![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Primii crestini, Apostolii si ucenicii lor.
|
|
||||
|
||||
![]()
Crestinii din sec.II d.Hr cum ii priviti? Am sesizat ca in general, neoprotestantii "idolatrizeaza" efectiv pe crestinii din sec.I, in detrimentul celor din secolele urmatoare. Daca in sec.I s-au facut resimtite darurile mai "spectaculoase" ale Duhului Sfant (pentru ca necrestinii aveau nevoie sa vada pentru a crede), nu inseamna ca ceilalti crestini nu au avut de asemenea daruri ale Duhului, nu inseamna ca erau mai putini evlaviosi decat primii. Daca acceptati hotararile Sinodului I apostolic, de ce nu le acceptati si pe urmatoarele? (ca tot s-a discutat de identitatea cultica)
Last edited by ioanna; 11.02.2012 at 11:23:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu asa fac diferenta, ca o ierarhie a valorilor, ca intr-un clasament "duhovnicesc'. Diferenta nu o face omul ci Duhul Sfant. Astfel ca vad si astazi, la 2000 de ani dupa Hristos, oameni cu adevarat "ai lul Dumnezeu", tot asa cum vad si multi ipocriti sau fatarnici.
Inaintea lui Dumnezeu nu omul da tonul, valoarea si pozitia intr-un astfel de clasament. Ci Dragostea Lui este etalonul. Tot ceea ce facem pentru Dumnezeu trebuie sa fie aur, argint si pietre pretioase nu lemn, fan si trestie. Astfel ca nu caut la fata omului si la faptele lui "bune" ci la inima lui si la marturia lui in viata si la faptele lui "duhovnicesti". "Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui satan se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor." (2Cor.11:15) De aceea aleg sa raman bine ancorat in Scripturi si sa cercetez orice lucru, fapta, sau marturie dupa acest "etalon". |
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai. De aceea ma mir cum respingeti lucrarea Duhului Sfant in Biserica, limitandu-l la o perioada restransa.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu as face asa ceva! Numai ca omul, in diferite perioade si in diferite locuri de pe acest pamant si-a pierdut marturia. Atunci Duhul lui Dumnezeu, "raspunzator" de inmultirea si cresterea spirituala a Bisericii lui Hristos alege alti si alti marturisitori ai Evangheliei. Lucrarea Duhului Sfant in Biserica nu a incetat si nu va inceta pana la sfarsitul veacurilor.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ok. Dar intrebarea mea e alta. Cum se impartaseste harul Duhului Sfant?
Am sa incerc sa va ajut cu raspunsul: Fapte 8, 14-19. Atunci de cum au primit Duhul protestantii si neoprotestantii?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum am putea noi demonstra ca un om care se autodeclara crestin sau ucenic al lui Iisus Hristos, apartinator al unei grupari crestine sau alta, este nascut din nou, din Dumnezeu? (1) Marturia lui? Nu caci Domnul spune ca cine se marturiseste pe sine este un mincinos. Dar atunci cine va marturisi despre acesta? (2) Nasterea intr-o familie de crestini te face crestin??? O, nu, nici aceasta, caci este scris: "...prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire." (Rom.10:10) Dar atunci??? Numai Duhul Sfant prin omul acesta. Dar nu se va face nici un semn in cer prin care Dumnezeu sa-l autentifice inaintea altora. Ci marturia Duhului Sfant prin acest om va fi daca omul va rodi in el, in viata lui, roada Duhului Sfant - (Gal.5:22, 23). Daca omul va rodi in el dragoste, bucurie, pace, indelunga rabdare, bunatate, facere de bine, credinciosie, blandete si infranarea poftelor atunci se va sti, se va vedea, se va cunoaste ca Duhul Sfant marturiseste despre el. |
|
||||
|
||||
![]()
Ati descris un om virtuos, care exista si printre non-crestini. Exista, totusi, o diferenta intre omul duhovnicesc si omul sufletesc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt in lume oameni necredinciosi - atei chiar, care sunt mult mai morali decat unii dintre crestini care Il marturisesc pe Hristos. Si multi oameni caritabili prinsi in lucrari mari pentru semenii sai. Dar ce are a face aceasta inaintea lui Dumnezeu? El care marturiseste prin proorocul Isaia ca faptele bune sunt a o haina manjita inaintea Lui. Dumnezeu imi cere credinta mea, apoi faptele mele care vin din aceasta credinta. Ori, un moralist fara credinta in Hristos nu va avea parte decat despre marturia oamenilor, nu si a lui Dumnezeu. Last edited by ucenic; 11.02.2012 at 12:31:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce a enumerat el mai sus sunt roadele Duhului Sfant. Nu pot fi roadele unui non-crestin. Non-crestinul poate cel mult imita aceste roade printr-o moralitate prietenoasa. Dar diferenta o vezi in incercare. Cand ii este greu, omul moral se da in petec si pacatuieste, in schimb ce crestinul ramane crestin caci se bizuie pe Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
NADEJDEA SI GANDIREA POZITIVA | iosif | Pocainta | 23 | 25.06.2015 01:31:08 |
Pledoarie ptr gandirea pozitiva | ingerul_pazitor | Generalitati | 4 | 03.07.2012 09:55:46 |
Colegă penticostală | elom | Secte si culte | 225 | 21.08.2011 19:15:50 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
Gandirea pozitiva | silverstar | Generalitati | 29 | 23.09.2006 00:23:34 |
|