![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
iar au aparut ciupercile otravitoare, propovaduind dreptul femeii la crima precum si dreptul femeii de a-l substitui pe Dumnezeu.
Noi suntem crestini, iar interventiile tale cu un caracter vadit anticrestin, criminal nu isi au rostul aici. Mergi pe un forum in care nelegiutii isi cer drepturile ptr a a ucide fapturi nevinovate, pentru a-l acuza pe Dumnezeu de indiferenta fata de durerile omului. Cand o sa-ti cada oare solzii de pe ochi sa vezi cat de minunat e Dumnezeu?Cand o sa te saturi sa-L hulesti?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Normal că orice părinte responsabil (mai ales cei educați) doresc să le ofere copiilor lor toate condițiile necesare pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă. Normal că este necesar să le putem oferi copiilor noștri șansa de a fi educați, de a se dezvolta pe toate planurile existenței (fizic, intelectual, afectiv etc). Totuși, dacă o familie creștină foarte săracă ar avea copii, ce decizie ar trebui să ia, în opinia dvs? Ar trebui să-și educe copiii în măsura posibilităților, sau să-i omoare? Ce este de preferat între a muri și a trăi într-o familie de oameni săraci? Ați mai afirmat: "(plus ca multi dintre ei mureau de mici, asa arata viata cand "Dumnezeu era prezent in fiecare casa")". Nu, ci așa arăta viața, când știința medicinei nu progresase încă atât de mult. Ce legătură are numărul copiilor din familiile medievale cu epidemiile de ciumă din vremea respectivă? :) Potrivit unui sofism asemănător, cei care vor trăi peste 50 de ani, vor putea spune: "în anul 2012, existau foarte multe accidente rutiere, așa arăta viața când oamenii socializau pe internet". :) Ați mai spus așa: "Cat despre aspiratii, da, ajungea daca aveai ce manca, mai mult nu isi dorea nimeni". Sigur, toată știința, toată filosofia antică, toată teologia patristică, toată teologia scolastică medievală, toate operele literare de atunci, de fapt, au fost create foarte recent (probabil, prin sec. al XIX-lea, de când a început să se dezvolte ateismul), dar acest adevăr este ținut secret. :)) Sper că nu vă supără atitudinea mea ironică, chiar n-aș dori să vă întristez. Am doar intenția de a vă demonstra faptul că semenii noștri din alte epoci istorice, deși se confruntau cu situații foarte dificile (așa cum ați arătat și dvs, mulți dintre copii se îmbolnăveau și mureau etc) știau să-și stabilească idealuri, aveau convingeri, aspirații înalte și nicidecum nu se limitau la a căuta să-și satisfacă instinctul de autoconservare. Cred că ar trebui să-i respectăm pe cei care au trăit înaintea noastră și să luăm ceea ce a fost pozitiv în atitudinea și concepțiile lor de viață (de exemplu, modul lor de raportare la Divinitate). Ați mai scris așa: "Nu, Dumnezeu nu ajuta. Fa o excursie prin Africa si vezi cam ce ajutor da acolo...". Acele situații nu se datorează lipsei de ajutor din partea lui Dumnezeu, ci indiferenței noastre... ![]() Dacă toți am urma exemplul măicuțelor de la mănăstirea Cristiana și al multor alți samarineni milostivi de astăzi, atunci Dumnezeu S-ar preaslăvi întru noi. O seară frumoasă!