Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2012, 14:07:25
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Degeaba spuneti d-voastra, insa conteaza statutul social , nu „contul in banca”, cat gradul de cultura si educatie al partenerilor, pentru ca ai parte de mai multe interesectari sufletesti si puncte in comun daca nu exista un decalaj mare intre ei.
Pai asta spun si eu, tot ce conteaza este statutul social, fata vrea sa fie o "doamna" in societate, sa aiba servitori, masina straina ultimul racnet, vila somptuoasa, bijuterii elegante, rochii de colectie aduse din Franta etc.etc., sa se plimbe prin statiuni, sa se laude prietenelor ca a fost pe Coasta de Azur etc.etc.
Si un sofer poate fi foarte cult si educat, dar cu astea nu face nimic in ziua de astazi, daca nu are bani!!! Odata casatorita, fata respectiva isi inchipuie ca banii sotului sunt, de fapt, ai ei si incepe sa-i joace cum vrea ea, se crede stapana casei, ca toate i se cuvin, incepe sa fie infumurata, priveste de sus pe fostele prietene si are impresia ca toata lumea trebuie sa i se inchine. Si toate astea de ce? ca a reusit sa se marite "bine".
Vechi 19.03.2012, 23:11:27
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Question no kidding

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Odata casatorita, fata respectiva isi inchipuie ca banii sotului sunt, de fapt, ai ei si incepe sa-i joace cum vrea ea, se crede stapana casei, ca toate i se cuvin
Domnule profet, nu e nimic de închipuit aici. Pentru că orice fată căsătorita chiar este stăpâna casei !!
Ce coincidență, chiar azi noapte am avut o discuție aprinsă pe tema asta, cu al meu "soț" ... auzi dom'le, ce le mai trece prin cap bărbaților: te crezi stăpâna casei?!! Bineînțeles că suntem stăpânele casei! Și ar trebui sa fim respectate pentru asta, nu să auzim văicăreli sau injurii penibile. Cu atât mai mult când "banii soțului" sunt cam inexistenți. Mda, să muncească femeile, să se descurce! Dar stăpâne în case să nu fie!
Vechi 20.03.2012, 09:25:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Domnule profet, nu e nimic de închipuit aici. Pentru că orice fată căsătorita chiar este stăpâna casei !!
Ce coincidență, chiar azi noapte am avut o discuție aprinsă pe tema asta, cu al meu "soț" ... auzi dom'le, ce le mai trece prin cap bărbaților: te crezi stăpâna casei?!! Bineînțeles că suntem stăpânele casei! Și ar trebui sa fim respectate pentru asta, nu să auzim văicăreli sau injurii penibile. Cu atât mai mult când "banii soțului" sunt cam inexistenți. Mda, să muncească femeile, să se descurce! Dar stăpâne în case să nu fie!
cine face banul acela decide cum va fi cheltuit.
Vechi 20.03.2012, 13:08:51
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
cine face banul acela decide cum va fi cheltuit.
Mie imi pare ca cel care gandeste asa, se dedica doar relatiei fructuoase cu banul.

Intr-o relatie ambii soti decid in legatura cu toate, altfel ar suna cam ciudat ca cel care gateste, sa gateasca doar ce vrea el, si sa ii puna in farfurie doar cat crede celuilalt...
Vechi 20.03.2012, 13:14:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Mie imi pare ca cel care gandeste asa, se dedica doar relatiei fructuoase cu banul.

Intr-o relatie ambii soti decid in legatura cu toate, altfel ar suna cam ciudat ca cel care gateste, sa gateasca doar ce vrea el, si sa ii puna in farfurie doar cat crede celuilalt...
cine a adus bani pentru a fi cumparata mancarea, acela decide si ce sa manance!
Vechi 20.03.2012, 14:30:54
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Domnule ,ma iertati ,dar priviti situatia cam mercantil ,o casatorie nu e o afacere.
Va dati seama ca daca s-ar calcula totul asa cum ganditi d-voastra relatia de intelegere din familie s-ar deteriora?
Femeia gateste ce ii permite bugetul si timpul si in functie de sanatatea celor din familie .
E normal sa gatesti ceva bun ,dar noi crestinii nu traim pt.a manca ,incercam sa ne detasam de acest aspect.
Iar povestea cu femeile mancatoare de bani ,aici nu cred ca veti gasi asa ceva ,ele sunt la televizor din belsug ,iubite de fotbalisti ,creatori de moda ,etc.
Vechi 20.03.2012, 14:33:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Domnule ,ma iertati ,dar priviti situatia cam mercantil ,o casatorie nu e o afacere.
asa este, dar din pacate multe femei asa percep aceasta institutie sfanta...
Vechi 20.03.2012, 14:55:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Iar povestea cu femeile mancatoare de bani ,aici nu cred ca veti gasi asa ceva
nu pe acest forum (desi nu ar fi exclus!), dar in viata de zi cu zi asa sunt majoritatea!

