![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre moartea Domnului, intradevar si aceasta se comemoreaza (nu se sarbatoreste) cu ocazia Sfintei Impartasanii. "Pentru ca ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului pana va veni El" (1 Corinteni 11:26) A aparut o curiozitate, despre care va rog sa ma lamuriti. Scriptura ne spune ca Sfanta Imprtasanie este o comemorare a mortii Domnului. Duminica sarbatoriti invierea Domnului (cel putin asa sustineti, desi nu credeti in invierea mortilor - adevarat manifestarea a credintei in Invierea Domnului). Intrebare: ce se sarbatoreste duminica, atunci cand se da Sfanta Impartasanie? Moartea Domnului (prin Sfanta Impartasanie) sau invierea? P.S. Scuze pentru raspunsul dat dupa cel a lui osutafaraunu. Nu stiam ca si el raspundea. Last edited by grasu77; 27.03.2012 at 20:28:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Îmi cer eu scuze, postarea la care am răspuns nu era pentru mine, însă m-a mâncat sub... tastatură, atât de evidentă era eroarea doamnei...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici o problema. Dar, am simtit nevoia sa-mi cer scuze, fata de Delia, pentru ca a avut parte de 2 raspunsuri, simultane, cu idei asemanatoare
|
|
|||
|
|||
![]()
Si noi sarbatorim tot o a 7-a zi, Duminica asa cum a poruncit Cuvantul Creator intrupat spre mantuirea noastra (Dies Domini care apare in Apocalipsa 1, 10, daca tot e sa vorbim "apocaliptic": "În ziua Domnului (Dies Domini, adica Duminica) eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbițe.."
|
|
|||
|
|||
![]()
Ba să avem pardon! De anul trecut de când B.O.R. a recunoscut oficial (prin noua formă a calendarului) că duminica e prima zi a săptămânii nu mai aveți nicio justificare! Gata, s-a terminat cu minciuna de veacuri!
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nici nu am spus ca Duminica nu este ziua I. Eu doar am sugerat ca serbam tot a 7-a zi ca zi de odihna (Shabbath).
|
|
|||
|
|||
![]()
ordinea zilelor o stabilește Dumnezeu, nu omul. O asemenea interpretare haotică a poruncilor lui Dumnezeu ar duce la anarhie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"42.Și stăruiau în învățătura apostolilor și în părtășie i, în frângerea pâinii j și în rugăciuni." Fapte 2. "7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." Fapte 20. BO staruieste in serbarea zilei I asa cum o faceau Sf.Apostoli si Biserica primara. Voi frangeti painea in ziua I a saptamanii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Domnul ne porunceste sa pazim exact ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita), nu "tot a saptea zi", care este ziua intaia.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 15:33:47 |
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site | kristy | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 19.11.2011 21:23:51 |
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 16.10.2010 23:56:19 |
Diferente intre oameni | CM | Generalitati | 68 | 18.07.2009 14:58:04 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|