Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2012, 17:01:51
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Da,sincera sa fiu am urmarit sporadic postarile de aici,sunt prea multe pagini de citit.
Insa,avand in vedere ca vorbim de Dumnezeu,care este in primul rand spirit...de ce nu ne-am putea gandi si la aspectul spiritual?
Aveți dreptate, Biblia spune că Dumnezeu este duh (Ioan 4,24), despre îngeri se spune de asemenea că sunt "duhuri slujitoare" (Evrei 1,14), despre om nu se spune că ar fi duh, ci trup + suflare de viață (Facerea 2,7).
Vechi 22.01.2012, 17:52:50
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aveți dreptate, Biblia spune că Dumnezeu este duh (Ioan 4,24), despre îngeri se spune de asemenea că sunt "duhuri slujitoare" (Evrei 1,14), despre om nu se spune că ar fi duh, ci trup + suflare de viață (Facerea 2,7).
Si totusi,despre nici o alta faptura Dumnezeu nu spune ca ar fi creata dupa chipul si asemanarea Sa,nici macar despre ingeri,din ceea ce stiu.Desi,ca parere personala,cred ca si ei sunt creati tot dupa chipul Lui Dumnezeu,insa ce anume are omul in plus?
Iar,gandirea nu tine in mod direct de spirit,chiar daca sunt interconectate,comportamentul si morala sunt atribute ce sunt formate de societate,nu ne nastem cu ele si atunci,prin ce anume ne asemanam spiritual vorbind cu Dumnezeu?
Adica,nu vreau sa fiu insistenta,dar chiar nu inteleg...la punctul dvs de vedere ma refer.
Vechi 22.01.2012, 19:54:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Si totusi,despre nici o alta faptura Dumnezeu nu spune ca ar fi creata dupa chipul si asemanarea Sa,nici macar despre ingeri,din ceea ce stiu.Desi,ca parere personala,cred ca si ei sunt creati tot dupa chipul Lui Dumnezeu,insa ce anume are omul in plus?
Iar,gandirea nu tine in mod direct de spirit,chiar daca sunt interconectate,comportamentul si morala sunt atribute ce sunt formate de societate,nu ne nastem cu ele si atunci,prin ce anume ne asemanam spiritual vorbind cu Dumnezeu?
Adica,nu vreau sa fiu insistenta,dar chiar nu inteleg...la punctul dvs de vedere ma refer.
Cred că "chipul și asemănarea" se referă la faptul că omul a fost creat ca o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă, o personalitate conștientă de sine și un caracter aparte. Din nefericire diavolul a reușit prin păcat să schimonosească în om acest "chip și asemănare" Numai prin Hristos, strălucirea slavei lui Dumnezeu și întipărirea Ființei Lui (Evrei 1,3), natura noastră este transformată din nou după chipul lui Dumnezeu (Col. 3,10; Efes. 4,24).
Nu știu îngerii cum au fost creați, din câte cunosc, Scriptura nu ne dezvăluie. Decât că omul a fost creat puțin mai prejos decât îngerii (Evrei 2,7).
Vechi 23.01.2012, 08:45:01
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cred că "chipul și asemănarea" se referă la faptul că omul a fost creat ca o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă, o personalitate conștientă de sine și un caracter aparte. Din nefericire diavolul a reușit prin păcat să schimonosească în om acest "chip și asemănare" Numai prin Hristos, strălucirea slavei lui Dumnezeu și întipărirea Ființei Lui (Evrei 1,3), natura noastră este transformată din nou după chipul lui Dumnezeu (Col. 3,10; Efes. 4,24).
Nu știu îngerii cum au fost creați, din câte cunosc, Scriptura nu ne dezvăluie. Decât că omul a fost creat puțin mai prejos decât îngerii (Evrei 2,7).
Va multumesc pentru raspuns si parerea pe care ati impartasit-o.
Referitor la diavol,eu cred ca prezenta sa in viata omului a fost si este sub forma unui test,pentru ca Dumnezeu,prin marea Sa iubire de oameni,ne-a dat dreptul sa alegem.Adica nu cred ca diavolul este de vina nici macar in privinta pacatului originar,pentru ca intr-un final.Eva a ales pentru ea,fiind influentata de sarpe,iar Adam a ales pentru el,sub indemnul Evei.
In privinta asemanarii cu Dumnezeu,eu cred ca ea tine de latura spirituala,pentru ca si personalitatea omului este tot o constructie,care se cladeste in mijlocul societatii.Dar,asta este opinia mea si v-o respect pe a dvs.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31