![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Justitia si echitatea exista, chiar daca ele nu sunt o stare de fapt, imediata. Toti oamenii sunt creditati cu ceva timp, pe urma sunt chemati la raport (adica judecata) si acolo fiecaruia i se face parte dupa cum se cuvine. Citat:
E asa greu sa accepti ca TU nu esti omnipotent si mai ales omniscient iar limbajul/vocabularul reflecta din plin aceste lucruri? Sigur ca este omnipotent, faptul ca nu exercita omnipotenta pana la absurd doar de dragul definitiilor si paradoxurilor create de cunoasterea limitata a omului, nu inseamna ca nu este omnipotent si vesnic. Citat:
O intrebare pusa prost fara doar si poate denota o prejudecata si poate conduce la un raspuns pe masura (adica tot prost) sau date fiind prejudecatile, chiar si un raspuns bun nu trece prin filtrul unei ratiuni defectuoase care cauta un anumit raspuns simuland doar dorinta autentica de cunoastere. Last edited by AlinB; 02.05.2012 at 04:29:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
N-a zis nimeni ca eu sunt omnipotent si omniscient, nici pe departe. Sunt un om intre alte 7 miliarde. Pe mine ma fascineaza faptul ca voi, teistii, aveti impresia ca Il cunoasteti pe Dumnezeu de parca l-ati fi vazut sau a stat cineva de vorba cu el. |
|
|
||||
|
||||
|
Pe mine mă fascinează încrâncenarea cu care voi, ateii, vreți să vă convingeți de faptul că nimeni din cei credincioși nu l-ar fi întâlnit pe Dumnezeu.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 02.05.2012 at 12:46:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca te limitezi la viata de aici, exista desigur inconveniente dar asta deriva tocmai din limitarile de perspectiva. Dar chiar si aici, daca ti se face o nedreptate si ajungi la tribunal, ce faci? E ca si cand ai zice, "eu am dreptate si vreau sa mi se faca dreptate ACUM". Nu vreau sa aud de procese, termene, dovezi, etc. vreau ACUM. Iti dai seama ce infantila este atitudinea? Bun.. Citat:
Citat:
Si tu poti, sa stii. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Dumnezeu a facut toate foarte bune. Omul a stricat. Tot Dumnezeu, din dragoste, va reface tot ceea ce omul a stricat. Ba, mai mult, S-a jertfit pentru ca oricine crede cu adevarat, sa aiba o viata vesnica fericita. 3. Daca vrem sa-L judecam pe Dumnezeu, este bine sa o facem in contextul planului Sau. El doreste, in final, ca omul sa mosteneasca o viata vesnica fara suferinta si durere. Chiar si cei care au suferit "nedreptati" (se facea referire la tot felul de masacre descrise in Biblie) au fagaduinta invierii si mostenirii unei vieti vesnice fericite. Ce conteaza o clipa de suferinta (ingaduita, de Dumnezeu, cu un scop bun) pe langa o vesnicie de bucurie!? "Eu socotesc că suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită fată de noi."(Romani 8:18) "Dar, după cum este scris: "Lucruri, pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Corinteni 2:9) Avand o astfel de nadejde (pe care Sfanta Scriptura ne-o impartaseste din belsug), il putem "judeca" pe Dumnezeu. Si, vom primi explicatii pentru anumite lucruri neintelese (chiar intrigante). 4. "Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre oameni" (1 Corinteni 15:19). Am observat ca puneti accent pe viata aceasta. Dati-mi voie sa va spun: aceasta nu este viata adevarata . Abia dupa revenirea Mantuitorului, invierea mortilor si mostenirera vietii vesnice, incepe adevarata viata. Iar aceasta viata adevarata o pot mosteni si cei ucisi in timpul plagilor sau morti in desert in timpul celor 40 de ani de pribegie. Pe mine ma intereseaza mostenirea vietii vesnice, nu viata aceasta. Cred asta este diferenta care ne face sa judecam lucrurile diferit. Citat:
P.S. Cred in sinceritatea celor ca dvs., care-si pun tot felul de intrebari. Astfel de oameni pot deveni credinciosi adevarati (pentru ca stiu in ce cred sau nu cred). Atat cat se poate cerceta, trebuie sa cercetam, la maximum. Credinta este continuarea ratiunii cercetatoare. Last edited by barzilai; 04.05.2012 at 09:55:38. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar de stat de vorbă cu El, stau zilnic. În rugăciune. Pe de altă parte, aș avea curiozitatea ca inițiatorul topicului să ne spună, dacă e posibil, ce anume își dorește să afle de la noi ? Pentru ce motiv a inițiat topicul ? Last edited by MihaiG; 04.05.2012 at 11:57:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu e nevoie sa te enervezi, pari a scrie pe un ton nervozat, nu e bine pentru sanatate.
Am initiat topicul pentru discutii, pentru a afla mai multe pareri, eu nu ma enervez, nici altii nu ar trebui. In alta ordine de idei, inteleg ca vezi statui sau desene cu Dumnezeu pe unde le vezi, sau ca vorbesti cu el prin rugaciuni, dar de fapt vorbesti singur, e ca si cum ai vorbi cu tine insuti. Ideea era sa aflam cum vorbesti cu El si cum converseaza cu tine. |
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc adminului pentru bunavointa si pentru ca s-a dovedit a fi milostiv cu un user oarecare si fara putere.
Toate cele bune! |
|
|
||||
|
||||
|
Toate lucrurile au doi poli, însă aceste două extremități au natură identică diferind numai gradele. Astfel, oricît de mult și-ar dori ateii să se delimiteze și să se raporteze dintr-o poziție superioară față de credincioși, vor rămâne întotdeauna la același nivel, fiind asemenea lor în privința „deschiderii la minte”, doar că la polul opus. Mulți dintre credincioși cred orbește în Dumnezeul închipuit de doctrina pe care și-au însușit-o și mulți dintre atei Îl neagă orbește pe Dumnezeu. Și fiecare, ateu sau credincios, încearcă să-l convingă pe celălalt de propria-i convingere.
Să te facă nihilismul mai „deschis la minte”? Mă îndoiesc. Unii spun că nu există nicio dovadă că există. Dar e vreo dovadă că NU există? Unii cred, alții refuză să creadă (o acțiune la fel de voluntară cu „a crede” doar că în sens opus), dar nici unii, nici alții nu au vreo dovadă concretă a credinței sale. Cel mai bine e să fii conștient de existența unei uși a cărei închuietoare să n-o forțezi nici să se închidă, nici să se deschidă, că s-ar putea să se rupă cheia în broască, și să accepți că există și un alt punct de vedere diferit de al tău, fără să încerci să-l schimbi pentru a se potrivi cu viziunea ta. Măsuri se cer doar atunci când apar elemente de extremism ce dau naștere xenofobiei, rasismului, violenței etc. Dacă omul își găsește un refugiu în rugăciune, lasă-l să se roage. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Am nevoie de o Biblie | Erethorn | Despre Sfanta Scriptura | 15 | 29.06.2015 01:45:43 |
| De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 23:50:26 |
| Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 21:26:56 |
| De prin lume adunate.... | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 23.03.2009 01:36:38 |
|
|