Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Cam confuză exprimarea. Puteți detalia ?
|
Poate că așa se și vrea

Acum, serios vorbind, trebuie să avem în vedere perspectiva din care apostolul Ioan a văzut evenimentele descrise în Apocalipsa. Incontestabil, mediul din care se deschidea această perspectivă era Imperiului Roman - cea de-a IV-a "fiară" în profeția lui Daniel. Pentru noi, care avem o altă percepție asupra Imperiului Roman (anume dezvoltarea, declinul, diviziunea și apoi continuarea în alte forme a celor două diviziuni prăbușite), poate e mai ușor să ne pronunțăm; dar nu e corect să culpabilizăm o întreagă Biserică în care incontestabil există milioane de creștini sinceri și devotați lui Hristos.
Aceasta e de fapt atitudinea lui Dumnezeu, care prin glasul îngerului (în Apoc.14 și 18) cheamă pe cei sinceri să iasă afară [din Babilon]. Remarcați vă rog cum se exprimă Dumnezeu cu privire la aceștia:
"
Și am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieșiți din ea, poporul Meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei; " (
Apoc.18,4 - versiunea Sinodală)
Pentru același motiv, nu-mi pot permite să-i numesc eretici, păgâni, ne-oameni (lupi, vulpi, etc... știți dv. la ce mă refer), antihriști. Deși aceștia sunt în mijlocul Babilonului... Ei totuși formează "
poporul lui Dumnezeu"!