vă mai marilor voștrii (ăia sfinții și drepții), și unii altora să purtați greutățile și sarcinile și astfel veți plini legea Domnului, sfințenia.''

Deci vă rog să încetați cu viclenia trimiterii oamenilor ca să facă ascultare de duhovnic motivând că cică sfinții au scris asta! Păi au scris însă viclenia voastră s-a depus și voi cereți împlinirea vicleniei folosindu-vă de textele sfinte ale sfinților.

''Ascultați-vă unii pe alții la ceea ce este bun... spre slava lui Dumnezeu''.

Last edited by vsovivi; 31.05.2012 at 13:40:55.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2012, 14:33:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Deci vă rog să încetați cu viclenia trimiterii oamenilor ca să facă ascultare de duhovnic motivând că cică sfinții au scris asta! Păi au scris însă viclenia voastră s-a depus și voi cereți împlinirea vicleniei folosindu-vă de textele sfinte ale sfinților.
Dar măcar să ne spovedim putem? Și acolo, un canon mic, în caz de îndrăznește duhovnicul să propună?
Reply With Quote
Vechi 31.05.2012, 15:11:40
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dar măcar să ne spovedim putem? Și acolo, un canon mic, în caz de îndrăznește duhovnicul să propună?
Mie vsovi mi-e simpatic, dar ii citesc postarile in diagonala si pe jumatate, ca altfel ma apuca durerea de cap. Te felicit ca poti citi pe indelete si tot.
# pkg_delete pucioasa stilism schism

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 31.05.2012 at 15:17:13.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2012, 15:34:46
Banned

Implicit

Citat:
Dacă nu citești și nu pricepi unde bat, ce sens are să mă ironizezi la persoană scoțându-ți la iveală pactul cu diavolul roșu, adică iar faci pe neștiutorul și-mi pui întrebări ispititoare din care s-ar deduce că eu susțin răstărmăcirile și răsturnările de situație, adică ceva absurd și rău, fapte pe care le închipuiți voi lansând astfel bârfa vicleană care apără tot rahatul... ăla turcesc plin de stafide acrite?

Deci dacă chiar vrei să te spovedești crede-mă că nu eu te opresc, însă ar trebui să începi cu păcatul cel mai mare dacă tot te duci, persistența în viclenie, în credulitatea născocitivă și în susținerea orbește a slavei deșarte... împreună cu toți 'duhovnicii', firește.

Ce sens are să-mi ironizezi scrierile apărând 'ascultarea' când se vede de la o poștă cât de ergolios ești apărând ergoliile puilor de năpârcă...

...''Au doară'' nu întrebau și ei pe Hristos la fel: ''dar cine este Aproapele meu?'' sau ''nu este acesta fiul tâmplarului?'' sau intrebarea aia naivă cu banul...

Păi dacă voi nu ascultați de Aproapele vostru pe care-l știți și-l cunoașteți cum atunci veți avea credință ca să ascultați de duhovnicii pe care nu-i știți și nu-i cunoașteți?

Nu vezi deci că ești plin de vrăjeală vicleană? Nu vezi că te-ai molipsit de ceartă? Ce artă? Păi artă marțială și joială, adică dacă te cerți cu aproapele cum atunci vei asculta de duhovnic... sau de scripturi sau de Dumnezeu?

Chiar nu-ți dai seama că nicimăcar nu pricepi ce am scris fiindcă slujești idolului meci la care ai pariat și tu pe echipa viclenilor ascunși sub hane de biserică pentru ca să nu se vadă fărădălegiile și privilegiile cu care își umflă inima? Dar le va fi bolovan greu care o săi trag în fundul adâncului...

''Fericiți cei cu inima curată căci ei vor vedea pe Dumnezeu'', viclenii răi și răstălmăcitori și fățarnici nu vor moșteni împărăția căci ai au slujit mamonei... trimițându-vă însă pe toți să ascultați de duhovnici... de duhovnicii ținuți de ei sub ascultare... nu de Dumnezeu ci de ei înșiși, pentru scaunele și măririle și slava lor.

Deci dragul meu, dă slavă Domnului și nu gLumii cu 'bisericile' lor cu tot, deci nu mie ci Lui Dumnezeu... ascultând voi unii de alții la ceea ce este bun... lui Hristos.

Last edited by vsovivi; 31.05.2012 at 15:38:09.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2012, 15:38:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cin' se ceartă dragule? Eu?? Care abia scriu 10 cuvinte? Sau matahale care parcă ai fi Balzac?
Reply With Quote
Vechi 31.05.2012, 15:43:27
Banned

Implicit

Citat:
Cin' se ceartă dragule? Eu?? Care abia scriu 10 cuvinte? Sau matahale care parcă ai fi Balzac?
Păi tu cu câte 6 cuvinte te tot cerți foarte ergonomic și ergolios însă nu cu mine ci cu Dumnezeu... căci pe mine doar mă persiflezi și mă ridiculizei întrebând ca un neștiutor nevinovat: nu-i așa că ești eretic? nu-i așa că ești sectant? nu-i așa că ne înveți rău?.. Când eu mă strădui ca să nu dau lecții nimănui, căci este Cine, însă vorbeam de viclenia depusă... am dat o mână de ajutor sfântului Ilie... i-am slujit și lui... i-am luat de pe umeri din sarcini.

''Și un oftat sau un strănutat poate fi un păcat!..'' și cu cât pare mai mic el este mai mare.

Last edited by vsovivi; 31.05.2012 at 15:47:54.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57