Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2012, 21:46:35
hydro314 hydro314 is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Implicit

1. Cine plateste are prioritate la operatii si la doctori.

2. Cine nu plateste trebuie sa astepte pana cand cei care au platit sunt serviti - doar au contribuit mai mult la firmele private din sistemul medical.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2012, 22:22:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cand stateam in Chicago locuiam langa Spitalul Northwestern, unul dintre cele mai mari centre medicale din sua. Se intinde pe strazi intregi, au peste 2000 medici.. si este la standard de 5 stele. Asigurarea mea nu-mi permitea accesul la acest spital, desi era PPO (adica teoretic as fi putut merge la orice medic), dar prietena mea mult mai instarita avea medicul in sistemul lor. Era gravida, i s-a facut rau, s-a dus intr-o seara la urgente la acest spital. A doua zi cand am sunat-o era inca in sala de asteptare! Nu o vazuse inca nici un medic dupa 8 ore de asteptare!
(Asta in conditiile in care platea peste 1500 usd lunar pt asigurare medicala)
Posibil ca rata de bogatasi din Chicago sa fi fost destul de groasa si deci incidenta ca o mare majoritate dintre ei sa fi avut o urgenta chiar in seara aia a crescut simtitor :)
Nu o vazuse un medic inca,insa banuiesc ca cineva o vazuse,constatase activitatea parametrilor vitali ca nu si-ar fi permis spitalul respectiv sa suporte o asa consecinta de a-i pune viata in pericol ca apoi sa-i traga la raspundere.

Acum stii cum e?Unii se duc la cardiolog acuzand dureri puternice de inima pt a se constata defapt ca au mancat mult prea multa fasole batuta!
Dar fara aluzie la prietena ta,care banuiesc ca este bine acum:)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2012, 22:53:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Posibil ca rata de bogatasi din Chicago sa fi fost destul de groasa si deci incidenta ca o mare majoritate dintre ei sa fi avut o urgenta chiar in seara aia a crescut simtitor :)
Nu o vazuse un medic inca,insa banuiesc ca cineva o vazuse,constatase activitatea parametrilor vitali ca nu si-ar fi permis spitalul respectiv sa suporte o asa consecinta de a-i pune viata in pericol ca apoi sa-i traga la raspundere.

Acum stii cum e?Unii se duc la cardiolog acuzand dureri puternice de inima pt a se constata defapt ca au mancat mult prea multa fasole batuta!
Dar fara aluzie la prietena ta,care banuiesc ca este bine acum:)
Da, cineva o vazuse, desigur.. Dar nu medici.
Eu nu am patit astfel de lucruri desi am nascut la un spital modest.

Altceva vroiam sa subliniez in discutia cu Raoul care spune (naiv) ca ceea ce e privatizat este mai bun: anumite lucruri nu le poti cumpara cu bani.
Desigur ca la spitalele cu venituri mari ai aparatura performanta, instrumente de ultima generatie etc, dar calitatea umana nu o poti cumpara.
Un medic exceptional este exceptional si daca munceste in conditii modeste, banii nu schimba asta.
Iar unul slab pregatit ramane asa indiferent cat este platit.

(daca este necesar sa exemplific, imi amintesc cum o cunostinta medic imi povestea amuzata ca desi spitalul achizitionase un ecograf de ultima generatie, foarte performant, exista de multe ori surpriza TOTALA sa se nasca gemeni - adica aparatura era buna, dar personalul nu vedea nimic la ecograf).
Reply With Quote
Vechi 12.01.2012, 23:08:03
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Da, cineva o vazuse, desigur.. Dar nu medici.
Eu nu am patit astfel de lucruri desi am nascut la un spital modest.

Altceva vroiam sa subliniez in discutia cu Raoul care spune (naiv) ca ceea ce e privatizat este mai bun: anumite lucruri nu le poti cumpara cu bani.
Desigur ca la spitalele cu venituri mari ai aparatura performanta, instrumente de ultima generatie etc, dar calitatea umana nu o poti cumpara.
Un medic exceptional este exceptional si daca munceste in conditii modeste, banii nu schimba asta.

(daca este necesar sa exemplific, imi amintesc cum o cunostinta medic imi povestea amuzata ca desi spitalul achizitionase un ecograf de ultima generatie, foarte performant, exista de multe ori surpriza TOTALA sa se nasca gemeni - adica aparatura era buna, dar personalul nu vedea nimic la ecograf).
La originea lucrurilorchiar asa te-ai astepta sa fie,costisitor=conditii extraordinare.
Daca nu se intampla asa atunci cineva suporta niste cheltuieli care nu sunt justificate.Te simti inselat.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2012, 13:01:38
hydro314 hydro314 is offline
Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Implicit

Vor face praf SMURD-ul si Urgenta daca sunt lasati.
Vor baga tot fel de privatizati cu ambulante sh si cu asistenti facuti la facultati particulare neacreditate.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2012, 19:27:59
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Doctoru ala bun merge tot la privat atata timp cat e platit mai bine si are si conditii mai decente. Nu ti se pare logic? Tu ai sta sa lucrezi intr-un jeg de spital daca ai avea alternative??