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poti sa-ti tai o mana,un picior care desigur iti apartin dar nu un alt grup diferentiat de celule care de multe ori poarta o diferita grupa de sange,in mod clar nu este CORPUL TAU!!!! 2.Inca mai crezi ca tinerii se apuca de sex din lipsa"educatiei sexuale"? Paradoxul este ca alte generatii care nu au "beneficiat"de aceasta educatie nu au practicat sexul ca pe un alt hobby! In concluzie,faci valuri de pomana si nu aduci nimic coerent in discutie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem drepturi asupra propriei vieți, NU asupra altora! Unde a dus lipsa credinței? A dus la un regres atât de evident, încât s-a revenit la mentalitatea antică, potrivit căreia bărbatul avea drept de viață și de moarte asupra femeii, copiilor și sclavilor. Astăzi, este combătută discriminarea dintre bărbați și femei, dar s-a revenit la concepția potrivit căreia părinții ar avea dreptul de a le lua viața propriilor copii, chiar înainte de a-i naște. ![]() Foarte, foarte trist... Tragic! ![]() Ați mai întrebat așa: "Imi spune si mie cineva, toate asociatiile astea anti - avort, in afara de a speria femeile alea cu focul iadului, mai fac si altceva?". Da. De exemplu, părintele Nicolae Tănase, fondatorul asociației Provita, are în grijă, în așezămintele sociale pe care le-a înființat, câteva sute de copilași orfani. Devotamentul exemplar al acestui părinte duhovnic iubitor de Dumnezeu este foarte bine cunoscut între creștinii ortodocși, dar mass-media insistă să arate, în mod subiectiv, doar atitudinile negative ale unora dintre clerici, fiindcă doar acestea satisfac incredibila sete de senzațional a ateilor. ![]() Toate cele bune vă doresc!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un bun exemplu pentru a medita ca nu suntem cei mai si cei mai , si speciali, si cu stea in frunte, si crestini pana in maduva. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu intamplator spunea un parinte drag mie, cam asa: Din cauza avorturilor ne vor stapani tiganii.
Tiganii din acest punct de vedere sunt de invidiat, ei fac 4-5, 6 copii, deci urmeaza cursul firesc al vietii (ma refer strict la nasterea de prunci). Desi traiesc in conditii mizere sunt de multe ori mai puternici ca noi in fata bolii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Abia atunci mi-am adus aminte de cuv parintelui, ca ne vor stapani tiganii.Cred ca acest firesc a fost cauzat de nefirescul nostru. In curand, Romania va deveni tara tiganilor. Dupa un calcul simplu: o familie de romani civilizati face doi copii(daca nu-s banateni, ca ei fac unul), fiecare copil presupunem ca face alti 2 copii. In total 2 parinti, 2 copii, 4 nepoti. O familie de tigani necivilizati face 6 copii(am pus 6 desi ei fac mai multi)la randul lor fiecare copil face cate 6 copii= 2 parinti, 6 copii, 36 nepoti. O diferentiere foarte vizibila. daca primii ajung bunici cam la 50-60 de ani, cei de-ai doilea ajung bunici la 30-35 de ani, deci in alti 35 de ani dublam numarul.
|
||||
|
||||
![]()
Un banc reprezentativ:
Cica un tigan se duce pentru prima data la spovedit. Il vede pe preot scotandu-si ceasu de la mana si-l pune pe masa. Preotul: - Cu ce ai pacatuit fiule? Tiganu(punand mana pe ceas): - Fur parinte. P:- Se zice "am furat" T:- (bagand ceasu in buzunar): Am furat parinte. P:- Ai incercat sa-i restitui obiectul propietarului? T:- Eu vi-l dau dumneavoastra parinte. P:- Nu mi-l da mie da-l propietarului. T:- Nu a vrut sa-l primeasca. P:- Atunci pastreaza-l tu.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marsul pentru viata ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 20.03.2012 20:22:39 |
Obiective crestine Paris sau Milano | Iulia11 | Generalitati | 2 | 25.09.2010 22:37:17 |
Marsul pentru normalitate al Noii Drepte 2010 | fall3n | Generalitati | 97 | 30.05.2010 09:25:22 |
Marsul Distrugatorului | eodor nastasa | Generalitati | 11 | 19.04.2010 21:04:37 |
Cea mai mare bibliotecă digitală din lume va fi lansată la Paris ! | cristiboss56 | Generalitati | 5 | 10.04.2009 23:32:25 |
|