![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Îți mulțumesc pentru cuvintele culese din învățătura Sfinților Părinți. Sunt de un folos inimaginabil, și tare mi-e teamă că nu le-am înțeles complet, darămite să și aplic cele scrise. Întrebarea mea pentru tine, frate, este: Dacă mie mi se pare că un frate o ia pe cărarea întunecată a mândriei și a slavei deșarte, spunând o poveste siropoasă, eu ce fac? Ce fac mai întâi? Stau și mă analizez pe mine însumi, să văd dacă nu cumva eu sunt cel ce e greșește, defăimând, fiind invidios și mândru? Sau îl atenționez pe frate de pericolul ce-l pândește, ori îl mustru cu asprime, cu impresia că o fac spre îndreptarea lui? În ambele cazuri pot să mă înșel. Dar mai degrabă caut să văd dacă nu cumva eu mă aflu în delir, înstrăinat de realitate, dornic de a mă afirma ca și povățuitor. Mai degrabă mă judec pe mine decât pe celălalt. Mai degrabă cer ajutorul duhovnicului, pentru a mă învăța cum să procedez în astfel de situații. Iartă-mă dacă am spus ceva ce ai mai spus și tu, frate. Poate n-am înțeles firul discuției, și am căzut și eu în slava asta deșartă. Dacă așa o fi, iartă-mă că am îndrăznit să-ți răspund! Și sper să învăț din greșeala făcută! Maica Domnului să te miluiască, frate!
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) Last edited by CelMandru; 10.02.2012 at 20:00:34. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mataniile mirenilor in Biserica | Dacian | Reguli in Biserica | 30 | 27.04.2012 18:15:11 |
| casnicia alaturi de un necredincios | Aspasia | Nunta | 38 | 12.12.2010 23:15:41 |
| Ajutatima sa-mi salvez casnicia | eduard40 | Rugaciuni | 6 | 06.01.2010 17:19:22 |
| Patericul mirenilor | Laurentiu | Generalitati | 17 | 20.07.2009 10:49:11 |
|
|