Citat:
În prealabil postat de hydro314 Vezi mesajul
Vor face praf SMURD-ul si Urgenta daca sunt lasati.
Vor baga tot fel de privatizati cu ambulante sh si cu asistenti facuti la facultati particulare neacreditate.
Ia sa te intreb,cand era doar Romtelecom in Romania cat de ieftina si accesibila era telefonia? Sau cum era pana sa apara Cosmote? Plateai 60 de centi pe minut la cartela Connex daca sunai in afara retelei! Deci concurenta e un lucru binevenit. Cu ce ma intereseaza ca firma Cosmote apartine unui grec (mai nou au actiuni si Deutche Telecom care ii vor cumpara in totalitate) atata timp cat pentru mine e avantajos,ieftin etc.?

Asa si cu privatii din sistemul medical. Sa fie cat mai multi,sa tot apara,ca firmele de paza! Daca nu esti multumit de serviciile unuia,apelezi la celalalt. E simplu,democratic si normal sa fie asa. In cazul asta privatii au tot interesul sa presteze servicii de calitate pentru a nu-si pierde clientii. Si se poate vedea asta in orice domeniu privim!
Reply With Quote
Vechi 13.01.2012, 19:39:14
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:

.
Totusi, e greu sa fii un medic foarte bun in conditii modeste; fara aparatura, fara medicamente, fara sa poti comunica eficient cu medici din alte specialitati, ca sa nu mai zic de tratate, reviste de specialitate.. care sunt extrem de scumpe, fara sa poti participa la conferinte internationale... mereu trebuind sa te "descurci" cu toate si cu toata lumea- de la ambulanta care nu soseste la timp cand pacientul are programare undeva la o anumita ora, apoi un pacient se agraveaza si trebuie transferat in ATI si stai doua ore pe telefon ca nu ti-l primeste nicaieri (din lipsa de locuri...)...
Reply With Quote
Vechi 13.01.2012, 20:07:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Doctoru ala bun merge tot la privat atata timp cat e platit mai bine si are si conditii mai decente. Nu ti se pare logic? Tu ai sta sa lucrezi intr-un jeg de spital daca ai avea alternative??
Asa si cu privatii din sistemul medical. Sa fie cat mai multi,sa tot apara,ca firmele de paza! Daca nu esti multumit de serviciile unuia,apelezi la celalalt. E simplu,democratic si normal sa fie asa. In cazul asta privatii au tot interesul sa presteze servicii de calitate pentru a nu-si pierde clientii. Si se poate vedea asta in orice domeniu privim!
Esti naiv.

Am cunostinte care lucreaza in sistemul medical privat in strainatate.
Locurile de munca sunt ocupate de relatiile patronului: fostul prieten de bautura din facultate, femei cunoscute in baruri, foste amante, rude, fosti amanti (!!!). Este dezastru.
Nu se obtin posturile pe criterii de competenta!

Compania merge f bine! Stii cum?
Aproape totul merge pe reclama!
Tot orasul este plin de reclame pt aceasta companie, la radio le aud non stop! Sediile lor sunt luxoase.

Dar investitile in aparatura si instrumente? JALE!!
Ca alea nu le mai vede clientul!

Procese de malpraxis? (ca exista)
F simplu: schimbi numele firmei si mergi mai departe. Publicul nu este informat.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2012, 20:22:16
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Daca e sa fim gica contra putem sa continuam discutia la nesfarsit... De parca actualul sistem medical (de stat) ar functiona ireprosabul si vrea Besescu sa-l distruga. Mai rau decat atat nu are cum sa fie!
Reply With Quote
Vechi 13.01.2012, 20:40:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Totusi, e greu sa fii un medic foarte bun in conditii modeste; fara aparatura, fara medicamente, fara sa poti comunica eficient cu medici din alte specialitati, ca sa nu mai zic de tratate, reviste de specialitate.. care sunt extrem de scumpe, fara sa poti participa la conferinte internationale... mereu trebuind sa te "descurci" cu toate si cu toata lumea- de la ambulanta care nu soseste la timp cand pacientul are programare undeva la o anumita ora, apoi un pacient se agraveaza si trebuie transferat in ATI si stai doua ore pe telefon ca nu ti-l primeste nicaieri (din lipsa de locuri...)...
Sa stii ca sotul meu (medic) a fost format in Romania si a invatat dupa carti din anii 80, cumparate de la anticariate. Si acelea sunt in continuare cartile lui de baza (chiar daca intre timp a fost la conferinte, specializari etc.. el le considera mofturi!)
La inceput sotul meu a lucrat intr-un spital non profit care deservea categorii defavorizate (cei cu asigurari de sanatate platite de stat pt ca erau f saraci). Medicii pe care i-a cunoscut acolo erau formati in Coreea, Mexic etc.. imigranti. Erau capabili sa se descurce in orice situatii, chiar daca nu aveau aparatura performanta, de ex.
Un caz concret.. o femeie venise sa nasca, bebelusul era in suferinta, medicul a taiat-o PE LOC cu anestezie locala (pe piele, adica!) si a salvat copilul. Asta ar fi fost imposibil intr-un spital performant! Si nici un medic "normal" nu ar face asta pt ca risca procese. Chiar ma gandeam ca este ironic, daca femeia ar fi avut bani pt. asigurare mai scumpa, copilul nu ar fi supravietuit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eutanasierea cainilor Mirela0110 Generalitati 686 14.09.2013 09:14:42
legea veche Danut7 Generalitati 245 14.02.2011 20:25:11
Legea Sfanta Danut7 Generalitati 4 25.11.2010 20:28:16
LEGEA JUNGLEI alexandra28again Generalitati 5 21.06.2008 13:53:49
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58