![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desi inteleg foarte bine ce ai vrut sa spui, nadajduiesc sa intelegi si tu ce vreau sa spun. Toti preotii sunt duhovnici, Sophia. Din mila lui Dumnezeu, pentru dispozitia buna a inimii celui care se spovedeste, Domnul indruma sufletele a nenumarati ucenici ai unor duhovnici sunt, poate, mai putin virtuosi. Nimeni nu cunoaste clipele de pocainta sau de regret ale unui preot, pocainta pentru vreo cadere si regretul pentru lipsa unor roade duhovnicesti. Domnul ne cere sa avem smerenie si pocainta, iar nu sa fim ucenici ai unor duhovnici cu viata sfanta. Marii duhovnici se imputineaza precum se imputineaza si ucenicii ascultatori si smeriti. Chiar si asa insa, Domnul va lucra in continuare prin preotii Sai, indiferent de neputintele lor morale. Cat ne rugam pentru duhovnicul nostru... ori pentru preotul din parohie ?!
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 26.04.2012 at 09:38:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu poate gresesc in multe, dar altfel am inteles institutia duhovnicului (poate legat de ceea ce as avea eu nevoie si nu primesc) si de aceea spun ca unui preot ii trebuie mai multe ca sa fie si duhovnic.
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, insa atunci cand nu gasim unul langa care sa ne simtim acasa, putem avea foloase reale de la oricare altul, mergand la el cu smerenie, cu credinta si cu dragoste. Sunt convins ca nu te va lasa Dumnezeu, ci vei afla un duhovnic pentru inima ta. Si eu m'am spovedit ani de zile la "un preot cu agenda plina", insa tot eu am fost de vina pentru lenevirea si pacatele din acea perioada, nu el. Acum am un duhovnic pe care nu il merit, si iarasi sunt intristat, vazand cat de curat vietuieste el si cat ma chinui eu. Fie neputincios duhovnicul, fie sfant, tot numai noi suntem de vina pentru lenevirea si irascibilitatea noastra sufleteasca.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 27.04.2012 at 09:13:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Dupa mine, cel mai bun sfaturitor este chiar Dumenzeu, care te invata prin intamplarile tale si prin oamenii pe care ii intalnesti. El va gasi o cale sa te indrume, chiar si fara un duhovnic cu "diploma". Problema adevarata dupa mine este ca noua (sau cel putin mie) imi trebuie sfaturi mura-in-gura de multe ori, pt asa inteleg cel mai bine voia Lui. Insa eu cred ca primim sfaturi prin orice lucru care ni se intampla, chiar si chestii marunte, sau suferinta. Desi nu avem inteligenta necesara sa intelegem in intregime voia Domnului, el nu renunta sa ne invete in fiecare zi cate ceva. Este doar parerea mea.
Eu am descoperit ca suferita mea vine din cauza ca astept lucruri pe care nu e necesar sa le astept. Lucuri pe care societatea ne impune sa le asteptam, sa le dorim. Lucruri ca satisfactia primirii admiratiei pt realizari profesionale, dovedirea calitatilor tale in fata atora, familia perfecta, lucruri materiale, etc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
cine ma poate ajuta | gherman | Pocainta | 10 | 12.11.2009 23:56:59 |
Cine ma poate ajuta? | Dia20_diana | Nunta | 7 | 25.06.2008 18:52:37 |
cine ma poate ajuta? | NiCcoleta | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 17.03.2006 03:41:06 |
|