Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2012, 12:37:04
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

stiti ce nelamurire am, daca Benedict sau oricare alt papa sunt continuatorii apostolului Petru, de ce nu sunt casatoriti, deoarece Petru era casatorit? adica Pavel a fost cel necasatorit, right?
Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 12:51:06
Banned

Implicit

"ucenicule", sper ca nu te-ai suparat pe mine, insa trebuie sa intelegi ca nu se poate cum vrei tu, adica si in car si in caruta, explica oamenilor exact ceea ce tu crezi, fara confuzii si fara contraziceri, odata spui ca papa este unsul Domnului si asa mai departe, dar cand esti luat la bani marunti, tu de fapt nici nu crezi in institutia papalitatii; de asemenea, consideri eretici pe cei care nu cred in Crez, dar tu insuti nu te califici in a fi un bun crestin deoarece nu apartii de Biserica la care face referire acel Crez si nici nu practici toate care sunt invatate in aceasta Biserica [ortodoxa]; rugamintea mea este sa spui neaos, deschis, exact ceea ce crezi, fara a lingusi pe unul sau pe altul, deoarece asta nu iti aduce niciun castig.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 13:09:06
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
stiti ce nelamurire am, daca Benedict sau oricare alt papa sunt continuatorii apostolului Petru, de ce nu sunt casatoriti, deoarece Petru era casatorit? adica Pavel a fost cel necasatorit, right?
Pentru că papii nu sunt continuatorii Sfântului Petru sub aspect matrimonial, ci sunt continuatorii săi sub aspectul oficiului petrin, ca episcopi ai Romei.

Din același motiv papii nu trebuie neapărat să fie evrei, nu trebuie neapărat să fi fost de meserie pescari etc.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 13:46:34
Banned

Implicit

de ce ar fi fost Petru un episcop al Romei si pe ce motiv trebuie sa aiba el continuatori? adica astazi sunt episcopii care reprezinta, la modul general, continuatorii episcopilor din timpul bisericii primare, dar ca sa fie desemnat un individ, continuator al unui anume episcop, mi se pare exagerat.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 14:52:25
Banned

Implicit

chiar daca apostolul Petru a fost "piatra" pe care Domnul Christos si-a intemeiat Biserica, totusi de ce Benedict de astazi, ar fi un fel de "nou Petru"? face Benedict minunile pe care le facea apostolul Petru? ceva care sa certifice ca Dumnezeu l-a ales intr-o pozitie de frunte in cadrul Bisericii Sale! la asta ma refer! ce este cu acest Benedict si de ce ar fi el conducatorul bisericii Crestine? de cand oamenii aleg un conducator spiritual si nu Duhul Sfant? nu era cazul ca Duhul sa aleaga?
Reply With Quote
Vechi 24.04.2012, 15:22:27
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
ceva care sa certifice ca Dumnezeu l-a ales intr-o pozitie de frunte in cadrul Bisericii Sale! la asta ma refer!
Exista ceva care sa certifice ca pe preotul din parohia mea l-a ales Dumnezeu sa savarseasca Sfintele Taine, adica sa celebreze Sfanta Liturghie, sa ierte pacatele, in numele lui Hristos, sa boteze, sa miruiasca ?

Evident ca exista. Si anume, invatatura Bisericii, care ne arata ca, prin punerea mainilor, in cadrul Tainei Preotiei, preotul primeste un anumit har.

Citat:
ce este cu acest Benedict si de ce ar fi el conducatorul bisericii Crestine? de cand oamenii aleg un conducator spiritual si nu Duhul Sfant? nu era cazul ca Duhul sa aleaga?
Evident ca Duhul Sfant alege, la fel cum Duhul Sfant l-a inspirat, de exemplu, pe Sf. Paul atunci cand a scris Epistola catre Tit, sau cum Duhul Sfant i-a pazit de orice greseala dogmatica pe Sfintii Parinti de la Sinodul de la Chalcedon etc.

Am o curiozitate: puteti, va rog, sa ne spuneti carei biserici ii apartineti ?
Reply With Quote
Vechi 25.04.2012, 09:14:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Am o curiozitate: puteti, va rog, sa ne spuneti carei biserici ii apartineti ?
pentru detalii personale cred ca putem folosi mesageria privata; totusi va rog retineti ca nu din perspectiva apartenentei la o anumita confesiune am scris pe acest topic o opinie contrara credintei dvs., ci din perspectiva unei simple cetatene care-si pune niste intrebari legate de lumea in care traim si de modul de gandire al comunitatilor din mediul in care ne ducem viata de zi cu zi.

nu va judec si nu am nimic cu dumneavoastra daca considerati pe papa Benedict ca fiind slujitorul Domnului si vicarul lui Christos, va respect credinta !
Reply With Quote
Vechi 25.04.2012, 09:17:50
Banned

Implicit

iata deci nedumerirea mea (a unei simple cetatene): daca luam ca fiind veridica ipoteza ca Petru a fost cumva deasupra celorlalti apostoli (el fiind stanca, lui i s-au dat cheile Imparatiei, el a iubit cel mai mult pe Domnul); de ce astazi, episcopul Ratzinger ar fi mai presus ca ceilalti episcopi? daca vorbim de Petru ca a avut o intaietate fatza de ceilalti apostoli, de ce astazi Ratzinger este in aceeasi pozitie? si de ce trebuie sa fie asa? adica de ce, pe tot parcursul istoriei, un episcop intotdeauna este vazut ca fiind peste ceilalti???
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O statuie pentru Papa! Daniel_7 Biserica Romano-Catolica 19 15.08.2011 18:16:00
Papa Benedict contesta Biblia? dianagroza Biserica Romano-Catolica 27 05.02.2011 21:07:36
Bulgarii si papa Seraphim7 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1 12.11.2010 20:06:24
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Papa Benedict a facut parte din tineretu hitlerist mihailt Generalitati 50 18.10.2010 21:35:01