Last edited by Profetul de carton; 20.03.2012 at 14:58:27.
Vechi 20.03.2012, 16:44:00
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
atunci ...sa-si gateasca!

Se pare ca duhul barbatului care se crede buricul targului doar ptr ca aduce banii in casa inca ii chinuie pe multi.
Stimate domn, se pare ca inca nu ati inteles familia din perspectiva crestina. De fapt, intersectia dvs cu crestinismul se pare ca nu a avut loc niciodata sau daca a avut a fost de scurta durata.

Nu e de mirare ca alaturi de un barbat cu mentalitatea asta, femeia isi pune mainile in cap si ar vrea sa plece in lume. Intr-o astfel de familie a murit dagostea , in schimb i se aduce un cult special lui mamona.
Vai de crestinismul nostru!
Vechi 20.03.2012, 17:06:23
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Pt. asemenea discutii dar mai ales pt. asemenea mentalitati tinerii din ziua de astazi nu-si mai asuma responsabilitatea unei casnicii iar tinerele nu mai sunt rabdatoare intru credinta .
Si se intimpla ceea ce vedem cu totii : discutii fara sens intre sexe.
Sensul pierdut nu este decit intru credinta adevarata, traita, si nu cea intelectuala !

Un tinar monah staruia pe linga batrinul sau ca sa-i dea binecuvintare sa se duca in pustie . Batrinul cunoscindu-l bine si stiind ca nu este pregatit nu ingaduia aceasta . Si tinarul tot staruia . La un moment dat, pt. a convinge pe batrin despre cit de versat este el pt. pustie i-a spus : parinte binecuvinteaza odata caci stiu multe despre lupta duhovniceasca . Daca vine ispititorul asupra ta cu sila atunci trebuie sa faci cutare, daca vine cu somn , trebuie sa faci cutare , daca vine cu lene , trebuie sa faci asa, daca vine cu ingrozire , trebuie sa faci asa... s.a.m.d.
Batrinul necajit ca fiul sau duhovnicesc nu pricepea nimic din vorbele lui, cu mare greutate a incuviintat ca acesta sa mearga in pustie .
Dupa o saptamina, in toiul noptii , ucenicul se intorcea in minastire alergind de minca pamintul . Batrinul s-a ridicat de la rugaciune, il intimpinara si il intreba : de ce te-ai intors fiule de la liniste ?
Acesta raspunse : a tabarit diavolul asupra mea cu atita furie si turbare sa ma scoata din pustie de m-a ingrozit !
- Pai si ce , nu ai stiut cum sa te lupti cu el ?
- Parinte , a fost mult mai tare decit ma asteptam !
- Sti ce fiule , du-te si sa stai in chilia ta , in minastire, impreuna cu fratii pina vei adormi intru Domnul ca de stiut sti multe dar putere nu ai ca sa implinesti . Pina vei prinde si putete du-te si stai la locul tau in sfinta minastire !

Asa procedeaza mai toti tinerii care imbraca aceasta mentalitate atunci cind doar gindesc la casatorie, fara insa a avea si putere de a implini asa ceva !
De stiut, multi cunosc multe , dar de implinit , numai unii pot si implini ! Restul, vorbe si ambitii goale !

Last edited by zaharia_2009; 20.03.2012 at 17:34:56.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 01:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 01:05:39
Bunicul din visul fetei mele clementia Generalitati 13 17.06.2011 14:06:08
Suferinta unui orb Elena_Elena Intrebari utilizatori 3 13.09.2010 21:14:49
suferinta=mantuire? eulaura Generalitati 26 28.08.2009 02:15:19