![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Erethorn, poate că ar fi bine să scanați pagina despre care vorbiți și să-mi trimiteți fișierul, preferabil în format *.jpg . Eu am să mă ocup de upload.
Desigur că, în ceea ce mă privește, nu am nici cel mai mic dubiu asupra onestității dv intelectuale când spuneți că ați citit asta. Pe de altă parte, sunt la fel de convins că demersul dv este, din nefericire, inutil: oamenii sunt mereu înclinați să citească o sursă în lumina preconcepțiilor lor, este un subiectivism care ține de natura umană. Dacă atâția ortodocși și protestanți citesc în însăși Sfânta Scriptură că Isus a fondat Biserica Sa pe Petru și totuși ei înțeleg că Isus a spus altceva decât a spus, cum credeți dv că veți convinge cu dovada autenticității unui citat din părintele Arsenie ? Să reușească păr Arsenie acolo unde Cristos a eșuat ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 22.01.2012 at 19:18:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Lucian, în mod implicit m-ați acuzat de minciună. Aștept scuzele dumneavoastră.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum ca sa raspund: 1. Raman la ceea ce am spus si pana acum, daca parintele a spus asa ceva a gresit 2. Cartea este scrisa de altcineva care isi putea insera propriile idei ( nu spun ca s-a intampla asa ceva, doar ca e o varinta posibila) 3. Aceea reprezinta o marturie a cuiva, care, de asemenea putea sa isi spuna, printre altele, si propriile idei, putea sa fi inteles gresit sau putea sa treca informatia prin filtrul propriilor convingeri iar cu timpul sa para o amintire valida.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Erethorn; 22.01.2012 at 19:55:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar noi, să avem grijă și să revenim la subiect: nu despre purcederea Sf Duh e vorba și nici măcar despre ce a spus ori nu a spus pr Arsenie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In primul rand e o contradictie. O mare contradictie. Iar daca nu ar fi nu ati mai afirma ca Duhul purcede si de la Fiul. Asa nu este nici o contradictie (si in cazul asta chiar nu este) sa sunem ca atunci cand Mantuitorul ia spus lui Petru "pe acesta piatra voi zidi Biserica Mea" se referea la toti apostolii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este postu SF.Anton? | elenaf | Generalitati | 52 | 31.03.2016 11:51:28 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica ortodoxa siriana | dmb | Despre Biserica Ortodoxa in general | 18 | 17.01.2009 22:58:33 |
Biserica Ortodoxa Secreta | mathly24 | Alte Religii | 27 | 28.11.2008 18:29:08 |
Postul Sfântului Anton | mycateo | Generalitati | 2 | 06.06.2008 00:51:40 |
|